Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ivaa

brevoxyl, tormentiol, tribiotic, afronis...??

Polecane posty

moje drogie...jakie macie doswiadczenie z tymi preparatami z apteki na tradzik? (wiem ze nie wszystkie sa stricte na tradzik, ale slyszalam ze tak tez ich sie uzywa) co polecacie? jakie sa wasze uwagi? opinie? slyszalam ze niektore z was mieszaja tribiotic z tormentiolem i mascia ichtiolowa.. pomaga? jestem zainteresowana, gdyz wszystkie te preparaty maja stosunkowo niska cene (chyba najdrozszy jest brevoxyl 20 zl) i ciekawa jestem co sadzicie o ich skutecznosci...

Gość pryszczatka
maśc ihtiolowa wyciąga tylko ropę.....a tribiotic jest z antybiotykiem i leczy stany zapalne a ja używam jeszcze na trądzik...benzacne...i smaruje czasem amolem:D:D

Gość Oczekująca na rezultaty
Kupiłam dzisiaj AFRONIS.. zobaczymy czy pomoże.. Pojawiło mi się na czole coś w rodzaju wysypki, takie małe drobniusie.. popularna "kaszka". Robiłam okłady z rumianku przez 4 dni. Nie powiem trochę pomogło, ale nadal jest... więc postanowiłam się przejść do apteki zapytać mojej pani farmaceutki:) wkrótce napiszę czy zdało egzamin :) ale wiadomo, ze to nie jeden , nie dwa dni, ale musiałby minąć co najmniej tydzień... BĄDŹMY CIERPLIWE.. cierpliwość popłaca...:)

Gość tuniaa
ja tez używam afronis,jak dal mnie skuteczny w 70% pozdrawiam;*

Gość moreladnia
ja lubie Afronis, bo po myciu daje uczucie odswiezenia i oczyszczenia, bo jest z mentolem chyba...tribiotc uzywam jak cos rozdrapie, brevoxyl byl dobry przez pewien czas, po jakims czasie juz nie dziala

Gość ZuzaaP
tormentiol mozna uzywac ale tylko w niektórych wypadkach..ja mam duze pryyszcze ale pojedyncze...(fujj mam doła przez nie) i tormentiol działa wysuszajaco niektóre szybciej dzieki nie mu znikaja a niektóre przez niego pozostaja na skórze dłuzej...to taka rada dla wytrzymałych i..tych zrozpaczonych(czyli mnie) AFRONIS jest bardzo dobry...ale zawiera alkohol i bardzo wysusza...a potem smarowanie kremami(jak wiekszosc robi) SOPRAWIA ZE WYSKAKUJE CORAZ WIECEJ PRYSZCZY...DLATEGO JESLI AFRONIS TO DZIEWCZYNY BEZ KREMU ;)

Gość mała marionetka
od jakiegoś tygodnia używam brevoxylu i musiałam go odstawić, okropnie wysuszył mi twarz, na razie buzia musi dojść do siebie, smaruję się olejem różanym i jest trochę lepiej. Do brewoxylu może jeszcze powrócę, kiedy skóra dojdzie do siebie. Tormentiol mi nie pomógł, dwóch pozostałych maści nie znam.

Gość ja dużo czytalam bardzo
pozytywnych opinii o brevoxylu i mam zamiar go kupić,tylko nie chce mi się iść do apteki :p

Gość Afronis
JA uzywam Afronisu..juz chyba 7 butelke i jest bardzo skuteczny.Fakt wysusza skore jak wiekszosc chemikaliow ale naprawde jest dobry.Cena tez jest przystepna :). Dla tych ktorzy maja bardzo wrazliwa skore nie radze uzywac w wiekszych stopniach bo moze spowodowac oparzenia :) ale gdy sie uzywa z glowa pomaga :). Polecam do tego Aloes do picia :) Genialna Sprawa :) Smak i zapach nie bardzo ale skuteczny :)

Gość zizusia
ja zawsze najpierw myję twarz żelem z pilingiem, następnie twarz smaruję brevoxylem a na pojedyńcze miejsca tribiotic. pomaga, ale cera się przyzwyczaja, więc myśle, że może brevoxyl można zastąpić maścią ' benzacne ' bo mają podobny skład, ale może cera odczuje różnicę. choć nie wiem, bo nie próbowałam. A co do jednej z wyższych wypowiedzi to z tego co wiem nie powinno się tribioticu na rozdrapane lub "gołe" ranki nakładać. może będzie cos o tym na ulotce przy leku . :)

