Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreweetka

czy minus 0,7 to duza wada?

Polecane posty

Gość kreweetka

Gość Porucznik_Borewicz
bez jaj :P

Gość kreweetka
pytam konkreetnie o to czy z ta wada moge jezdzic bez okularow? bo dziasiaj ide na badanie lekarskie do prawka i nie wiem czy brac ze soba okluary...bo nie chce zabardzo ...

Gość kundrie
nawet okulary nie potrzebne w zasadzie :D ja mam -0,5 i -0,75 i okulary leżą w szyfladzie. jedynie słoneczne muszę mieć optyczne, bo jednak w takich zwykłych gorzej widzę

Gość kundrie
nie bierz! bo jak okulista zobaczy, ze masz okluary to będziesz miec prawko na określony czas (chyba nadal tak jest). moze Ci badaćź wzrok, ale ja ze swoją wadą większość literek i tak odczytam. tylko komputera nie oszukam ;)

Gość kreweetka
czyli jak pojde bez okularow i na tej tablicy nie zobacze paru literek to i tak dostane bezterminowo:>

Gość asdasdasdasd
z -0,7 na pewno nie rozpoznasz wielu literek :(

Gość kundrie
no nie wiem. zalezy od lekarza. jak ja byłam na badaniach toi jak zobacyzł, ze mam słoneczne w ręce to mi zbadał wzrok \. tak na wszelki wypadek :) ja bym tam poszła bez okularów, a nuż się uda. w końcu o sciany się nie obijasz ;) co innego moje kuzynostwo, kurcze tam to -2,5; -4 nawet... i własnie moja kuzynka dostała terminowe prawko.

Gość kreweetka
wiem ze nie przeczytam wszyskich...paru nie przeczytam i co? na 3 lata prawko?

Gość kundrie
mi zależy co pokażą :D tych drobnym maczekiem nie przeczytam, ale większośc tak :) pierwsza okulistka mnie wyzywała, ze mam nie zgadywac, bo ona widzi, ze mrużę oko :D a ja w zasadzie po zarysach (jak była mała literka) domyśl;ałam się właściwej i strzelałam - i wychodziło :D

Gość kreweetka
wezme do torebki okulary i jakby co to wyjme i powiem ze poprzednio okulista tylko do czytania mi je kazal zakladac

Gość no cos ty
do czytania to sa plusy, ja jak mialam 0.7 to w ogole okularow nie nosilam, ale za to teraz mam 1.5 i niestety pogarsza sie, moja rada: nos okulary, tylko nie do okulisty po zaswiadczenie

Gość rfqeq
ja mam taką wade i nie wpadam na słupy :P