Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xXxCoCoxXx

Pepek jest czerwony i swedzi a gorna kulka sie topi w dziurceDlaczego??

Polecane posty

Gość xXxCoCoxXx

Mam kolczyka w pepku od jakiegos tyg... Przebilam go sobie sama. Mieszkam w malej miejscowosci od ktorej daleko do profesjonalnego studia piercingu czy tatuazu.A juz wolalam przebic sama niz isc do kosmetyczki:P (chociaz niektore robia to dobrze) Pepek nie boli lecz SWEDZI... i to strasznie... Mowia,ze to dlatego,ze sie goi ale nie jestem pewna. I miejsce,w ktorym mam kolczyka jest czerwone;( Nom i głowny problem... Gorna kuleczka troszke sie wpija w skore... Oczywiscie jest troche jakiejs wydzieliny i ropy... Jak dobrze zadbac o kolczyka?? Jak na razie to smaruje go mascia Tribiotic,o ktorej przeczytalam w internecie i polewam kolczyka woda utleniona.. Chodz czytalam,ze nie jest dobrze ;/ Jezeli wiecie jak mi pomoc to byla bym bardzo wdzieczna za rady... Chciala bym uzyskiwac rad od osob,ktore maja juz kolczyki... Z gory dziekuje :):)

siemka :) ja mam kolczyk w pępku ale robiłam go u kosmetyczki ;p moża byc tak że jak sama przebijałaś sobie pępek to wziełaś nei odpowiednia ilośc skóry [za dużo raczej w twoim przypadku] i kolczyk może uciskać.. ale może być tesh i tak że robiąc sobie kolczyk użyłas kolczyka takiego normalnego nie wiem jak to nazwac... co ma małą odległość między kulka a kolczykiem hhe i wiem jak to się nazywa i pepek po przebiciu spóchł.. jak robisz u kosmetyczki to ona daje ci taki leczniczy duzy aby w razie spuchniecia nie uciskał skóry.. ja smarowałam tribiotykiem i woda utlenioną przez jakis tydzireń i przestałam bo mi się nie chciało ale i tak mam ładny jush :) nie wiem czy nie można woda utlenioną polewać raczej tak... pzdr

jest tez tak, ze twój organizm jakby \"usuwa\" ciało obce jakim jest kolczyk - sporo ludzi tak ma - po prostu kolczyk będzie \"wypychany\" przez skórę w tym miejscu - ędzie coraz płyciej az \"wypadnie\".. nie wiem jak to opisać - widziałam coś takiego, wyglada przerazajaco na zywo.. na stronie bmezine chyba tez są fotki tego.. nie pamiętam jak sie zjawisko fachowo nazywa, ale często właśnie z pępka, brwi - tak kolczyki sa \"wydalane\" napisz czy ty masz po prostu podraznione nieumięjętnym przekłóciem, czy właśnie taka powiększająca się dziurkę?

mozesz miec za krotki kolczyk, na poczatek z tego co wiem, to zaklada sie dluzszy, sprobuj przemywac naparem z rumianku, no i moze w aptece jakas masc przeciwzapalna kup :)

Gość ikjuyhtgrf
ja też mam kolczyka w pępku, przebijałam w gabinecie tatuażu. miałam taki sam problem, mój bębek robiła, napuchł,swędział, bolał, po prostu full wypas. Też smarowałam tą maścią kolczyka, i pepek, po jakiś 2-3 mc, wszystko się świetnie zagoiło. Może faktyxcznie masz za ciasno założony kolczyk,za szeroka igła, albo po prostu masz uczulenie na stal hirurgiczna. Ja mam, jak chciałam mieć kolczyka w pępku, to musiałam zmienić kolczyka, na serbrny albo złoty.

Gość xXxCoCoxXx
Hm... Powiem tyle... Ju 3 dni nie uzywam do przemywania kolczyka wody utl. i okolice kolczyka sa juz mniej czerwone a opuchlizna schodzi. Kulka jest coraz bardziej na wierzchu. Chodzi o to,ze gorna dziurka jest troszke wieksza.Ale juz jest ok. I nawet mniej swedzi. Ale czy to normalne,ze skorka sie w miejscu kolczyka luszczy?? Bo od czasu do czasu sciagam male kawalki cienkiej skorki.Dzieki za rady... Na pewno skorzystam:D

No ja przekluwalam dwa dni temu. Sama bo nie chcialam isc do kosmetyczki a niczego innego w okolicy nie ma. A jak sie samemu przekuje to fajne uczucie sie ma, ze niby taka DZIELNA jestsm :] Jakies 3-4 razy dziennie czyszcze pempuch no i kolczyk tyle ile sie da. Najpierw woda, zwykla tylko przegotowana zamaczam patyczek (taki jak do czyszczenia uszu) :] pozniej przemywam. Nastepnie robie to samo tylko spirytusem salicynowym, potrzymam troszke- szczypie ale wtedu poskacze i jest lepiej :] . Pozniej znowu przemywam woda, ale dokladnie zeby nie bylo szczypalo i nie bylo pozniej podraznien od spirytusu. Na koniec pepuch susze- czekam az wyschnie. a na koniec smaruje mascia z antybiotykiem- obojetnie jaka. Ja mam taka co kiedys uzywalam jak mialam ranke w oku :/ i jeszcze poruszam troszke kolczykiem zeby masc do \'\'srodka\'\' weszla. No i na noc zaklejak plasterkiem, takim zwyklym z gaza zeby sobie niechcacy nic w nocy nie zrobic. A i zawsze przed dotykaniem i czyszczeniem myje rece!!!

Gość breslauer
o fuuuu same ? ale ohyda.nie dzielne,tylko durne jestescie;)

Gość zdesperowana111111111111111111
POMÓŻCIE JEŚLI KTOS SIE NA TYM ZNA .... PRZEBIŁAM PĘPEK TYDZIEŃ TEMU, WSZYSTKO JEST OK POZA TYM ŻE WBIJA MI SIE ON W CIAŁO CHYBA ZA WYSOKO BYŁ PRZEBITY... MYSLALAM ŻEBY GO WYCIAGNAĆ ALE OBAWIAM SIE BRZYDKIEJ I DUZEJ BLIZNY LUB TEGO ŻE TA DZIURKA JUZ POZOSTANIE...A MOZE GO POZOSTAWIĆ ??? LUB WYJAĆ ODCZEKAĆ I PRZEBIĆ PONOWNIE???????????A MOZE KOLCZYK JEST ZA KRÓTKI, BO JESLI CHODZI O TO CZY JEST PROSTOTO JEST OK. NA JAKIEJ WYSOKOŚCI W PRZYBLIZENIU UD PEPKA MA BYĆ KULKA OD KOLCZYKA??? BEDE WDZIECZNA ZA RADE!

Gość chudziutkaa
jesli go zrobiłaś tydzien temu to dziurka się szybko zagoi, a jesli chcesz go zostawić to musisz przemywac 3-4 razy dziennie wodą utlenioną i nie żandym tribiotykiem czy nie wiem jak to sie tam pisze bo to jest antybiotyk. Więc zostaje woda utleniona i spirystus salicynowy. pozdro

jezeli kolczyk wpija ci sie w cialo to oznacza, ze jest za krotki. albo wymien go na dluzszy albo wyciagnij go calkiem. i nie przemywaj zadna woda utleniona czy spirytusem, bo to nie sa srodki, ktorymi pielegnuje sie przeklucie! do przemywania sol fizjologiczn i octenisept - 2,3 razy dziennie.