Gość Mała K
Tak, odpowiednie oczyszczanie jest niezbędne. Problemy ze skórą skończyły sie w moim przypadku gdy codziennie rano i wieczorem zaczęłam myć twarz żelem tonizującym z tea tree oil z Oriflame, potem przemywałam tonikiem z biellendy z ogórkiem i limonką chyba, następnie krem AKNEROXID 5 i na to, po jakiejs 0,5h krem z Rossmana Baby Dream;) Cały zabieg kosztuje mnie ( żel ok.20zł, tonik 6zł, Akneroxid ok. 20zł i krem 4zł) 50 zł i jest naprawde rewelacyjny. Krem nie zatyka porów, przez co nie wyskakują nowe syfki (czy niedoskonałości, jak to ładnie nazywałam w okresie Garnier) i jest przede wszystkim o wiele bardziej naturalny, niz cała reszta tego szmelcu reklamowanego w TV. A jeśli wogóle macie dość problemów ze skóra to polecam HUMEKTAN, który jest trudno złapać w aptece, ale jest tani, naturalny i nie powoduje nowych zmian trądzikowych. Sama mam 18 lat i cały czas coś tam wydaje mi się, że wrzy pod skórą;P I od czasu Humektany i kremu z Ross* jestem... spokojniejsza:) Pozdrawiam

Kupiłam mojemu synkowi brevoxyl - miał strasznie dużo ropnych wyprysków na twarzy, czole - naprawdę rewelacyjnie zakończyła ta maść problem ze skórą - nie zużył nawet całej tuby.

Gość zainteresowana_12
A jeśli ja mam tylko wągry i raz na jakiś czas mi wyskoczą syfki (przed @ ) to czy warto stosować któryś z tych preparatów, żeby mi te wągierki zniknęły?????? Bo nie lubię ich wygniatać u kosmetyczki, strasznie mnie to boli!!

Gość olka14
Ratunkuu! :( Otóż mam 14 lat i od pewnego czasu problemy z cerą! Wskakują mi paskudne, pojedyncze pryszcze. Jednego ostatnio potraktowałam Afronisem. Przyłożyłam watkę i to był mój błąd :( Ponieważ mam wrażliwą skorę i nie wiem właściwie jak to nazwać (chyba oparzenie?) na twarzy powstala mi czerwona paskudna plamka. I to coś smaruję Rivanolem i przemywam nagietkiem. Zaczyna powstawać cos na podobieństwo strupka, ale dzieje się to bardzo wolno. A poza tym strasznie obawiam się, że na twarzy zostanie mi szkaradna blizna :(:( Miał już ktoś może podobny problem? Zależy mi na tym żeby się pozbyc tego problemu w jak najkrótszym czasie ( mam już ten strupek od 3 dni) i żeby nie było śladu w postaci blizn. Ratunkuuu! Bardzo prosze o pilną pomoc!

Gość szaron3
To zaczerwienienie po Afronisie powstało ponieważ zawiera on alkohol a jeśli wyjdziesz z czymś z alkoholem na twarzy na słońce lub na mróz to zostaje ci oparzenie, niestety nie wiem jak sie tgo pozbyć bo nie robie takich rzeczy, radze ci iść do dermatologa

Gość Afronis
Ja właśnie dzisiaj zaczęłam używać Afronisu. Zobaczymy co pokaże, ale myślę że będzie bardzo skuteczny. Posmarowałam nim twarz za pierwszym razem i czułam na początku pieczenie, ale po chwili to ustąpiło i teraz się czuje zdrowo orzeźwiona. Mam problemy z trądzikiem i myślę że to pomoże. Wcześniej używałam maści nagietkowej. Pomagało, ale nie do końca.

Gość dipsy111
Dziewczyny! Afronis oczywiście pomaga, ale tylko w bardzo malutkich ilościach. Nigdy nie prubujcie nalewać sobie na wacik tego środka i nakładać sobie tego na noc, bo na drugi dzień wyjdą wam oparzenie! ja tak zrobiłam i musiałam jechać do deramtologa żeby mi przepisał jakouś specjalną masc od tego typu blizn. (oparzenia w moim przypadku było koloru prawie fioletoewgo) TAKŻE UWAŻAJCIE!!!

Gość magda111222
mam takie pytanko ile razy smarować twarz tym AFRONISEM

Gość Maaagdalena
ja używam afronisu juz jakiś czas, tzn 3 buteleczkę zużyłam, czy efekty daje jakies rewelacyjne to nie powiem, ale na pewno mam troszkę lepszą buzie. co do poparzen to nie zauważyłam chodź smaruje buzie nasączonym wacikiem zaraz po peelingu. brevoxyl mi w ogóle nie pomógł

