Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klimaaaaaa

Klimatyzacja a maluszek

Polecane posty

Gość Klimaaaaaa

W maju bede rodzic. Mieszkamy na poddaszu i marwtie sei bo latem jest strasznie goraco. Chcielismy zalozyc klimatyzacje ale nie wiem czy mozna miec w domu jesli jest takie male dziecko? I jak to jest z klimatyzacja w aucie??

Gość do głupolki autorki
zmien mieszkanie

Gość elllllllllllllla
Jesli ma regularnie czyszczone filtry i nie zawiewa grzybami , to czemu nie . Lepiej niz 40 stopni upału . W samochodzie podobnie . Jasne ,ze nie jest to rozwiązanie idealne , ale mniejsze zło . TYlko bez przesady z temperatura , jesli ustawisz klimatyzacje na 20 stopni a na zewnątrz jest 35 , to po wyjściu choroba gotowa . Dodatkowo dziecko nie powinno przebywac w bezpośrednim nawiewie .

do głupolki autorki brak slow.... ja tez mieszkam na poddaszu. I latem bywalo, ze w domu mielismy 37 st. Obled. Termin mam na czerwiec i tez sie nad tym z mezem zastanawialismy. Ale mam troche obaw. Moze jest ktos kto ma klime w domu i maluszka. Nie mowie, zeby nastawiac na 20 st. Ale zeby chociaz troche schlodzic mieszkanie. I tak samo kwestai auta. Czy mozna uzywac klimatyzacji? Jak dla mnie temat bardzo dobry,

Gość elllllllllllllla
Ja tutaj nie widze głupoty autorki , a tylko pytanie . Jesli chodzi o ten samochód , filtrey MUSZĄ być czyste - jesli nie sa odpowiednio , a przy małym dziecku nawet czesciej niż instrukcja zaleca konserwowane i czyszczone łatwo sobie wyobrazić hodowle bakteryjna -grzybiczą którą wieją . A jadąc nawet bez dziecka w aucie w którym mozna paść na twarz .... z dzieckiem tym bardziej , okien na przelot nnie pootwierasz , więc klima to dobre rozwiązanie , tylko temperatura musi byc utrzymana w granicach rozsadku .

elllllllllllllla zgadzam sie z Toba. Lepiej kilka stopni mniej w aucie niz pootwierane okna i przeciag. Albo zamkniete i skwar.

Gość elllllllllllllla
+ podobnie jak w mieszkaniu dziecko powinno byc poza obszarem bezposredniego nawiewu .

Te mielismy ten problem. Mały urodził się w czerwcu i po wyjściu ze szpitala trafił akurat na upały, do tego w mieszkaniu bardzo suche powietrze - słowem koszmar ;( Klimatyzacji troszke się obawialiśmy właśnie ze zwględu na grzybice itp \"ale\". i koniec końcem za radą pediatry kupiliśmy zwykły nawilżacz powietrza, tylko zamiast wody wlewaliśmy napar z rumianku, a do tego wg zaleceń pediatry woda morska \"mariner\" do noska dla dzieciątka i zero problemów ;)

Gość MojaKruszynka
Czy już przetestowaliście klimatyzację w mieszkaniach? Mieszkam na 4 piętrze, latem również jest strasznie gorąco, więc mój mąż założył klimę w pokoju dziecka!!! Dziecka jeszcze na świecie nie ma, będzie za kilka dni a między mną a mężem ciągłe kłótnie na temat klimatyzacji. Nie wyobrażam sobie tego, że w jednym pokoju temperatura jest o kilka stopni niższa. Dziecko mi się wykończy. Mąż twierdzi, że przy używaniu klimy trzeba myśleć i oczywiście traktuje mnie jak kretynkę i zacofańca. Twierdzi, że klima jest super, gdyż jest tam wymiennik ciepła i powietrze nie jest pobierane z zewnątrz. Poza tym nie rozumie problemu, że reszta mieszkania nie jest klimatyzowana. Powinnam go zamknąć na tydzień w klimatyzowanym pokoju, zamkniętym na trzy spusty. Ciekawe jak przeszedłby taki test. Jak u Was sprawdza się klimatyzacja? Jak racjonalnie jej używać. Wiem, że filtry powinno się często wymieniać. Jeżeli klima nie pracuje cały czas to jak to wpływa na rozwój paskudnych żyjątek w takim pomieszczeniu? Pozdrawiam!

