Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alfa Omega

Tabletki anty u prawie 17 latki, wypowiedzcie się.

Polecane posty

Gość Alfa Omega

Wtam, mam cały czas nieregularny okres, trądzik itp. Czy w moim przypadku branie tabletek hormonalnych będzie dobra na wyregulowanie @ i na trądzik?? CZy po ich odstawieniu będę normalna? Czytałam ,że są różne dziwactwa po odstawieniu, że trądzik ze wzmożona siłą powraca , tyje się itp. Czy wam pomogły tabletki w czymkolwiek?

no mi pomogły, i pomagają. w nie zostaniu mamusia w wieku 22 lat. jak cierpisz to idź do ginekologa, powinnien Ci pomóc :)

mi pomogły tylko w tym że przez 5 lat o ciążę się nie martwiłam i wiedziałam kiedy dokładnie @ się spodziewać. przed braniem miałam b nieregularne cykle (od 10 do 90 dni!!) w czasie brania oczywiście idealna długość. teraz przestałam czekam na okres 12 dzień, cera pogorszyła się (tzn jest taka jak przed braniem, czyli jak u 17-latki). w czasie brania przytyłam, teraz pomalutku zrzucam. na razie nie wiem czy pomogłu na cokolwiek, ale może mi się ten cykl ureguluje i będzie ok.

Gość Alfa Omega
Wiem, dę do gina 3 kwietnia, ale jak mi zaproponuje tabletki to nie wiem co o tym sądzić. Dopiero co leczę trądzik u dermatologa a jak zacznę brać tabletki to znowu pewnie mnie wysypie.... :(

nie wiadomo jak będzie, tylko nie zgadzaj się na diane 35 :-o ja teraz biore znowu tabletki po pol rocznej przerwie i fakt ze nie mam problemow z cera ale np. przestaly mi wypadac wlosy :) a mam dlugie i duuuzo ich wypadalo. biore novynette. moze one sprawdza sie u Ciebie.

dla mnie branie tabsow na uregulowanie @ czy pozbycie sie trądziku zawsze było bezsensu. po co sie faszerowac? w trądziku na pewno pomoze dermatolog...

Gość Alfa Omega
Wszystkiego typu tabletki hormonalne mają ten sam skład?? Czym sie różnią? Jedni biorą Logest, drudzy Cilest inni Dianę a jeszcze inni jakąś Yasmine czy coś...Skąd lekarz wie co dla mnie najlepsze??

Gość gloriavisctis
mozliwe, ze Cie po anty obsypie, wtedy wyjda te co siedza pod skorai i nne syfy takie, potem bedzieszmiala juz spokoj ;)

Gość Alfa Omega
moniak----> no właśnie mylisz się, dermatolog nic nie pomoże jeżeli gospodarka hormonalna nie jest ustabilizowana...mi tak już 5 dermów mówiło

moniak, moja dobra kolezanka leczy sie kilka lat z tradziku u roznych dermatologow i nie kazdy jest tak dobry jakby sie moglo wydawac. i pomocny :-o

tabsy maja takie same hormony ale w rożnych ilosciach. lekarz moze przeprowadzi wywiad z tobą lub zrobi Ci badania na poziom hormonow, ale i tak nie wiadomo czy tabsy pomogą Ci na tradzik... moze nie.

ehh no zdaje sobie z tego sprawe... mozliwe ze tableki są tu najlepszym rozwiązaniem ale tez pewnie nie da sie od razu odpowiednio ich dobrac a eksperymentowanie nie jest najlepsze ;/ jednak cilest pomaga wiekszosci dziewczyn w problemach z cerą- moze i tobie.

Gość Alfa Omega
Więc wniosek taki, że jeśli chodzi o regulowanie okresu to będzie on regularny dopóki nie odstawię tabletek? :o Z jednej sstrony mam dość tego, że siedzę sobie w szkole a tu nagle ciota, w ogóle nie spodziewana, czekam czasami na okres 50-70 dni w porywach 40 (najkrócej) ale z drugiej i tak mam dużo tych krostek, teraz się chociaż trochę podleczyłam jest ich mniej, ale ja i tak przezywam z tego powodu katusze... A z trzeciej strony jednocześnie wiem, że ja pewnych hormonów mam albo za mało albo za dużo, piersi mi nie rosną wcale, więc jestem chyba źle wyposażona w pewne hormony

o widzisz, możliwe że w Twoim organiźmie brakuje hormonów, lub nie rozwijasz się póki co jako kobieta. koniecznie do ginekologa.

Gość Alfa Omega
Ale dziewice bada się chyba przez dupę? Mogą chcieć mnie w ten sposób zbadać?

aaa no to rzeczywiscie z Twoimi hormonami cos jest nie tak. w tym wypadku zwracam honor- tabsy powinny pomóc.

tak, ale to jest bezbolesne badanie. a zbadac Cie muszą. lekarz moze tez zapytac czy używasz tamponow- jesli tak to moze zbadac Cie normalnie bo wtedy bedzie wiedział ze Twoja błona dziewicza jest prawdopdobnie na tyle rozciągnieta ze jej nie uszkodzi przy delikatnym badaniu.

Gość Alfa Omega
Heh, ale mi się tak tylko wydaje :D że mam ich nie po równo... Poza tym jak odstawię tabletki to jak organizm sam wytworzy te wszystkie niezbędne hormony, skoro doytchczas przyjmuje się wraz z tabletką?

nie obawiaj sie, wizyta u ginekologa tym bardziej pierwsza mila nie jest ale do przezycia :)

Gość Alfa Omega
O fuck, to ja już wolę przez dupę , tamponów używam ,ale najwyżej ściemnię, że nie...

Gość Amatorka kwasnych jablek
Teraz sa w aptece najnowsze pigulki antykoncepcyjne dla dziewczat w przedziale wiekowym 16-22 lata.Nazywaja sie Yasminelle i poza skutkiem antykoncepcyjnym lecza rowniez tradzik.Ja jestem troche starsza dziewczynka wiec biore Yasmin i jestem bardzo zadowolona-cera sie poprawila nie przytylam nie mam juz problemow z zatrzymywaniem wody w organizmie.Polecam