Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GAbiM

DLA KOBIET-- BADANIE W INTERNECIE

Polecane posty

Czesc Chcialabym zaprosić wszystkie Panie do wziecia udziału w badaniu nt zdrowia kobiet Pisze prace magisterska na ten temat Badanie polega na wypelnieniu ankiety Zapraszam wszystkie Panie do wzięcia udzialu i wypelnienia ankiety Klikajac na link nastepuje przejscie do ankiety: http://www.klesz.net/zdrowie_kobiet/o_badaniu.htm Jesli macie jakies pytania odnosnie ankiety prosze piszcie Dzieki z góry wszyskim Tym, które pomogą mi w badaniu Pozdrawiam

Gość pyt.
masz zielone oczy ?

Gość dziwczyno ta ankieta
jest beznadziejna, kto jest twoim promotorem? zero ładu i składu. totalnie nieprzemyślana.

Gość krupniok i żymlok
popieram ze ankieta beznadziejna.

ów kwestionariusz psychologiczny jest zgodny z zalozeniami metodologicznymi, wszysto co jest w nim umieszczone jest celowe i prawidlowe, byc moze nie bralyscie nigdy udzialu w badaniue psychologicznym pozdrawiam

kwestionariusz jest calkowice przemyslany i wszelkie dzialania ktore odbieracie na swoj sposob sa celowe specyfika badan psychologicznych dzieki za komentarze

wypełniam ankiete i nie wiem co w tym 10 zaznaczać - takie są właśnie moje wątpliwości czy to jest odpowiedź na pytanie \"czy jestem w stanie mimo\"?

Gość encepence
O co chodzi w pkt 10 ? Bo nie czaję, z logiki wynika że jeśli: 10. Gdy wyobraża Pani sobie, że podejmuje próbę regularnego robienia badania cytologicznego, to czy sądzi Pani, że... "JESTEM W STANIE ROZPOCZĄĆ REGULARNE (CO ROCZNE) BADANIA CYTOLOGICZNE NAWET JEŚLI:..." to przy pyt: Mam dużo wątpliwości, czy uda mi się to robić regularnie .... odp zdecydowanie tak oznacza że mimo "trudności " bedę wykonywać badanie ? Pytania i odpowiedzi w ankietach powinny być formułowane tak by były jednoznaczne i zrozumiałe a te nie są niestety..... zbyt długi roznbudowany wstęp, lepiej brzmiało by : Czy uważa Pani, że będzie w stanie rozpocząć corozczne badania cytologiczne........

Gość encepence
Zdecydowanie ankieta i pytania przemyślane, lecz niestety sposób tworzenia ankiet aż nadto typowy dla psychologów. Znam ten typ ankiet, niestety wydumani profesorowie rzadko kiedy zdają sobie sprawę że tak zagłebiają się w temacie że z ich wiedzy i doświadczenia wychodzi bełkot..... Już same propozycje są odpowiedzi są bzdurne bo gdy jest wiecej niz 3 opcje odpowiedzi to trudno zdecydować sie na kórąkolwiek i najczęściej albo odpowiedzi się uśrednia (wybierając środkowe) albo któreś ze skrajnych.....To tyle na temat prawdziwości wyników tak sformułowanych pytań w ankiecie....

dla mnie bez sensu - zrezygnowałam z tej ankiety, bo jeżeli w pierwszych pytaniach odpowiedziałam, że robie regularnie cytologię, wpsiałam od ilu lat itp. to koljene pytanie są już nie potrzebne. powinna być opocja, ze jak ktoś zaznaczył, ze robi regularnie cytologię to nie odpowiada na kolejen pytania. bo tak to sobie czytałam i zaznaczałam byle co, no bo co ma odpowiedziec na \"GDYBYM ZACZĘŁA ROBIĆ REGULARNE CO ROCZNE BADANIE CYTOLOGICZNE TO:\"\" albo na \"\"JESTEM W STANIE ROZPOCZĄĆ REGULARNE (CO ROCZNE) BADANIA CYTOLOGICZNE NAWET JEŚLI:...\"\" - do dalszych stron nie poszłam, bo uznałam, ze to bez sensu.

Gość dała fotę to szuka męża
ale kto by ją chciał..

Gość encepence
Co z tego, że promuje się badania cytologiczne skoro szczepionka na wirusa wywołującego raka szyjki macicy kosztuje 1500 zeta i nie jest refundowana ? To już lepiej zmusić kobity by się badały niż wydać kasę i je zaszczepić za darmo......W końcu firmy farmaceutyczne muszą zarobić.....Tylko że cytologię można o kant d....szy rozbić. Moja teściowa miała w czerwcu robioną cytologię, wynik był dobry a we wrześniu dostała krwiotoku. W szitalu po wymazie okazało się że ma komórki rakowe w szyjce, prawie natychmiast miała usuwaną macicę wraz z przydatkami, potem były naświetlania. Badania próbek z usuniętej macicy potwierdziły diagnozę. To nich mi ktoś powie Jakim cudem cytologia nie wykrywła raka ? Odpowiem Wam sama, w Polsce nadal pobiera się wymaz przy pomocy wacika, mimo, iż dowiedzione jest że dokładniejsze są wyniki z wymazu specjalnym gumową "szczoteczką". Tak cytologię wykonuj się już na zachodzie......Co z tego, ze kobiety będą raz w roku chodzić na cytologię skoro wyniki nie są wiarygodne ? Kilka miesięcy życia w niewiedzy w przypadku raka to wyrok, moją teściową uratowało krwawienie gdyby nie to, czekała by rok na kolejną cytologię......

Gość ecepence
Jeszcze raz Was dziewczyny oświecę. Czy badacie regularnie swoje piersi ? Rak sutka przytrafia się nie tylko "starszym paniom" w wieku menopauzalnym, zdarza się również dziewczynom przed 30stką..... Czy Wasz ginekolog kiedykolwiek zrobił Wam badanie USG narządu rodnego ? Mój nie zrobił tego przez 10 lat, dopiero teraz dowiedziałam się że ma taki obowiązek. Tylko w ten sposób można wykryć raka janika a ten często występuje u dziewczyn w wieku około 20stego roku życia !!!!! Osobiście byłam świadkiem rozmowy w szpitalu gdzie sztab lakarzy oglądał wyniki badania histopatologicznego wycinka jajnika 26 letniej dziewczyny, nie mieli wątpliwości co do diagnozy: rak jajnika, jak jeden z nich skomentował, miała dużo szczęścia że go wykryli i że ma już dzieci bo czeka ją natychmiastowa operacja.....Mam 32 lata, nie mam dzieci, gdy usłyszałam tamtą rozmowę poczułam się jakby mnie ktoś kopnął w brzuch.....żyłam w takiej niewiedzy....

Gość a ja mam spoko lekarza
który sam przypomina mi o tym, ze trzeba zrobić cytologię. Zawsze robi mi USG piersi i narządu rodnego. Cóż...zwykle za wizytę płacę około 100 zł ale cóż..gdybym miała liczyć na tych konowałów w przychodniach to pewnie pierwsze USG miałabym robione w czasie ciąży. Wolę zapłacić i mieć pewność, że jestem w dobrych rękach. Pozdrawiam mojego gina ! :)