Gość gość
jak zainstalujecie proklime www.sunenergy.pl/oferta/system-proklima.html to nic sie nie bedzie dzialo ;) to calkowicie bezpieczne dla dziecka i wydaje mi sie, ze wygodniejsze dla was bedzie;)

Gość gość
tez mysle, ze klima bedzie wygodniejsza jak macie dziecko, bo nie bedzie ono w takim skwarze przebywać podczas jazdy samochodem. tylko pamietajcie,zeby rozsąnie jej używac, nie rozkręcać za bardzo itp. W ogole mozecie sie skontaktować z http://www.gastal.wroclaw.pl/ to oni juz wam wyjaśnią jak najekonomiczniej i najlepiej używac klimatyzacji.

Gość gość
ja mam klimatyzacje w domu zalozona od www.puchlodz.pl i musze powiedziec, ze nie przeszkadza dziecku :)

Gość gość
Pilnie potrzebuję kogoś ze Szczecina od klimatyzacji, proszę o polecenie jakiejś osoby/firmy.

Gość gość
Sprawdź firmę Klima Sfera http://klima-sfera.pl/. Oni są ze Szczecina i zakładali klimatyzację u mnie w domu i jestem zadowolona, więc polecam.

Gość gość
załóż załóż. Nie ma co się męczyć, dziecka też. mam nawet namiar na dobrą klimatyzację samochodową jeśli chcesz. Namiary znajdziesz w www.secar.pl/ .

Gość gość
Klimatyzacja nie przeszkadza maluchom! W zaden sposob. Za to zbyt wysoka temperatura nuie wplywa na nich kojaco. warto wiec sie zdecydowac na dobrej jakosci klimatyzacje i ustawiac ja na obtymalna temperature. Podobno www.kaisai.pl jest dobra klimatyzacja.

Gość gość
wystarczy korzystac z uslug tylko polecanych i renomowanych firm, osobiscie w tym temacie moge polecic Ci www.klimatyka.com.pl

Gość gość
nie ma zadnych przeciwskazan zeby dziecko jezdzilo w samochodzie klimatyzowanym. spokojnie moze jezdzic byle klimatyzacja byla czysta albo nowa. jesli ebdziecie kupowac to przejrzyjcie oferte http://autoklima-ogrzewania.pl/

Gość AnastazjaWawa
Jak często jeździsz z niemowlakiem samochodem, to z klimatyzacją trzeba bardzo uważać. Czyszczenie odgrzybianie dwa razy w roku to konieczność. Na szczęście nie sa to drogie sprawy i w serwisie warszawskim www.perfectclima.pl całościowy serwis to koszt około 200zł. Czasem w promocji nawet taniej. Lepiej jednak dbać, bo nie ma co narażać maluszka na niebezpieczeństwo.

Gość gość
Jeżeli macie małe dziecko to pamiętajcie również o regularnym czyszczeniu klimatyzacji w samochodzie. Polecam serwis klimatyzacji www.autogaz.com.pl w Katowicach

Gość gość
Jelsi klimatyzacja jest dobrej jakosci i zadbana to nie masz sie o co martwic. Nic nie bedzie maluszkowi. W http://autoklima-ogrzewania.pl/ kupilismy klimatyzacje do naszego samochodu i sie swietnie sprawdza.

Gość gość
Ja dobrze jest klimatyzacja zrobiona to nie zaszkodzi dziecku. My mieliśmy zakładaliśmy klimatyzację w firmie www.gastal.wroclaw.pl.

Gość gość
Warto zainwestować w klimatyzacje w domu, natomiast zanim się zdecydowałem zapoznałem się z usługami różnych firm - koniec końców wybrałem http://www.dtsserwis.pl/ i po roku mogę śmiało stwierdzić, że był to dobry wybór.