Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata21mila

jak zapomnieć o chlebie?

Polecane posty

Gość Agata21mila

Zawsze jak zaczynam diete nie moge przestać jeść chleba który uwielbiam bułki kanapki i z tego powodu nie potrafie schudnac to mi utrudnia pozbycie sie kg.A wy jak jecie pieczywo na diecie?

Ja nie jestem na diecie, ale od jakiegoś miesiąca jem tylko wafle ryżowe. Po tygodniu jedzenia wafli miałam straszliwą ochotę na chleb, ale się przemęczyłam i ... zapomniałam smak chleba. Teraz już o nim nie myślę. Pozdrawiam

Gość koteczka123
ja juz nie jem chcleba ponad rok na poczatku bylo ciezko jak cholera ale najgorszy jest pierwszy miesiac jadlam wase mmm pyszna

Gość Agata21mila
jesli zrezydguje sie z chleba efekty sa bardziej widoczne?

Gość koteczka123
no co ty trzeba jeszcze jakis wysilek fizyczny jakos ograniczyc niezdrowe tluszczu i nie jesc 3godxiny przed snem w taki sposob schudlam 5kilo w miesiac ale jadlam dziennie 1000kcl

Gość amelkkaa
ja tez uiwelbiam chleb, ale po trochu przemieniłam swoje nawyki zywieniowe i zaczełam jesc bułeczki grahami, sojowe i inne mieszance a takze ciemny chlebus jem rowniez biały ale rzadziej, na sniadania z reguły ale i tez staram sie zjesc jajecznice np. z dwoch jajek z cebula i pomidorem i do tego juz nie jem bialego chleba albo omlety a na kolacje np. jogurt i garsc platków kukurydzianych ..

Gość ddkaka
Ja mimo że mam dietę ok 1000 kcal czasami jem chleb (np w potaci grzanki z ciemnego pieczywa), ale tylko pełnoziarnisty.

jeju dziewczyny. chleb nie hamuje chudniecia. kupcie sobie zwykly ciemny chleb o skladzie: maka zytnia, woda, sol i drozdze ew. to jest dobry chleb ktory ma duzo blonnika. ja taki jem juz dlugo i bialy zupelnie mi nie smakuje. dwie kanapki na sniadanie z chuda wedlina czy twarogiem zapelniaja na dlugo.

Gość Karenina
Polecam mace. O wiele mniej kaloryczna i bardzo smaczna.

Gość natalilia
ja jem tylko taki w paczuszkach, taki ziarnisty...co tak z 7 kromek w opakowaniu jest, i drogi dosc...ale ta cala reszta to taka zapychajaca wata :O

Lady,ilekroć patrzę na \"metkę\" w każdym razowcu,żytnim,grahamie jest w składzie mąka pszenna.Czy ja w durnym mieście żyję?I tak go nie lubię:(

Gość włąsnie ja też
Oszukują chleby - piszą że żytni razowy ,a 50% to mąka pszenna ... co robić!!!!!!!!!

Gość a juz najbardziej
wkurza mnie to, że oprócz tego, że mąka nie jest żytnia tylko pszenna, to ciemne pieczywo jest ciemne tylko z nazwy, normalna biała maka i barwnik w postaci karmelu.Czasem, jak niedokładnie wymieszają, to widać białe smugi na kromkach.

Gość To co robic jak
nie ma prawdziwego razowca!!!!!!!!!??

Gość Anulaaa
Ja nie jem pieczywa od okolo 2 lat, wcale mnie nie ciagnie, odzwyczailam sie.

Gość głupotą jest rezygnowanie
z chleba i przechodzenie na papkę tekturową typu Wasa. Chleb jest ci tak samo neizbędny do zycia jak np. witamina C , bo zawiera idealna ilość węglowodanów i witamin z grupy B- oczywicie móiwę o ciemnym , razowym chlebie, który kupuje sie na rynku, albo samemu piecze. Jasne, ze brak chleba nie da rezultatów od razu , ale po roku - dóch genialnie objawi sie w nieodoborze witaminy i zelaza. aklurat wiem co pisze.

dobry chleb razowy poznaje sie po tym, ze jest taki dosc gliniasty i zapychajacy. jesli zjesz dwie kromki i czujesz sie najedzona to to jest dobry chleb. zwykly pszenny z dodatkiem karmely sprawi ze bedziesz jeszcze bardziej glodna. niewielka domieszka maki pszennej nie szkodzi. ale wlasnie dobry chleb powinien byc niezbyt ciemny, i mocno zbity. wtedy jest bez roznych spulchniaczy.

Gość EEELLLIIIZZZAAA
ja nie jem chleba juz od chyba 2lat nacodzień roobie kanapki mamie czy tacie do pracy i mnie nie rusza zapach pieczonego swiezego chleba... nie było mi trudno z niejedzeniem chleba w szkole ciągle jedza kanapki ,słodkie bułki, wafelki, czekladki, paluszki ,chipsy a mnie to nie rusza zjadam w szkole jakies owoce np: jabłko, mandarynke i biore wode mineralną nie jadam ziemniaków, sosów, ciast, słodyczy chyba że raz na jakis czas,0zółtych serów,wedlin itp jogurty uwielbiam 0% SANOK ma tylko 46kal na 100g i jest owocowy więc ok dotego dodaje otreby przenne i jestem syta do popołudnia :)

Gość decyzji013
Ja jadam pieczywko oczywiście ale tylko rano i tylko razowe;) do tego suplement Afrykańskie Mango http://afrikanmango.pl ćwiczenia i zdrowe odżywianie i efekty naprawdę super;)

Gość gość
Po co zapominać o chlebie,jeżeli lubisz chlebek to go jedz,a zrezygnuj z tłuszczów,nabiału typu ser,twaróg,częściowo z owoców(tych wysoko cukrowych) zamiat tego chlebek,rybki na parze,pierś kurczaka gotowane,warzywka i schudniesz.Trzeba dietę dopasować do siebie,a nie siebie do diety.Mój syn schudł 5 kg w dwa tygodnie.,na diecie makrobiotycznej,choć moim zdaniem jadł więcej niż na dietach bez chleba.Oczywiście nie można jeść białego pieczywa i tyle.