Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMMAN

TOPIK KULINARNY DLA KARMIACYCH MAM

Polecane posty

Gość MAMMAN

Proponuję podzielic się przepisami na obiadki dla karmiących. Ostatnio jem juz tylko rosół i gotowany drób, bo naprawde nie wiem, co jeszcze mozna :-0

ja myślę, że mozesz jeść wszystko, oprócz potraw ostrych, kapuscianych... położna mi powiedziała ze można jeść wszystko podczas karmienia, ale z niektórymi rzeczami po prostu nie przesadzać, np: nie jeść duzo nabiału w ciągu jednego dnia, pić jedna słaba kawę z mlekiem, albo bawarkę no i nie jeść powyższego oraz smażonego no i ja jadlam prawie wszystko i mojemu małemu nigdy nic nie było ;)

Gość MAMMAN
Dzieki:-) Polozna zabroniła jednak jesc potrawy smazone, a ja nie bardzo umiem gotowane miesa przyzadzac...

Nie bardzo wiem skąd przekonanie że nie można jeść potraw smażonych. Smażenie przenika do pokarmu? ;) Ja jadałam absolutnie wszystko, także kapustę, groch i fasole, brukselkę, czosnek, potrawy smażone, cytrusy, suszone śliwki. I nic dzieciom nie było. Sądzę że to kwestia indywidualna, ale nie warto chyba martwić się na zapas. Jeśli jakaś potrawa jedzona przez matkę szkodzi dziecku to należy ją wyeliminować. Ale po co eliminować gdy dziecku nic się nie dzieje? Ogólnie trzeba jeść zdrowo, a smażeniny do najzdrowszych nie należą. Ale przecież nie jada się ich na okrągło.