Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martka8

Za dużo pieprzyków.

Polecane posty

Gość martka8

Czy ktos z was ma taki problem ,ze ma duzo pieprzyków?Jak temu przeciwdziałac, mam ich zdecydowanie za duzo ,szczegolnie na nogach i rekach, sa dosyc duze,niektore wypukle.Opalam sie jedynie w lato,zawsze smaruje sie kremami z filtrami,wiec czemu pojawiaja sie caly czas nowe?Mam zamiar zaczac brac tabletki,ktore daja efekt opalonej skory,ale boje sie ze od nich znowu mi sie nastepne pieprzyki pojawia.Czy ktos z was usuwal pieprzyki operacyjnie lub inna metoda?Jesli tak to napiszcie prosze,gdzie i za ile?:(

Gość Anuleczka1516
hej... ja też mam bardzo dużo pieprzyków zarówno tych małych jak i dużych... pod wpływem promieni UV mi wyskakują... poprostu taka uroda... ja tak mam po ojcu...też ma ich pełno.... jakis tydzien temu byłam z jednym piprzykiem u dermatologa... był bardzo nieregularny... lekarz powiedział mi ze jak najszybciej mam usunąć... i za jakiś tydz jade do wrocławia na oddział chirurgii plastycznej... słyszałam ze to nic nie boli... oczywiscie dają znieczulenie... i albo bede miała poprostu wycinany ten pieprzyk, albo bedą mi go wysysać czy cosik takiego lub laserem... i zostanie po tym taka mała blizna jak po szczepionce np... to też zależy od jego wielkości... a co do tabletek ---> to nie wiem, ale raczej pieprzyki wychodzą od promieni uv a nie od jakis tam składników które nadają inny koloryt skórze