Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudasmutna

Jaki kolor farby trzeba nalozyc na rude, zeby wyszedl ciemny blond?

Polecane posty

Gość rudasmutna

No mam taki problem wlasnie,że rude jasne rude ciemniejsze, miejscami miedziane i płacze po nocach.Chce sie zmienić!! Jaka farbe kupic, pomożcie mi proszee!!!:(

Gość rudasmutna
no nie..bo to moj naturalny kolor.. akurat :/ i mi sie nie spral jeszcze jakos.

Gość rudy sie latwo wyplukuje
aaaaaaaaaaaa no na to nie wpadlam-bije sie w piersi :-) nie wiem jaka masz cere, oprawe oczu i ich kolor ale mysle, ze nejlepszym rozwiazaniem bedzie nie farbowanie na blond tylko poglebienie pieknego (powtorze PIEKNEGO) koloru jakim jest rudy. Obejrzyj sobie zdjecia aktorki Julianne Moore-przepiekna kobieta, ktora na naturalnie rudych wlosach ma zwykle zrobiony blejaz w odcieniu nasyconym ciemnym rudym z dodatkiem zlotych cieniutkich pasemek. Naprawde mysle, ze nie ma sensu farbowanie wlosow na blond-pokresl swoja urode kolerem wlosow, makijazem, usmiechem... :-)

Gość rudasmutna
kolor jest nieciekawy i kiedys testowalam juz ciemniejsze a nawet wisnie ale marze o popielatym blondzie..ciemny jasny co za roznica!! Moj rudy jest taki marchewowy rudy, zimna marchewa !

Gość rudasmutna
Tak wogole to dziekuje ze chociac Ty mi odp :* Cera : krew z mlekiem.Bardziej krew niz mleko. Oczy : oprawa - morski , reszta - zielono niebieska Nie mam piegow. Myslalam o jakims jasnym popielatym blondziku ale znajoma powiedziala ze mi marchewke moze rozjasnic i bedzie jasna marchewka.Na tym moje pomysly sie koncza:( Chcialam jasny blond.Teraz chce jakikolwiek.

Gość rudy sie latwo wyplukuje
no to moim zdaniem tylko droga z dekoloryzacja wlosow i nalozeniem zimnego blondu - osobiscie balabym sie zrobic to sama i zainwestowalabym we fryzjera, odradzam sklepowe farby bo sama farbuje na blond (z jasnego szatyna) i po wielu tragediach w mlodszych latach zwiazanych z farbami ze sklepow - juz nie robie tego bledu.

Naturalnie rude włosy są bardzo nieprzewidywalne w kwestii farbowania. Moja mama jest ruda i parę razy zrobiła z siebie koczkodana ;) łatwiej rude włosy przyciemnić niż rozjaśnić. Nie mówię że jest to niemożliwe ale lepiej zaufać profesjonaliście - idź do dobrego fryzjera który najpierw zrobi próbę jak Twoje włosy reagują na konkretną farbę. Inaczej możesz skończyć z wściekle pomarańczowo-żółtym sianem na głowie zamiast blondu. A swoją drogą naturalnie rude włosy to prawdziwy skarb :) Na Twoim miejscu pogłębiłabym kolor i zrobiła pasemka.

Gość rudasmutna
Tak wiem,skarb.Nie doceniam tego co mam na glowie od urodzenia i bije sie w piers za to co chce zrobic..:) ups joke. Pomozcie mi zabic chociaz na jakis czas Anie z Zielonego - koszmar dziecinstwa ;( ps Jak rozpoznac "dobrego fryzjera" skoro nigdy nie bylam a fundusze mam bardzo ograniczone :( ?Bardzo bardzo.

Gość trzeba popytac kolezanek
i znajomych - dobry fryzjer nie musi byc drogi, szukaj wsrod zakladow podmiejskich, fryzjerka kolo 30 - nie sika ale i nie pani od trwalej "na baranka", ja znalazlam taka dziewczyne i farbuje moje wlosy za 30 zl, jesli na farbie chce troche jasnych pasemek i podciecie koncowek- 40 zl, czyli niewiele drozej niz jakbym sama kombinowala, pracuje na produktach z salonu Ce-Ce bo od nich uciekla zeby sie usamodzielnic

Gość glupolek 28
czesc rudasmutna musze ci powiedziec ze ta tez mam kolor wlosow rudy nie jasny rudy nie ciemny taki pomiedzy. tez kieys farbowalam wlosy na ciemny kolor i na blond. wszystko bylo ok dopoki nie pojawily sie odrosty. czeste farbowanie wlosow jak wszyscy wiem szkodzi wlosom, rozdwajaja sie koncowki, wlosy robia sie po jakims czasie suche, szorstkie itd. od kilku dobrych lat robie sobie pasemka i w polaczeniu z moim nautralnym rudym daja niesamowity kolor. moja rada ni farbuj calych wlosow tylko zrob sobie sredniej grubosc pasemka oczywiscie blond. uwierz mi bedziesz napewno zadowolona. lepiej odlozyc pieniadze i isc do fryzjera. taka jest moja rada ale wybor nalezy do ciebie. pozdrawiam wszystkie rude

Gość patkaaaaaaax
dziewczyny nie róbcie nic na własną rękę ! ja miałam czarne farbowane i chcialam wrocic do blondu polozylam rozjasniacz i plakalam dwie godziny w domu bylam sklonna kupic juz czarna farbe ale.. poszlam do fryzjera i teraz jestem ruda/brazowa, tez mam zamiar dojsc do blondu ale czekam az kolor zejdzie i tylko fryzjer :)