Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebolek20

Ciąza w irlandi..moze ktos ma wiecej doswiadczenia odemnie...

Polecane posty

Dzieki dziewczyny podzwonie mam nadzieje, ze cos zalatwie :D No ja jestem za za kawa ale w ten weekend nie bede mogla no ale w tygodniu jestem free :D tylko z malym to nie posiedze :P chyba ze na jakims ogrodku ;) Krolik no racja moze byc problem z dopieciem a nie da rady jakos przerobic albo cos ? No i przyznaje racje, ze dobrze ze wygarnelas tesciowej niech wie ze nie bedzie Toba rzadzic:D

To ja sie melduje :) zagladam tutaj regularkie ale czesto i gesto nie mam co nastukac, bo wiele dni podobnych do siebie. Duzo pracuje i umeczona jestem. Przede wszystkim chory krolik GRATULUJE trzymam kciuki i zycze powodzenia w przygotowaniach. Ja podczas ostatniego mojego pobytu a PL miala ... ostra pogadanke z tesciowa, u mnie to tak ejst, ze jak mnie cos "boli" to musze powiedziec, bo pekne. Pewnych zachowan nie trawie i takich szeptow po kontach, bo mysle, ze jak ktos cos do mnie ma to niech mowi, bo to rosnie. Wiec u mnie juz nie rosnie :) Tak wiec chory krolik popieram :) Bedzie tylko lepiej :) A u nas znowu problem "pupkowy" wg mnie gorzej toto wyglada na czwartek mamy wizyte u lekarza. Wrocilo, bo coz tatus zapominal posmarowac ... Laura nie chce mleka, nie pije i tyle, jakis bunt czy co? wiec jej robie wszelaki kaszki platki itp. Z raczkowaniem dalej na nie za to porusza sie na rekach :) A zebow mamy 8 :) Tyle u mnie dziewczyny a i za miesiac lecimy do PL :) wiec jakbyscie mialy jakies zpotrzebowanie - prosze bardzo :)

Gość myszaa25
lilac. kiedy lecisz do PL? bo my tez za miesiac lecimy cieszy mnie tylko ten fakt ze pojde do dentysty i gina no i z mlodym do lekarza pozniej licze ze na strzelnice uda mi sie zajzec i wyladowac sie za wszystkie czasy a pozniej bedzie katorga babcie,ciotki i inne ludzkie stworzenia ;( wspolczuje mojemu synkowi ale coz trzeba to odbebnic ;( Dzis bylam u lekarza dal mi magiczne tableteczki po ktorych powinnam sie lepiej poczuc i dalej moge karmic piersia synus zaoczl mi jesc ;) za to pielegniarka powiedziala ze jest za blady i ze musze mu dawac wiecej marchwi i zelaza a moj maz sobie ubzdural ze nasz syn slabo slysze na lewe ucho i bedziemy szli na badanie sluchu a potem krwi czy nie ma anemi a tak po za tym przygotowania zaczela do chrzcin bo mamy je w przyszla sobote i zaraz mnie cos tutaj trafi bo mojemu mezowi prawie nic sie nie podoba to ze chce je zrobic w domu,to ze chce podac kotlety i rosol ,to ze miejsca malo bedzie a bedzie 7osob ja mu truje glowe o garniturze od listopada a on teraz mi placze ze nie ma garnituru bo jak bylismy w sklepie to nie ma na niego rozmiaru.. faceci!!!!!!!!!!!! moj syn tez nie chce pic mleka,ani jesc kaszki jedynie jaourty lubi a ja zaczelam go odstawiac od cyca powoli pytanie do matek ktore juz nie karmia piersia : co podajecie swoim dziecia jak budz sie w nocy ? ja jestem za spotkaniem ;) ale do centrum nie pojade bo problem bede miala z trasa powrotna chyba ze z syrena ;(