Gość Mała007
Hej, Ja używałam wszystko... brevoxyl, tormentiol, tribiotic, afronis Jeżeli chodzi o brevoxyl to strasznie wysusza i jest dobry raczej na ropne zmiany!!!!- pomógł mojej koleżance która miała całą twarz z ROPNYMI syfkami, mi natomiast NIE POMÓGŁ !!!, ja mam trądzik z wągrami i zaskurnikami, od czasu do czasu z tego pojawiają się większe zmiany, głównie w czasie miesiączki mam największy problem. - brevoxylu NIE polecam - chyba że masz ropne zmiany na twarzy, (nadaje sie tylko na te ropne) ponieważ nie leczy syfków tylko robi skorupkę na nim, pozostawiając zamknięte syfki bez możliwości wyjścia na zewnątrz... co tworzy efekt \"górek\" na twarzy, oraz zostawia DUŻO przebarwień!!!!!! - afronis - jest z dodatkiem alkoholu więc przy cerach wrażlliwych lepiej go nie uważać bo można sobie podrażnić cerę, natomiast przy mojej cerze nie podrażnaił, ale też nie pomagał za wiele ponieważ OKROPNIE wysuszał a po zastosowaniu kremu pojawia się jeszcze więcej syfków..;(( - tormentiol - używałam głównie na szybsze gojenie się (wysuszenie) ale jako tako na leczenie syfków nie pomagał za bardzo.... - tribiotic - jako jedyny z tych wymienionych POLECAM, delikatnie wysusza i ma działanie podobne do Tormentiolu, więc nie robi wysuszonej skorupy tak jak w przypadku brevoxylu czy afronisu. Tribiotic ładnie goji i jest delikatny... używam go nadal. Na uciążliwe syfki najbardziej to mogę wam polecić glinkę zieloną firmy ARGILETZ w PAŚCIE !!! jest też dostępne w proszku, ale jak dla mnie jest gorsza ta w proszku wiec polecam w PAŚCIE. MI POMAGA jako jedyny środek z tych wszystkich, które do tej pory używałam (uwieżcie mi używałam baaaardzo dużo środków różnego rodzaju), glinka ładnie i delikatnie wysusza i goji - JEST ŚWIETNA !!!!!! Kupujcie glinkę wielu osobom pomogła więc spróbójcie, myślę że i Wam pomoże!!!!!!!!!!!

Gość Mała007
Glinka Lerosett również jest dobra... podejżewam że większość glinek z różnych firm ma dobre działanie, ja próbowałam te i są super !!!! pomagają cera się poprawia

Gość Znawca dermatolog
Brevoxyl jest dobry ale tylko chwilowo ponieważ po nim schodzi skóra. Nie polecam do dłużsyego stosowania. Afronis jest dobry ale nie dla osób z wrażliwą skurą ponieważ zawiera alkohol w małych ilościach. Termentiol polecam na szybkie gojenie ale nie długotrwałe ponieważ mocno wysusza podobnie jak brevoxyl. Tribiotic jest skuteczny ponieważ delikatnie goi i zamyka niedoskonałości. Moim zdaniem najlepszym lekiem na trądzik jest tribiotic.

Gość jfxsx
tormentiol jest ok, ja nakladam zazwyczaj wartwe na syfy i wokol niego i ide spac (nakladam tylko na noc) oczywiscie w nocy ajk wiem ze mam go na twarzy to uwazam zeby niczego nie pobrudzic ale i tak czasamis ie zdarza. dziala ok, rano twarz wyglada lepiej :) kupilam ostatnio acnederm i brevoxyl, mialam uzywac acnederm na noc brevoxyl rano ale po acne tak mnie twarz swedzi ze uzywam samego brevoxylu :) o efektach nie moge nic napisac bo zuywam go dopeiro kilak dni, ale juz widze ze nieco wysuszyl mi skore

Gość jfxsx
a i jeszcze: nie wiem jak innych ale np mnie tormentiol srednio wysusza, o ile prawie ze wcale, tylko ja nakladam na samego syfa spora warstwe gdzie rano czasami np jeszcze jest troche masci na nim :) no i ogolnie wydaje mi sie najmjniej wysuszajacym czy uczulajacym kremem

Gość Mała007
NIE wchodźcie w ten link powyżej, to jest strona z wirusem... !!!!!! jakiś laluś nudzi się w domu to wysyła innym wirusy żeby się lepiej poczuć..... to są osoby chore, współczujemy Ci że nie masz innego zajęcia w domu....

Gość Mała007
NIE wchodźcie w ten link powyżej, to jest strona z wirusem... !!!!!!

Gość Mała007
NIE wchodźcie w ten link powyżej, to jest strona z wirusem... !!!!!!

Gość vgvdfgd
Afronis , afronis i jeszcze raz afronis!! mialam problemy z wypryskami jak zapewne kazda z nas... probowalam roznych sposobow od domowych do tych specjalistycznych... stosowalam rowniez tormentiol i owszem jest ok ale mimo tego pryszcze i tak dlugo schodza:/ a po afronisie pare dni i po problemie :D on jest naprawde wspanialy i do tego bardzo niedrogi:) fakt moze troche wysusza ale jak poloze krem na wysuszone miejsca to jest ok:) POLECAM AFRONIS spisuje sie na 5

Gość Elubul
UWAGA !!!!!!!!! powyżej podany jest ten adres podobno z wirusem!~!!!!!!!!!! NIE OTWIERAC Znawca dermatolog (Www.krycha6190@wp.pl)

Gość uuuuuuuuuuuupppppppppppppppppp