Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodypolak

Czemu dla tak wielu dziewczyn są ważniejsze pieniądze od uczucia?

Polecane posty

Gość inna2343
ja tez sie ciesze, ze jest jeszcze pare wartosciowych kobiet :) w zyciu jest najwazniejsza dla mnie milosc zdrowie i szacunek. Bo co mi z kasy jak nie mam milosci zdrowia i szacunku??zadna przyjemnosc

Gość tym razem bez nicka...
otóż to inna!!! Choćbyś miała złote góry, ale bez miłości, nie będziesz żyła prawdziwym życiem:)

Wszystko się może szybko skończyć więc słaby to argument :) Gdybyś nie miała pracy ani jej perspektyw wybrałabyś sobie za męża faceta np po podstawówce także bez perspektyw na pracę tylko dlatego ,że pojawiła się miłość ? :) Sorki ,że ironizuję ale nie można myśleć tylko o miłości :)

Gość inna2343
mi sie wydaje, ze takie zachowania wynosi sie z domu. Bo ja nie wiem skad sa te materialistki???moze rodzice wpajali zeby szukaly bogatych to bedzie im latwiej :) u mnie w domu bardzo duza wartosc kladzie sie na uczucia, a pieniadze to calkiem odrebna sprawa aby tylko przezyc i juz..

Gość wtedy to on
A ci bogaci często biorą za żony efektowne puste lale a nie inteligentne, wartościowe dziewczyny (może nie super piękne). Czyz nie?

No pewnie, że nie można myśleć tylko o miłości, ale miłość trzeba stawiać na pierwszym miejscu, bo tylko ona ma szansę przetrwać wszystkie zawirowania życiowe... Co innego związać się z ubogim obibokiem bez ambicji, a co innego z niezbyt zamożnym mężczyzną, ale ambitnym, takim, z którym razem można się dorobić:)

Gość inna2343
xyzed------hmmm moj chlopak byl po zawodowce jak sie poznalismy ja konczylam studia i wcale nad tym nie myslalam jakie on ma wyksztalcenie i jaka prace, bo mial wtedy tylko taka "od czasu do czasu" ale jest zaradny robil szkole wieczorow w dzien pracowal no i teraz on konczy studia wiec ja nie wiem o co ci chodzi.

Jestem materialistka. i dobrze. kto nie lubi pieniedzy? Z moim mezczyzna mieszkam juz prawie rok. Ani on, ani ja jeszcze sie specjalnie nie dorobilismy. Owszem, obydwoje lubimy luksusy zycia, takie jak ladne mieszkanie, samochod, wypad na romantyczna kolacje do dobrej restauracji, ale najwazniejsze dla mnie jest, ze mam jego. I nie ma dla mnie specjalnie znaczenia, ze czasem nas nie stac na to czy tamto, bo jestem realistka, i wiem, ze z czasem sie dorobimy. Razem! I chyba to jest najwazniejsze nie?

Gość inna2343
milosc jest najwazniejsza, a co mi z goscia , ktory ma kase ciagnie ta kase od rodzicow ma 30 lat a nigdy nie pracowal???no przepraszam bardzo , ale takich jest duzo !!!

no właśnie inna- Twój chłopak był ambitny:)

Gość inna2343
i o to chodzi , ze czlowiek musi miec jakies ambicje i plany. A przeciez czlowiek sie zakochuje w kims nie za to ile ma kasy na koncie tylko za to jaki jest , jak rozmawia, jakie ma nastawienie do zycia itd.

krejzolka--> w Twoim przypadku wszystko jest ok, jesteś szczera, chcesz żyć w takim, a nie innym standardzie, ale przy tym wszystkim wiesz, że najlepiej dojść do tego razem, wspólnymi siłami:)

otóż to inna:) przecież z takim obibokiem bez ambicji, to nawet sobie nie pogadasz...

Gość inna2343
100% prawdy :)

piąteczka🖐️

Gość inna2343
a ja wam opowiem fajan historie moja kolezanak poznala goscia booogatego, super samochod ma juz dom no i on wykupil wycieczke do chin, polecieli tam on sie upil jakos sie poklocili a on jej powiedzial " ze takie jak ona to on moze miec tysiace" dziewczyna no nie zerwala z nim po tym jeszcze lepiej wpadla z nim no i teraz sa malzenstwem iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ten gosciu nie ma do niej za grosz szacunku, a ona nadal z nim jest, bo jej najwazniejsza kasa!!!!ja to jestem w szoku, ze ona w ogole z nim jest , ale to jej sprawa :)

Gość inna2343
przepraszam za bledy, ale szybko pisalam, bo moj dzieciaczek na rekach i mi tu przeszkadza :)

