Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieszczącą będę ale mąkę

mam dziwny wybór

Polecane posty

a raczej nie mam.Czytała topiki o nazwiskach i najbardziej utkwiła mi pani MÓHA.Tofaktycznie rzadkie nawisko ale ma sój smaczek. Ja natomiast kompletnie nie wiem co robić. Z pocątku nie przejmowałam sie tym, ale zaniedługo bedziemy musieli podjąc decyzje o nazwiska. Moje jest okropnie przydkie Flak a narzeczonego Pieścimąka. Jedno obrzydliwe i wstydliwe a drugie wstydliwe i śmieszne. Zawsze mojego sie wstydziłam licząc ,że poznam jakiegos męża z normalnym nazwiskiem i poznałam, ale z nietypowym.Ręce mi opadły. Dwa człony odpadają. Zostac z Pieścimąką i byc narazona na smiechy klientów, pracowników i moje dzieci w przyszłości... Narzeczony tez nie miał łatwego zycia , przezywali go pieścidupa, piesci cycek itp. Dziewczyny kto te nazwiska wogóle wymysla? Słyszałam o Małolepsza, o Płaszczymące o zgrozo, ale moje jest Pieścimąka- raczej nie jest , ale chyba będzie:O

Gość droga prowokacjo
żebyś sobie problemów w życiu nie nadkładała, to proponuję zmienić nazwisko w USC - koszt 100, spokój umysłu, i po problemie takie to trudne ?

ale ja nigdy nie myślałam pod kątem zmiany w USC nazwiska. Od dziecka mam swoje.

Gość jak masz od dziecka swoje
i nigdy nie myslalas by zmienic to go sie trzymaj i nie zasmiecaj forum bezcelową dyskusja :O

Gość koesławka
Zmieńcie nazwisko oboje. Bez problemu możecie to zrobić, gdyż oba sa ośmieszające.

Gość jovanka z idrii
spokojnie zmienicie sobie np: na Mączyńscy

Gość droga prowokacjo
no ale prowokacja od dziecka nienawidziła swojego nazwiska, ale go nie zmieniła, i tylko czekała na "księcia na białym koniu" z pięknym nazwiskiem :-p bo niby za darmo sobie wtedy zmieni ?? przecież też sie płaci w USC za jakieś sprawy związane ze ślubem. nie wyszła ci ta prowokacja :-p

Gość może to się przyda
http://www.herby.com.pl/herby/indexslo.html Tutaj możecie sobie sprawdzić jakie dziwne nazwiska czasem występują. Znam małżeństwo, on miał na nazwisko Byk, ona też jakoś nie pięknie i wzięli nazwisko po jego matce i teraz ładnie się nazywają i nikt nie śmieje się z ich dzieci. http://www.herby.com.pl/herby/indexslo.html

Gość w USC i tak by zapłacili
a przy dodatkowej zmianie nazwiska wydana kasa bylaby wieksza (chociaz jezeli robia wesele 100 zł wiecej czy mnie naprawde nie sprawia żadnej róznicy :O) ....

Gość nie mozna zmienic ot tak
nazwiska w USC!!!! Ludzie co wy gadacie? moj kolega chciał zmienic i sie okazało że takie rzeczy robi sie drogą sądową i moze to długo trwac

Gość nie mozna zmienic ot tak
p.s flak wcale nie jest smieszne. Mam kolezanke o takim nazwisku i nigdy nawet usmiechu nie wywoływało u mnie

Zmiana nazwiska jest prostą czynnością administracyjną. Przy takich problemach warto z tej opcji skorzystać.

Gość yrjhyjyj
co to za bzdury wyżej... mój wujek zmienił nazwisko w USC, cała procedura trwała może ze dwa miesiące

Gość ja bym radział zmienić
i lepiej tą decyzję podjąć szybko, bo po slubie trzeba i tak wymieniać dokumenty

USTAWA z dnia 15 listopada 1956 r. o zmianie imion i nazwisk (Dz.U.05.233.1992) : \"Art. 8. W sprawach określonych w ustawie rozstrzyga, w drodze decyzji administracyjnej, kierownik urzędu stanu cywilnego właściwy ze względu na miejsce pobytu stałego wnioskodawcy, a w przypadku braku takiego miejsca - kierownik urzędu stanu cywilnego właściwy ze względu na ostatnie miejsce pobytu stałego.\" Podejrzewam że człowiek który miał problem ze zmianą nazwiska, został poinformowany że nazwisko może zmienić poprzez sądowne sprostowanie aktu urodzenia a to niepotrzebna i długa droga. Innymi słowy tkwi w błędzie.

Gość gosieńnnka
Pani Flak-Pieścimąka..... hmmmmmm,kurcze,kiepsko to brzmi szczerze mówiac....moze sobie zmieńcie nazwiska na jakies wspólne,i już.macie do tego prawo.

Gość gosieńnnka
chyba,że połaczycie-Pieściflak ;)

Gość hehehhehe
Dobre..Pieściflak...albo Flakmąka

Gość rada nie wiem czy dobra...
ZMIENCIE obydwoje nazwiska!!! oszedzicie sobie i dzieciom na przyszlosc wiele nieprzyjemnosci!!!!

Gość Zostaw oba
A co tam :P

Gość moje zdanie jest takie
FLAK- takie nazwisko nosiła moja Babcia. pochodzi ono z języka angielskiego, choć nie jestem pewna, w oryginalne piszę się je "FLACK". uważam, że nie masz się czego wstydzić

Gość cooooooooooooo
Flack czy flak to jest ok????? chyba nie w Polsce!!!!! ja bym tak nie ukarala swoich dzieci!!!!