Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie pisze

Brak okresu w trakcie brania tabletek

Polecane posty

Gość tak sobie pisze

Mam problem. Jutro powinnam zacząć następne opakowanie tabletek, ale do tej pory nie dostałam okresu. Co to może znaczyć? Czy to jest normalne czy też mam się obawiac że jestem w ciązy?

Gość tak sobie pisze
i nikt nic nie wie na ten temat? nikt nie miał takiego problemu? :(

Gość Weronika1987
jeżeli dopiero zaczynasz brać tabletki, to fakt że jeszcze nie pojawiło sie u Ciebie krwawienie z odstawienia wcale nie musi ozanczać ciąży. krwawienie w ciągu pierwszych 3 msc może nie pojawić sie wcale. jeżeli w trakcie brania tabletek nie wystąpiły u Ciebie wymioty, ostra biegunka, nie brałaś antybiotyków i nie zapomniałaśo żadnej tabletce, ciąża naprawde mało prawdopodobna. pozdrawiam serdecznie:)

Gość tak sobie pisze
dzieki Weronika. Tabletki już biore dłuższy czas (2 lata) i pierwszy raz mam taką sytuację dlatego się troche zaniepokoiłam. W sumie wiem że przy "normalnym" braniu nie powinno byc mozliwości wpadki tylko zawsze człowiek się troche denerwuje.

Gość placenta
ja na Twoim miejscu zadzwonilabym do ginekologa, moze cos wiecej poradzi nawet jesli przez tel. :) Moze powinnas odstawic? Ja bralam bardzo dlugi pigulki i nigdy czegos takiego nie mialam.

Gość powiedz tylko
nie martw się, miałam już tak 3 razy. Po raz pierwszy po 2 latach. Lekarz powiedział, że śluzówka jest już tak cieniutka, że nie miało co się złuszczyć i stąd brak krwawienia czy najmniejszego nawet plamienia. 2 lata brania tabletek to już tyle czasu, że może się zdarzyć. Po następnym pół roku znowu mi się zdarzyło i niedawno też. Rozpocznij normalnie jutro opakowanie i dla pewności zrób rano test ciążowy.

Gość tak sobie pisze
dzieki powiedz tylko :) zawsze dobrze usłyszeć że ktoś miał coś podobnego i że to nie oznaczało ciąży :)

Gość tak sobie pisze
acha a teraz jeśli chce zrobić test ciążowy. Czy branie tabletek nie będzie miało wpływu na wynik? Ile dni po ewentualnej wpadce można robic test żeby był wiarygodny?

Gość powiedz tylko
nie ma znaczenia, ja robiłam test gdy już zaczęłam nowe opakowanie, jakiś tydzień po spodziewanym krwawieniu, czyli brałam już 3-4 pigułkę. Możesz zrobić test już jutro z rana.

Gość cukiereczek*
ja juz biore tabletki 2,5 roku i pierwszy raz zdarzyło mi się takie cos, własnie nie dostałam okresu, a zawsze wszystko działało jak w zegarku stad mój niepokój :( co robic??

Gość Samanta18
mozliwe ze jestes gratulacje jak nic sie nie pojawi.

Gość aaaaasiiieeekkkkkkkkk
czesto tak mialam biorac tabletki,dlatego musialam odstawic dlatego nie martw sie na zapas