Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŻALUJEaleNIEmogłam

PALE CAŁĄ CIĄŻE!!!!!!

Polecane posty

wiecie co? No ja nie palę, i czuję się wyjątkiem... bo jak czytam te wypowiedzi, to można podzielić osoby w nich uczestniczące na : mamy palące, które wypowiadają się kulturalnie i mamy niepalące które są tak złośliwe i uszczypliwe jak tylko potrafią...Zapalcie, może się trochę uspokoicie

Gość pewnie większość z was
ja mamą nie jestem ale nie uważam że powinno się cackać z takimi paniusiami palącymi w czasie ciąży może ciebie to nie rusza, ale mnie krew zalewa jak to czytam ps. palenie nie uspokaja tylko otępia

Gość bredie piszecie na serio
palenie wcale nie uspokaja a wrecz odwrotnie :D:D:Dskoro lekarze kaza palic kaza malowac włosy i paznokcie (jak sie dowiedziałam na innym temacie )to czy jest w ciazy czego sie robic nie powinno waszy zdaniem ? co na serio szkodzi w takim razie ciezarnej ? chyba nic a juz wiem co szkodzi tylko praca i trzreba byc na zwolnieniu i szkodzi jeszcze stanie w autobusie i wszyscy maja wam ustepowac :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD::D

swoja droga, to obrzydliwe - palenie w ciazy i w czasie karmienia, to dokladnie TO SAMO, co podtykanie niemowlakowi do ust zapalonego papierosa, zeby sie sztachnal. :O zeby przy dzisiejszym stanie wiedzy robic cos takiemu wlasnemu dziecku, trzeba byc patologiczna matka, sorry :O

Gość Nina 76
to fakt

Gość 111111111
ale cie położna zjedzie jak zobaczy brudne wody płodowe

Gość Nina 76
niewazne co powie połozna wazne co na to dziecko a dokładniej stan jego zdrowia po urodzeniu i pozniej

Gość SARKA mała
a to położna widzi ze kobieta palila?a alkohol też wykryje od razu?ale przecież jak po wodach można widzieć że pali?chyba bardziej łożysko nie?

darujcie sobie juz byl podobny temat. i tak nic wam to nie da a pale bo lubie :) i bede palic i nic wam do tego a dziecka juz nie karmie piersia i nie karmilam

Gość Nina 76
mozna mozna połozna juz wiele widziała

Gość Nina 76
robaczku pal na zdrowie :D tak długo mozesz palic poki ci robaczki do płucek nie wejdą

Gość SARKA mała
no ale tak szczerze co jej to tego prawda?to przecież sprawa palaczki a nie jej!może sie tylko spytac PANI PALILA W CIAZY?i to wszystko...co wiecej zrobi...nic...to nie jej sprawa

Gość Nina 76
skoro wam nie zalezy na zdrowiu dzieci to komu ma zalezec ?położnej?

Gość 111111111
po popierochach wody nie będą przejrzyste i połozna albo lekarz od razu sie zorientuja,że matka paliła,tak było u mojej kolezanki,krórej dziecko ma 7 lat no i niestety astmę oskrzelową,ciągłe kłopoty z oskrzelami i płucami,częste skurcze oskrzeli,inhalatory,pomiary oddechu-to u nich jest na porzadku dziennym,dużo by wymieniać :o

Gość Nataszaqqq
CO MA BYC TO BEDZIE...każde dziecko ma cos zapisan w kartach!Im bardziej sie starasz tym bardziej dziecko zle wychodzi na tym... poza tym nie ma ideałów!

polozna nie wie o tym czy pali ktos czy nie. Nawet sie chyba nie pyta mnie nikt nie pytal. ale nie smierdzialam papierosami bo jak pisalam wyżej w ciązy palilam malo a pod koniec nie palilam wcale.

Gość SARKA mała
no a jeśli wody odeją w domu to nie bedzie widzieć!

do 111111 ale bzdet. polozna po wodach sie nie zorientuje czy palila kobita. Wody zależa od tego jak długo jest w nich dziecko jak długo- to zmieniaja kolor.

Gość no mały robaczku
a dziecko wciaz zatruwasz :) tylko nie bij go czasem jak w wieku 13 lat zauwazysz go z fajką ;) pamietaj, ze bierne palenie jest o 100 razy gorsze niz czynne, wiec lepiej zeby twoje dziecko samo paliło niz truło sie przez ciebie :)

Gość 111111111
opisałam przykład mojej koleżanki-a jaj dziecko nie było przenoszone bo urodziło się miesiąc wcześniej,lekarz ja zjechałi to jest fakt a nie bzdet

Gość do egoistek
szukacie usprawiedliwienia dla NAłOGU ? SZKODA CZASU NIE ZNAJDZIECIE

ciekawe, ze nie wolno sprzedawac fajek mlodziezy do 18 lat, a niektore matki juz takie maluszki zmuszaja do palenia :O i jeszcze najwiekszym problemem jest dla nich to, zeby ktos sie nie dowiedzial, nie zobaczyl - zalosne :O

Gość do egoistek
kto pije i pali ten JEST NAłOGOWCEM A NOłOGI SIE LECZY lecza to psychiatrzy hihihih

Gość nikotyna
maly robaczek---> nie idzie o to czy palisz czy nie, ale o to, ze ciąża dla Ciebie to efekt uboczny bzykania..... Faktycznie szkoda, ze Ciebie nie usunęli podczas ciazy twojej matki..... Jesteś glizdą a nie robaczkiem....

Moja mama całą ciążę paliła ,urodziłam się malutka a całe dzieciństwo chorowałam na zapalenia płuc i oskrzeli, byłam często na leczeniu szpitalnym.W wieku 15 lat stwierdzono u mnie astme oskrzelową-prezent od mamy na całe życie!Mój kilkuletni syn również ma problemy z oskrzelami-chociaż ja nie palę ale skłonności alergiczne dostał w genach.Palące mamy zastanówcie się czy warto obciążać swoje dzieci i wnuki??? Pozdrawiam, autorce życzę zdrowego dzidziusia.

Gość do egoistek
dobre:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ja nie palę a bronię palaczek... ale to chyba przez te idealne mamusie ... Zaczynam chyba rozumieć dla swoich pciech jesteście takie słodkie, że teraz na forum musicie to odreagować?