Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kitttka

Otyłośc ...aaaaaaaaaaaaaaa

Polecane posty

Gość Kitttka

Hej! Jestem otyła od dziecinstwa , więc nie wiem jaką mam sylwetkę bo jest ona ukryta po warstwą tłuszczu. Mam więć pare pytań. Czy typ sylwetki ma wpływ na to gdzie odkłada nam się tłuszcz gdy tyjemy? Czy mam szanse mieć wąską talię? Oto moje wymiary: talia:75 cm pas: 85 cm biodra:92 cm udo(najgrubsze miejsce): 54 cm nadwaga ok. 12 kg I jakiego typu mam otyłość? Czy mam szanse na talię 60-65 cm po schudnięciu tych kilogramów?

Gość a ja zawsze miałam
masz szanse!!! ja miałam bardzo pdoobna figure a nawet gorszą - dużo wiekszy brzuch, praktycznie zero talii zawsze marzyłm o kobiecej figurze schudam i okazało sie, że mam wyraźną, talie, bioderka wymiary nadal niekoniecznie fajne, jeszcze 5-10kg schudne to bie tez moze sie duac lecz niekoniecznie spójrz na figury mamy, cioć, babc, stryjenek - mniej wiecej odgadniesz swoją figure :-)

Gość Kitttka
Moja mama i siostra mają szerokie talie ,ale za to babcia ma szczuplą talię...

Gość a ja zawsze miałam
hm to cięzko powiedzieć ale wiesz, wystarczy ze schudniesz i nawet jak bedziesz miała szerszą talie niż przecietna kobieta to bedzie lepiej niż mieć 12kg nadwagi. No i talie łatwo wymodelowac hula - hopem :-)

Gość Kitttka
ja marzę o wąskiej talii! to tak fajnie wygląda...

Gość a ja zawsze miałam
rozumiem bo też mi sie to bardzo podoba moim zdaniem wystarczy ze schudniesz troche a potem zaczniesz ćwiczyć hula hop i jakieś ćwiczenia na brzuch :-)

Gość cbv
kolejny topik zakladasz?? tylko nicka zmieniasz... i zdecyduj sie w koncu ile masz w pasie ( bo to to samo co talia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Gość talia i pas to nie to samo
talia to miejsce najwęższe a pas jest tam, gdzie masz pasek od spodni

Gość *nina**
ja nosze biodrowki wiec pas mam wlasciwie na biodrach :P ale tu chyba chodzi o to ze mierzy sie w 3 miejscach - najwezszym w pasie - talia najszerszym w biodrach no a cycki to wiadomo gdzie sa:)

Gość jjjjjjjjja
12 kg to nie otyłosc kobieto...to poprostu nadwaga

Gość dajcie spokój
"I jakiego typu mam otyłość?" Jakiego typu? - masz otyłość urojoną! nie przesadzajdzie już z tą samokrytyką, przecież z tymi wymiarami to jest rozmiar 38!

Gość do cbv
coś Ci się pomyliło nie zakładam nowego topicu - to mój pierwszy! Pomyliłes mnie z kimś. A co do nadwagi to mam chyba większą,dokładnie nie wiem , bo ja mam drobne kości więc chyba z 15kg.

Gość do dajcie spokoj
To nie jest rozmiar 38! Noszę L lub 40-42

Gość Ma dziewczyna sporą nadwagę
Czemu tak mówicie!

Gość noo właśnie

Gość dajcie spokój
może nadwagę ma, ale nie otyłość! Otyłość się zaczyna od BMI 30 Nadwaga: BMI 25-29 Jakie masz BMI?? Ja mam wymiary talia 72, biodra 93 i jakimś cudem spokojnie wchodzę w rozmiar 38. No to ona ma rozmiar większy? no nie rozumiem. A tak na prawdę to wszystko zalezy od wzrostu. Jak ma 175, to na pewno dobrze wygląda. Jak ma160, to już gorzej... Jak możesz to podaj swoją wagę i wzrost.

Gość No więc mam
164 cm wzrostu i bmi 26

Gość dajcie spokój
No to racja, masz nadwagę. Powinnaś schudnąć kilka kilogramów. Jeżeli chcesz schudnąć w talii, to najlepsza jest dieta South Beach. Zapraszam na nasz topik: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3384032&start=1470 Jest wiele dziewczy, które mają fajne efekty. Ja jestem tam już od trzech miesięcy, ale są też nowe osoby, które zaczęły dopiero 2 tygodnie temu. Aha - to jest topik dla konsekwentnych. Najpierw poczytaj o diecie South Beach, a jak Ci się spodoba, to się przyłączaj :) Elafan

Gość gość
Żrą na umór, a potem się dziwią, że mają sylwetki typu wielorybiego bez talii...wyjątkiem są oczywiście choroby genetyczne, ale to wiadome, od razu da się poznać taką chorobę- reszta to jest OBŻARSTWO, żarcie TŁUŚCIN, SŁODYCZY...wiem, jak to wygląda od podszewki. bo mam takie wieloryby w bliskim otoczeniu, a z jednym spędziłam pół życia. Nie życzę nawet najgorszemu wrogowi życia z tłuściochem, który tylko za jedną rozrywkę miał żarcie i picie na umór...wyniesione oczywiście błędy z domu rodzinnego, gdzie pierwsze miejsce zajmował szmalczyk, tłusty bigosik, tłusta śmietana i wiele innych......konsekwencje takiego życia są tragiczne, choroby z przeżarcia...i tyle w temacie.

Gość Olcia Dubicka
To zależy jak bardzo masz rozbudowane kości bo jeśli przez nadwagę kości poszerzyły to zapomnij o sylwetce osy bo kości już nie zmniejszysz. Organizm tyje jak i chudnie na całym ciele równomiernie ale w niektórych miejscach masz bardziej widoczne otłuszczenie a w niektórych mniej. Najlepiej to weź się za siebie a sama się przekonasz czy będziesz w stanie dość do celu jaki masz :) Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.

Gość gość
Czyli jak powyższe, to tzw. marketing szeptany, ktory powinien byc zabroniony, a jedyną radą na otylosc to mniej jeść. Wszystkie grube osoby zrzucają winę na cos innego za wyjatkiem siebie czyli - ciąża, zly metaboliz, chora tarczyca. A prawda jest bolesna tak na prawde. Ocencie sobie sami, co jecie i w jakich ilosciach

Gość gość
a jaka dietka na taka kobieca talie? :)

Gość Dabka2333
Tutaj zdecydowanie najważniejsza będzie dobra dieta oraz aktywność fizyczna,to zawsze musi iść ze sobą w parze i ćwicząc systematycznie zobaczysz efekty,nie ma innej możliwości. www.WagaStop.pl

Gość Monika Bercia
Wszystko o otyłości znajdziesz na nowym blogu dla puszystych www.blogdlapuszystych.pl

Gość Monika Bercia
Wszystko o otyłości znajdziesz na nowym portalu dla puszystych www.portalpuszystych.pl

Gość milkanas
Otyłość to dramat, nie ma co ukrywać, że człowiek jest wykluczony ze społeczeństwa i ja miałam dokładnie to samo. Nie pokazywałam się na plaży, nie chodziłam na imprezy, wyglądałam tragicznie. Co mi pomogło? Samozaparcie, tabletki foreverslim i rozsądna dieta. W ciągu roku wróciłam do żywych, straciłam ogromną nadwagę i w końcu życie stało się normalne - schudłam 45 kg. I co? Można?