Królik dzięki za zaoferowaną pomoc, ale kupiliśmy w mothercare. Niby do chodzenia też są, ale one bardziej takie do wózka, no nic z braku laku niech będą. A ja i tak ją prowadzam za ręce. My też lecimy niebawem do Pl - na święta. Ja w przeciwieństwie do myszki bardzo się cieszę :) Mam nadzieję sobie odpocząć. Jedynie obowiązkowa wizyta u teściowej spędza mi sen z powiek, ale może jakoś wytrzymam te kilka dni... ach te teściowe ;) Lilac, dużo u Laury tych ząbków. Julka ma na razie 2. Mysza ja nie karmię piersią, ale i praktycznie Julka nie budzi się w nocy. Jak już to przez to że zgubiła smoczka albo potrzebuje przytulenia. Jak była mniejsza dawałam mleko, a teraz jak jest potrzeba to tylko wodę. Też jestem chętna na spacer. Oby tylko pogoda była ładna, bo ja "lekko" zasmarkana.

ha to wyglada, ze tylko ja sie ciesze na wyjazd do tesciowej:) bo zawsze tam jestesmy:) PAwel bedzie tylko tydz a ja jeszcze dwa sama zostaje z malym u Tesciow:D ale sie ciesze-bede rozpieszczana, dmuchana, wyreczana:Dha!

Gość eunnika
A ja lecę na 2,5 miesiąca i juz tez nie mogę sie doczekac. Dziewczyny napiszcię jak tam gubicie swoje kilogramy po ciązy, bo u mnie to póki co bardzo kiepsko, mimo zermie piersia :(,

Krolik tyrkne do Ciebie, bo wtedy nie moglam odebrac bo bylismy akurat w gabinecie w trakcie szczepienia a potem jakos mi wylecialo z glowy oddzwnic..a dzownilam,z eby zapytac jak sie ta karta nazywa bo chcialam wziasc formularz:D Kurcze dziewczyny czy torba taka przy wozku w Ryanerze liczona jest jako bagaz? czy moge ja miec oprocz bagazu podrecznego?

Moj maly jak mial pol roku przestal pic mleko, bo zasmakowal w kaszkach i on wiecznie glodny byl wiec go sycili na dluzej. Ja dosypywalam mleka do kaszki, zeby jednak dostawal porcje wapnia do tego jogurty i chyba nic mu nie brakuje. Teraz normalne mleko pije jak glupi . Zazdroszcze wam, ze jedziecie do Polski ja mialam jechac latem ale chyba wielka d.... z tego bedzie :( Mysza jesli znasz droge to parku to ja z checia Cie zabiore w koncu kolo mnie mieszkasz wiec bedzie po drodze. Bo ze mna taki problem, ze ja nie za bardzo ogarnieta w terenie jestem :D Mi wczoraj synek zrobil taka scene w liffey ze myslalam ze sie zapadne pod ziemie:O powalil sie na podloge, krzyk, placz, pisk, rnie moglam go postawic na nogi bo nie chcial isc :O a wszystko bo musialam jechac do domu i oddac ten smaochodzik :O Co do gubienia kilogramow to ja sie pytalam gp i powiedzial, ze dieta plus cwiczenia innej opcji nie ma, nie ma cud tabletek itd Ja sie zapisalam na silownie, gdzie wszystkie zajecia typu aerobic, joga, pilates itd sa za darmo. jest basen, sauna, jacuzzi :D wszystko w cenie 49e za miesiac. Do tego silownia jest duza, ma mnostwo sprzetu, jest czysto co dla mnie najwazniejsze :) A i mozna dzieci do lat 7 zabierac za darmo na basen ze soba. I co tu dzisiaj robic jak pogoda znow niewyrazna :P

Hej Dziewczyny:) Lilac jak super, ze sie odezwalas, myslam ze juz przepadlas na dobre. 8 zebow to baaardzo duzo Blance wlasnie 2 wyszedl hehe. Raczkowaniem sie nie przejmuj, ruszy na nozkach gdy przyjdzie na to pora, po prostu maly leniuch z niej:) a jak Twoja mama sie czuje??? Aniu wydaje mi sie, ze z torba przy wozku mozesz miec problemy :/ A jezeli nawet to bedzie musial pojsc pod poklad razem z wozkiem, pamietam, ze my wrzucilismy troche rzeczy do koszyka pod wozek. Duzo zalezy na kogo trafisz przy odprawie samolotu. My tez lecimy do Polski juz nie dlugo, na 2 tygodnie na przelomie kwietnia i maja i tez nie moge sie juz doczekac:) Tydzien u tesciow i tydzien u rodzicow, moi tesciowie tez calkiem w porzadku i tez bedzie rozpieszczanie na calego, ale ja juz tak mam, ze do domu ciagne :)

Gość myszaa25
Just wpadaj do mnie na kawke ;) hihi ja juz sie po wczorajszych tabletkach czyje b.dobrze ;) nie ma to jak dzieci ;) slyszalam ze chlopcy lubia robic takie sceny ;) na maila przyslalam ci numer telefonu do tego przedszkola tutaj co jest ;) a gdzie chodzisz na ta silownie?

