Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślę

Suknie z długim rękawem

Polecane posty

Gość myślę

Witam! Zastanawiam się nad suknią z długim rękawem. Może wrzucicie jakiś linki do takich projektów??? A może ktoś ma doświadczenia związane z taką suknią???

Gość myślę
Dziękuję Myszko!!! Obie suknie bardzo ładne. Mnie interesuje suknia z marszczeniami na brzuchu i właśnie z długim rękawem;)

Gość myślę
Nie, nie jestem w ciąży. A dlaczego tak myślisz??? Po prostu suknie z długim rękawem mają w sobie taką nutkę kobiecości i subtelności i stąd moje poszukiwania takiej właśnie sukni.

Gość a może taka
Przepraszam źle mi się link wkleił ale skopiujesz do wyszukiwarki bez tego i będzie spoko :)

wiesz suknie z długimi rękawami są odpowiednie ale wtedy jak bierzesz ślub późną jesienią czy zimą. Osobiście odradzam bo nie będzie ci wygodnie tańcu (np.jak będziesz podnosić rękę to będzie ci uniemożliwiać takie ruchy) a poza tym jeśli jest to akurat lato i trafisz na duży upał będziesz mokra pod pachami bo bądźmy szczerzy w olbrzymie upały to nawet najlepszy kosmetyk niekoniecznie pomoże. Też kiedyś chciałam suknię z długimi rękawami ale ponieważ biorę ślub we wrześniu każda pani z salonu delikatnie odradzała mi takie suknie: po prostu gorąco w niej będzie!

Gość nie sądzę
Jeżeli długi rękaw np. w bluzce ogranicza komuś ruchy to znaczy, że coś jest z nią nie tak. Podoba sytuacja jest w przypadku sukni. Dobra krawcowa czy renomowany salon z pewnością ie pozwoli sobie na coś takiego.

ale pomyśl że zwykła bluzka jest jak piórko a suknia ślubna waży ze 3 kg czasem a to jest ogromna różnica. Kto mierzył wiele sukni to wie. I nie chodzi tu czy jest coś dobrze uszyte czy nie. Wiesz wszystkie suknie mierzyłam w dobrych salonach typu paryżanka, cymbeline czy inne i praktycznie w każdym panie mówiły to samo: że jeśli nie ma konieczności kupowania sukni z długim rękawe bo np ślub jest latem to lepiej kupić zwykłą suknię z otkrytymi ramionami. Są wygodniejsze i tyle.

Gość Długi Rękaw
Gość nie sądzę
nie myślę o sukni typu beza z tysiącem różnych niepotrzebnych dodatków. Otwórz powyższe linki, a przekonasz się jakie są zwiewne i delikatne, bardzie niż te wynegliżowane bezy.

ale ja nie twierdzę że one nie są śliczne. Napisałam tylko co wiem bo trochę się naszukałam sukni w wielu salonach:-) Tyle! Nie będę was do niczego przekonywać, zresztą pisałam do autorki bo prosiła żeby ktoś napisał co wie itd.

Gość Do Długiego Rękawa
PIĘKNE SUKNIE :) Nie wiesz, kto je projektował?

Gość lollola ej
ja bede miala slub latem i tez wybralam z dlugkim rekawem, suknia sklada sie z 2 czesci, spod jest z tafty a ramiaczkach, wierzch z francuskiej koronki wlasnie z dlugim rekawem, ale jak to koronka, tak jakby jej nie bylo:p takze nie sadze, zeby bylo w nie za cieplo, choc zawsze moge zdjac wierzchnia warstwe:)

Gość dokładnie tak samo
Ja też latem i też wybrałam dlugi rękaw, a raczej delikatną koronkową mgiełkę, który wygląda uroczu i niewinnie. Pozdrawiam wszystkie panny młode, które wybrały ten niebanalny krój sukni ;)