Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakwytorobicie

wiem jak zorganizowac sobie szukanie pracy

Polecane posty

Gość jakwytorobicie

;)

Gość jakwytorobicie
ej, niech ktos pogada o tym ze mną, proszę .....;)

Gość ja tak znalazłam
ale o co chodzi? przecież to jasne: 1. wstajesz rano (nie w południe) 2. Jesz śniadanie 3. szukasz ofert na stronach takich jak pracuj.pl, infopraca.pl i wielu innych. 4. Wybierasz interesujące Cię ogłoszenia 5. Czytasz coś o tych firmach, żeby wiedzieć, jak pisać LM. 6. Piszesz CV i list motywacyjny(do każdego pracodawcy osobny) 7. Wysyłasz. 8. Jesz obiad, robisz sobie przerwę itp. 9. Od nowa: szukasz ofert itd... MOżesz również zrobić sobie spacerek po mieście i zanieść CV do firm, w których chciałabyś pracować. Od razu zobaczysz jak firma wygląda i jacy tam ludzie pracują. Pytaj znajomych, czy w ich firmach kogoś nie potrzebują, zarejestruj się w bazach pośredników pracy, szukaj innych sposobów, zeby pracodawca Cię znalazł. Wyślesz 50 CV i pracę masz jak w banku :) A co byś chciała robić? Gdzie byś chciała pracować?

Gość jakwytorobicie
nie mam pracy mimo kilkuset wyslanych CV, bo w glupocie swojej nie wpisalam w CV tych firm, gdzie mi nie zaplacili za pracę chociaz to tez bylo warto wpisac, bo przeciez to swidzy o doswiadczeniu wysylalam do posrednikow, wysylalam w odpowiedzi na ogloszeia również

Gość ja tak znalazłam
oczywiście, ze wpisz wszystko. Daj komuś CV do poprawki, może masz mało atrakcyjne Napisz również szczegółowo swoje obowiązki na każdym stanowisku. Dodaj ładne zdjęcie (byle nie z wakacji) Najlepsze jest takie legitymacyjne, gdzie jesteś ładnie uśmiechnięta. Zarejestruje się w bazie kandydatów Pracuj.pl oraz w innych bazach. Powodzenia!

Gość jakwytorobicie
ja tak znalazłam --->Dzięki za to, ze tak obszernie naświetliłas sprawę. Rzecz w tym, ze czynnik ludzki okazuje sie tu najbardziej zawodny...ja nie wiem, moze mam za bogate CV i wszyscy myślą,z e ta pracę dawno znalazłam? Spróbuję się przypomnieć w paru miejscach, mzoe to coś da.

Gość jakwytorobicie
Obowiązki mam wpisane, moje CV widziało kilku doradców i posedników, zdjecie też jest podobno OK (pytalam kilku osób, w różnych firmach, więc to chyba nie tu jest mój problem). Spróbuję zmodyfikowac sposób szukania. Moj szwagier twierdzi , ze ja za duzo rzeczy w zyciu robilam, zeby starac się o jakies slabe stanowiska, moze tu jest pies pogrzebany.

Gość jakwytorobicie
zajrze pozniej 🖐️

zajrzę tu wieczorem, bo zajmuję się zawodowo rekrutacją. Może będę mogla Ci pomóc

tu nie chodzi tylko ocv jak pracodawca ma juz kogos znajomego na miejsce na ktore i ty sie ubiegasz nawte super cv nie pomoze. Wezwa cie na rozmowe, by nie było podejrzen, a i tak przyjma kogos znajomego, komu juz obiecali to miejsce:) ponadto nie kazdy chce kobiete... 02 kwietnia rozmawiałam z bardzoo mądrym facetem;) i on sam rzekł, ze dzis i facet ma trudno, ale kobieta jeszcze bardziej. Musi pokazac dwukrotnie tego co umie facet, ze umie. on tez studiuje techniczne np to wie jak jest. Facet jest jak cos wielofuknkycjnego postrzegany a kobiety jako do biura, podaj, przynies, odbierz telefon, zrob kawe, napisz jak ja ci kaze pod scilysm nadzorem, stoj z ulotkami:O dajcie spokoj... a gdzie wiedza? z niej maja korzystac tylko faceci:P no długo by pisac... na rynku jest nieciekawie. Albo wymagaja super uprawnien, bo sami ich nie maja jako prezesi;) albo wymagaja mało, bo tylko oni chca błyszczec w firmie- w koncu to ich firma i nikt nie moze wiedziec wiecej od nich. to sa chore sytuacje./:)

Gość jakwytorobicie
tAMIT masz rację, ale ja musze miec tę pracę

wiem;) tez musze miec jakąs prace, niekoniecznie tę:) ale wazne by jednak była z tym co umiem. Podejmowac prace w branzy ktorej sie nie zna jest bardzoo ryzykowne. Co to za przyjemnosc chozic do pracy i wiedziec ze nic nie wiem i czuc sie jak uczen albo byc ciagle pouczanym. szybkie pieniazki i pewne dawła mi jedna praca, dorywcza, ale i teraz jej brak...na inne prace mam pewne braki, ktore moga wyjsc w trakcie pracy:) myslałam, ze za pienizaki z tej szybkiej pracy doszlifuje te braki i bede miec super prace. ale mi ciagle brak..

no rozumiem, że nie w każdych firmach może być bajecznie, na przyklad w państwowych praca tylko po znajomości... Ale w zachodnich firmach są zachodnie standardy! Różnie bywa na rynku, nie generalizujcie. NIe można jednak wszystkiego zwalać na sytuację zewnętrzną! Trzeba zacząć aktywniej szukać pracy. Jaki jest Twój sposób na szukanie pracy?

Gość jakwytorobicie
zrobilam spis firm, do ktorych chcę zlozyć CV, bo odpoiwadanie na same ogloszenia mija się z celem