Gość myszaa25
sylwucha to moze na lotnisku sie spotkamy bo za dwa tygodnie bede odwozic na lotnisko siostre od mojego meza hihi juz nie moge sie doczekac jak ona tutaj przyleci bedzie do kogo buzie otworzyc ;) i troszke wolnego dla siebie bede miala wiec bede mogla zrobic spokojnie wiosenne porzadki ;) wydaje mi sie ze tez w pl nie bede miala zle bo gotowanie mi odejdzie i znajomych zobacze,pobawia sie z piotrusiem ;) zobaczymy jak bedzie u tesciowej napewno mojego meza babcia bedzie rozpieszczac nas bo to kucharka z zawodu wiec jak ona cos ugotuje to PALCE Lizac ;) ja torbe od wozka dam mojemu mezowi jako podreczny bagaz ja mojemu synkowi kaszki nie moge dac bo on nie chce jesc albo dostaje wysypki lekarz nic mi nie doradzil co z tym zrobic powiedziala tylko ze jesli je jogurty i je chlebek z maselkiem to dostaje wapno i mam sie nie martwic na noc chce go nauczyc dawac mu wode i dyda cmokac bo widze ze on ma potrzebe cmokania cyca wiec moze na dyda przejdzie .. ide robic kotlety ;) bo mam smaka a moj maly spi just czekam na telefon kiedy pasuje tobie kawusia i sie spotkamy albo mozemy pojechac do tego parku i spotkac sie z dziewczynami ;)

hehe wszystkie do pl lecą,my też lecimy ale dopiero 13 maja i ja z moja niunią zostaje do 11 czerwca,bo do Warszawy przyjeżdża mój ulubiony zespół no i musze pojść na ich koncert :)

Gość myszaa25
izuniek wlasnie czytalam Fb ;) ja bym poszla na koncert z toba ale wracamy 3 maja ;(

Ania maly zobaczyl drzewka i sie uspokoil, niestety samo niebo juz go nie kreci :/ lilac no nareszcie jestes ;) mam nadzieje, ze Laurce szbciutko przejdzie, moze to alergiczne jakies cos? Rudik a takie do wozka to widzialam, ale nie proponowalam ;) Tobie sie nalezy odpoczynek, wiec w pl niech zabawiaja Julke a Ty korzystaj :) eunnika o kilogramy sie nie martw, ani spostrzezesz i spadna, mi przybylo 20 i stracilam, zadnej diety ani cwiczen, bo len jestem, jem po nocach, moj maluch sporo je, wiec to chyba jego zasluga :) justa a trzeba bylo zabrac autko ze soba, nikt by nie zauwazyl ;) Izuniek a co to za zespol? Widze, ze wszystkie lecimy, my 2go kwietnia na gdansk jakby co :) z tesciowa od tamtej pory gadamy codziennie i jest spoko.

Gość myszaa25
krolik a na jak dlugo bedziesz w gdansku bo ja w gdyni bede 26 kwietnia ;) do 3maja ;)

a to Linkin Park będa grać na Orange Warsav Festival,najgorsze to ze nie mam z kim jechać,no coz jak cos to sama :)

Gość myszaa25
lilac. moj wogole na mleko i kaszki alergicznie je odbiera a krowiego nie ma alergi za to tez nie chce jesc daje mu piers i jogurty a do raczkowania tez sie nie spieszy woli chodzic na dwoch nozkach i skakac,robi ze mnie trampoline ;) ide na spacerek maly wokol osiedla ;) do potem kochane

