Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maga2222222222222222

DLACZEGO PODCZAS OKRESU OKRESU WYGLĄDAM FATALNIE JAKBY MNIE AUTOBUS PRZEJECHAŁ

Polecane posty

Gość maga2222222222222222

I TEŻ TAK SIĘ CZUJE

Gość RVEGAD
TZN WYGLĄDAM NA TAKA STRASZNIE WYMĘCZONOM I OPUCHNIĘTĄ,POPROSTU O WIELE GORZEJ NIZ ZWYKLE

Gość czytałam kiedyś w gazecie
artykuł, gdzie odpowiadano na pytanie dlaczego w czasie okresu rzekomo nie wolno chodzić do fryzjera. Okazało się, że to nieprawda, nie mamy wtedy "gorszej jakości" włosów. Po prostu w czasie okresu mamy gorsze samopoczucie, jesteśmy zazwyczaj pesymistycznie nastawione i gorzej się oceniamy. Prawdopodobinie nie wyglądasz w czasie miesiączki fatalnie, tylko tak sama siebie tak oceniasz:)

Gość encepence
Po pierwsze zatrzymanie wody, stąd opuchlizna, po drugie hormony szaleją więc przetłuszcza się skóra. Przed okresem hormony pododują wilczy apetyt więc je się co popadnie a potem człowiek wygląda jak nieszczęście. Wszystko to te hormony, mogą nawet powodować zaburzenia trawienia, wzdęcia, niestrawność itp. Gdy tylko zacznie się miesiączka jak ręką odjął. U mnie nawet dwa kiloski mniej na wadze niż tuż przed. Co robić Taki lajf. Można brać różne suplementy lub ziółka regulujące cykl i redukujące PMS, mogą pomóc na dziki wysyp trądziku czy też zatrzymywanie wody w organiźmie. Np. olej z wiesiołka czy tabletki Castagmus. Popytaj swojego gina, coś poradzi. Możesz też pić herbatki drenujące usuwające nadmiar wody np z korzenia mniszka, pokrzywy, skrzypu, werbeny. Jest taka gotowa z serii System Slim Figura Herbapolu nr 2 "Oczyszczanie". Nie jest to typowa herbatka odchudzająca lecz własnie usuwająca nadmiar wody i toksyn z organizmu.

Gość organizm zatrzymuje wode
przed okresem, czlowiek jest spuchniety,przybiera na wadze, koncówki nerwowe uciskane, wiec zly. Psuje sie cera ( hormony).włosy przetluszczaja, nie są podatne na ukladanie W drugi dzien miesiaczki juz sie pieknieje, bo kobieta przygotowuje sie do "okresu godowego" .Sama natura, ktorej sie nie przeskoczy

Gość encepence
Z tym niechodzeniem do fryzjera to prawda, lecz dotyczy raczej zabiegów typu farbowanie czy trwała. W czasie miesiączki gdy hormony szaleją zabiegi te mogą sie nie udać. Np przy trwałej włosy się nie skręcą lub skręcą słabiej niż w innej fazie cyklu. To oczywiście sprawa indywidualna....

Gość promyczek*
sam dyskomfort ze leci ci cos z pipi sprawia ze czujemy sie gorzej.... nie usiade tak bo moze cos przemoknac, nie usiade tak bo mnie boli brzuch w takiej pozycji, nie chce za duzo chodzic bo nie mam juz sily!!!

Gość CCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
CZYLI OGÓLNIE MAMY DO DUPY,JA TO BYM NAJCHETNIEJ PODCZAS OKRESU NIE WYCHODZIŁA Z DOMU AWY?

Gość CCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
upup

Gość agatkaaaaaaaaaaa
a ja mam własnie okres, czuje sie beznadziejnie, brzuch mnie boli, sraczke mam, a humorek sobie poprawiłam wczoraj, zafarbowałam odrosty i slicznie wyszło :P

Gość nnnnnnnnnnnnnnnn
upup