Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eko.

Makaron razowy

Polecane posty

Gość eko.

Właśnie sobie ugotowałam i wiecie co.. Ten ciemny makaron jest pyszny !! a ja jem go pierwszy raz w życiu :o bo od dziecka, w sklepie i na talerzu, zawsze był tylko makaron z mąki oczyszczonej - przecież to normalnie podróbka " żywności " Ten cały przemysł spożywczy robi jedzenie wyjałowione ze smaku i wartości :o Czemu w zwykłym, osiedlowym sklepie nie można kupić ciemnej mąki, ciemnego cukru itp. tylko trzeba szukać gdzieś specjalnie z etykietką " żywność ekologiczna ". Dla mnie nie musi być to zaraz jedzenie ekologiczne, hodowane w jakichś specjalnych warunkach, wystarczy że nie będzie to rafinowane..

oj tak, jest wspaniały! ja akurat kupuję w leclercu, taniutki jest, na opakowaniu jest napisane \"graham\". I też się zgadzam, że to wszystko, co niezdrowe jest jałowe w smaku! pozdrawiam świadomych!

Gość gitenkys
bardzo lubię, niestety ciężko dostać. A powiedzcie mi ile wartości odzywczych ma pełnoziarnisty ale jednak pszenny? Tak samo beznadziejny jak zwykłe? kupiłam taki w Niemczech i tyle tylko roszyfrowałam z opakowania. Mimo mieszkania w duzym mieście nie mogę nigdzie znaleźć ani graham ani razowego... Uswiadomcie mnie w tej kwestii :)

Gość eko.
Gitenkys, nie rozumiem o co pytasz :) mój ciemny makron jest właśnie pszenny ( razowy ) z mąki typu graham wiem że są jeszcze makarony razowe z mąki żytniej, a nie pszennej rzeczywiście, masz rację, trudno go kupić i w dodatku jest drogi, bo za 400 gram - aż 4 zł :o Hannah87 u mnie chyba nie ma tego leclerka 😭 ile płacisz, duzo mniej niż ja ? SzurniĘta78, Dziewczyny, jak go jecie ? bo ja jestem jeszcze zielona w tych przepisach ;)

Gość w biedronce
jest teraz makaron razowy, 1,69 zł :)

Gość dla mnie obrzydliwy
Nie kupie tego badziewia wiecej

Gość gitenkys
no właśnie eko. terazmi wyklarwałaś sprawęi już wiem co i jak chodziło mi o taki własnie z maki żytniej a nei pszennej. i ten z biedronki tezjuz kiedys miałam. Ja uwielbiam taki makaron

Gość 4r424r
wg mniejest pyszny ale... jakoś do niczego mi nie pasuje jadam więc... sam makaron a wy z czym go komponujecie?

Gość gitenkys
z sosem pomidorowym który sama robię i ze wszystkim innym, mi pasuje :)

Gość jaa23
z bialym serem (kostka rozgnieciona z curem i cynamonem) pyyyyycha, a ten makaron z biedronki jest rewelacyjny, kiedys tylko w tesco go widywalam, polecam ;)

Gość eko.
właśnie wypróbowałam coś takiego : makaron razowy + ugotowane na parze talarki z pora + sól + olej tłoczony na zimno -----> Pycha ! :) Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego, także polecam. Chociaż to pewnie kwestia gustu, bo np. moja mama, która zasadniczo je wszystko i wszystko jej smakuje - nie cierpi pora i jak jest gdzieś dodany - nie tknie takiego jedzenia :p Mnie tam smakuje. Nawet bardzo :) wypróbuję też ten przepis z serem i cynamonem, uwielbiam cynamon Gitenkys, robiłam ten makaron z koncentratem pomidorowym, fuj :p

Gość gitenkys
ja z tych co to nie solą ale pora uwielbiam więc pewnie sprobuje, oświeć mnei tylko z tym olejem tłoczonym na zimno czy oliwa extra vergin może być?? a zkoncentratem pomidorowym sosu nei robię bo wogóle mi nei sakuje co innego pomidory z puszki czy świeże to jest to... Uwielbiam pomidory więc może dlatego tak to lubię.

Gość a czy makaron
lubella fitness jest razowy? widzialam go w leclercu- rozne ksztalty 400 g po okolo 3 zlote, mial go ktos? warto? bo nie wiem czy jechac do leclerca przed kolacja :-P

Gość jaa23
jadlam ten lubelli, jak dla mnie razowy jest bardziej z nazwy niz smaku wole ten z biedronki ;) (w tesco tez go maja - ma napis graham, bodajze czerwony na kremowym tle).... najlepszy jaki do tej pory jadlam z razowych, a jadlam ich sporo. nie rozgotowuje sie i w ogole jest super ;)

Gość gitenkys
przed chwila zjadłam go na obaid (ten graham)-mniam, mniam!!!!

a ja kupiłam taki makaron \"graham\" kilka dni temu w biedronce, bo maja jakas taka promocje na produkty \"dietetyczne\" i słodzik jest i jakies kakao o obnizonej wartosci kalorycznej, a makaron ten kosztował cos koło 1,80 zł za 500 gram i jeszcze maja promocje na żółta serie ujedniarniaco-wyszczuplajaca z garniera, ten nowy roll-on na brzuch jest za 19,99...fajnie :)