Nie wiem co w niego wstapilo, bo ogolnie nei jest zly ale jak sie na cos uprze to nie da rady przekonac na cos innego a mnie zaraz nerwica bierze jak on takie sceny odwala:P Mam nadzieje, ze to bunt 2 latka :D i niedlugo przejdzie :D Mysza silownia Westmanstown crunch fitness kolo fort lucan ode mnie sie jedzie z 10 min ale warto :D Co do kawki to jutro z mila checia, bo w piatek i weekend bede zawalona robota :P Zobaczymy jaka pogoda bedzie i cos sie wymysli :) Teraz sie ladnie zrobilo ale wczesniej tak szaro bylo. krolik mysle, ze by sie polapali ze im brakuje a tam adres trzeba wpisywac i pozniej by mnie scigali :P Ja zadnej nie mam jak znalesc na fb :P bo przeciez nazwisk nie znam a od Ani kiedys ktos mnei zaprosil i ja myslalam ze to od nas :D rozgadalam sie z dziewczyna no moj tez z grudnia ale nie z 2011 :P no ale pogadalysmy sobie :D Ja bylam pewna ze to ktoras z Was :P

Jest taka kaszka, ktora podawana jest dzieciom z alergia ale zapomnialam jak sie nazywa ale spytam sie i Wam powiem. A moze sprobujcie ja malemu ciastka te dla dzieci z henza (chyba zle napisalam takie kremowe opakowanie) robilam z mlekiem albo woda. Lukne w tesco i napisze dobrze nazwe :D A co do raczkowania moj len nie raczkowal wcale tylko na pupie jezdzil i sie raczka odpychal;)

mysza ja kraze gdynia-sopot, ale zaraz po slubie wracamy, a Ty stamtad jestes? Izuniek ooo my tez lubimy Linkin, zazdroszcze :) Justa jak cos to dajcie znac jutro, zobacze, czy sie wyrobie... Chyba, ze macie ochote do mnie??? Malemu jakies gry na kompie wlacze albo co? A sprawdzilam, ze na fb mozna po mailu znalezc, mojego znasz :) Te ciastka twarde to daje malemu jak zaczyna wariowac i jest cisza na kilka min, upaprany po uszy, ale szczesliwy. Heinz farley's rusks :) Ania no,no niezly ten Twoj synus, ale dobrze, odpoczywaj na zapas ;)

Hej dziewczyny bo tu kiedys byla Paulina na forum ! Izuniek ja kiedys w Dublinie bylam na ich koncercie :-) Rudik widzialam kiedys szelki kolo mnie w shopping centre , ale juz za pozno :-( Ja moge sie umowic tez na spacerek w centrum tylko musze wiedziec wczesniej bo dojazd ze 40min razem z oczekiwaniem na busa . Ani i Just nie mam na FB Moj szaleje strasznie przez te dziasla ! a mnie ,,polamalo,, :-P plecy mnie tak bolaly ze ruszac ciezko sie bylo no i niestety te kilogramy to mi zostaly i ciezko je zgubic bo nie mam motywacji a jak jestem zmeczona to na sniadanie czekoladka odrazu poprawia mi sie humor. No i efekty takie ze zeby mi leca :-( mam antybityk bo infekcja w srode mam nast. wizyte u dentysty, 3 dzien antybiotyk a dalej boli jak cholera. Nasze forum jakie aktywne :-D Justa zazdroszcze Ci tego basenu , ja nie mam blisko ! Mysza bedziesz miala urawnie glowy w ten weekend :-) udanych chrzcin ,powodzonka.

chyba nie dam rady jutro :( a poza tym jaki ze mnie łoś, 2latki raczej nie graja na kompie... ;) magda mi tez schodzi ze 40 min do centrum, spoko, jakos sie umowimy. Nie zazdroszcze zeboli, ale dentysta na pewno pomoze :) co do zebow ja myslalam, ze jak wyjda to bedzie spokoj, o ja naiwna...

No cos sie jutro wymysli dam znac jak cos :) Tylko ja w sumie nie wiem co Ania robi, bo w koncu nie pogadalysmy dzisiaj ;) Ja bym musiala czajnik kupic, bo mi sie zepsul i tak kupuje juz od piatku wykancza mnie gotowanie wody w garnku :P A ciastka tak twarde i jak zaschna to ciezko sie zmywa ale moj tez je lubil dlugo sie je je :D Mam Cie na Fb wiec cos to ja :D Basen jest fajny tylko ja za czesto nie moge chodzic, bo mam uczulenie na chlor to raz a dwa plywaczka ze mnie taka ze szok :P wiec wole silownie i saune :D