Gość mam kase ale nie na materialis
pewnie na wycieczke nawet grosza nie wylozyla nie ?

wiesz, takiej to mi nawet nie jest żal, jak nie ma szacunku do siebie, to niech sobie żyje z facetem, który jej też nie szanuje i może nawet zdradza...:O Dzieciaczek? Super!! A ile ma miesiecy/latek?:)

Gość inna2343
ma dwa latka, a drugi juz w brzuszku :) no na wycieczke ani grosza nei wylozyla, a jeszcze tam siedzieli i on wszystko kupowal to jest szok ona kasy tam nic nie wydala, a ile ubran przywiozla :)

inna, to cudnie!!:):) Życzę Ci kochana z całego serca szczęścia, niech dzieciątko będzie zdrowe i w ogóle cała Twoja rodzinka niech zawsze będzie pełna miłości, radości i sił!!!!

Gość inna2343
dziekuje bardzo na prawde :) ja mam nadzieje, ze nasza milosc to z roku na rok bedzie coraz silniuejsza i uwierzcie mi milosc potrafi tyle pokonac wiem, bo duzo juz przezylam . :)

Gość inna2343
ja tobie rowniez zycze milosci i szczescia w zyciu i wiem to na 100 % , ze bedziesz szczesliwa, bo wiesz co w zyciu jest najwazniejsze :)

wierzę w to, że prawdziwa miłość jest w stanie przetrzymać baaaaardzo wiele, dlatego zapewne Wasza da radę!!:):) Ja już zmykam, miło było porozmawiać z kimś, o takim samym podejściu do życia:):) Pozdrawiam Ciebie i dzieciaczki🌻

dziękuję za te życzenia!! Tobie również wszystkiego, co najcudowniejsze!!!!!:)

Gość inna2343
ja rowniez zmykam jeszcze musze popracowac mi rowniez bylo bardzo milo z Toba porozmawiac. Trzymaj sie i pozdrawiam rowniez :)

Gość uogólniasz chłopie
nie każda leci na kase, chyba,że jakaś małolata :o Chyba jesteś jakimś zakompleksionym, niedowartościowanym chłopaczkiem, którego paniena rzuciła , jeśli myślisz w ten sposób:o dla was za to liczy sie tylko wygląd a nie uczucia! :p nie wypisuj więc głupot :p

Gość Role społeczne
Zazwyczaj w socjologii przyjmuje się, że istnieją dwie perspektywy oglądu roli społecznej w socjologii : rola strukturalna oraz interakcjonistyczna. Zasadnicza różnica wynika z pojmowania genezy, kształtu i dynamiki struktury społecznej oraz z wzajemnych relacji poziomów jednostkowego i społecznego rzeczywistości. Z perspektywą strukturalną w teorii wiązany jest tzw. typ statyczny roli, natomiast z perspektywą interakcjonistyczną typ dynamiczny. W pierwszym przypadku uwaga zostaje skupiona na czynnikach determinizujących tj. oczekiwaniach i wzorach społecznych zawartych w sytemach aksjonormatywnych grup. W drugim natomiast na elementach dynamizujących, tj. jaźni (osobowości) i zdolnościach percepcyjnych uczestnika życia zbiorowego. W obydwu perspektywach rola stanowi punkt graniczny pomiędzy wymiarem indywidualnym a strukturalnym, inny jest jednak sposób objaśniania kierunku i mechanizmów tego związku. Dynamiczne ujęcie roli zakłada, że jednostka jest kreatywna. Funkcjonując w rolach zmienia i przekształca strukturę społeczną. Przyjmuje aktywną postawę wobec zewnętrznej rzeczywistości oraz wobec różnych ról własnych i innych aktorów. Typ statyczny wskazuje na różny stopień zniewolenia jednostki i poddanie go różnym mechanizmom strukturalnym. Rola stanowi tu bowiem element i nośnik cechy grupy społecznej. Jednostka staje się jedynie biernym odtwórcą roli, realizując ją w mniej lub bardziej złożony od podanego „scenariusza”. Z tego punktu podlega ona odgórnym działaniom kontrolnym. Oba typy koncepcji były opracowywane równolegle w czasie. Typ statyczny odpowiada normatywnemu ujęciu roli. Wyrósł z pnia antropologicznego. Jest wiązany z psychokulturalistyczną koncepcją osobowości R. Lintotna. Typ dynamiczny jest konsekwencją fascynacji socjologów myślą G. H. Meada, wyrosłą na bazie idei jaźni społecznej Jamesa, „dialogu jaźni z innymi” Baldwina oraz podstawowej funkcji języka w społecznej interakcji Deweya. Proponują odmienne warianty rozumienia roli i specyficzny język opisu, obydwie perspektywy stwarzają również jakościowo różne szansy wyjaśniania