Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiaasilali

nauki przedmalzenkie -pytania..

Polecane posty

Gość kiaasilali

mam kilka pytan co do tych nauk( chce je odbebnic jak najszybciej, nie mam ochoty w ogole sie w to angazowac itp, bo slub kosielny biore tylko ze wzgęldu na rodzine) wiec tak.czy jezeli mam jeszcze z liceum taki papierek, ze na lekcjach religi byly nauki przedmalzenskie mam to zaliczone, to musze chodzi na nie? dodam, ze liceum skonczylam niedawno 2 lata temu, a slub ma byc za okolo 1,5 lub 2 lata.po drugie-czy musze isc do spowiedzi razem z nazeczonym do jedengo ksiedza w tym samym czasie, czy mozemy zupelnie oddzielnie? dzieki z gory i pozdrawiam:)

Gość nie wiem czyje to
do spowiedzi możecie iść oddzielnie natomiast jeśli chodzi o poradnię to: zależy od parafii w której bierzecie ślub. Musisz spytać księdza. W mojej parafii by to nie przeszło.

Gość kiaasilali
poradnie to masz na mysli to o naturalnej metodzie itp? ehh, ja to znam na pamiec, ale i tak nie bede stosowac bo to niepewne( w ogole jestem studentka medycyny, to tez musze sie tego uczyc, tzn chodzi tam i sluchc kiedy kobieta moze zajsc w ciaze a kiedy nie:/ przeciez ja to juz w podstawowce wiedzialam:/ a jeszcze czy sa jakies nauki w kosicele? jesli mam ten papier z lo, to na nie musze chodzic? dodam ze facet tez juz to zaliczyl w liceum..