Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na dniach

Dziewczyny, błagam pomóżcie...

Polecane posty

Gość mama na dniach
No właśnie ja do tej Kaliny się ostatnio przyczepiłam...

Gość malaaaaaaaa
to jak sie ma zle skojarzenia to nie :P ja mam zle z wszelkimi aniami,magdami,karolinami,justynami ehhh duzo tego :P trzeba nowe imiona stworzyc :P a moze cos z zagranicznych imion??:P

Gość mama na dniach
Laura-śliczne:)Podoba mi się też Róża:) No cóż, muszę to jeszcze przedyskutowac z tatusiem małej:)

Gość osole mio
natomiast odradzam imiona pospolite typu Kasia,Basia,Asia,Madzia,Ania Gosia itp o chłopców bo jak to sie mówi :co drugiemu psu na imie Burek

Gość moje typy to...
no to Natalia jak bedzie dorosła będą do niej mówić pani Natalio jak bedzie dzidziusiem bedziesz mówiła natunia, nataleńka, nusia, Chlopak bedzie mówił slicznie zdrobniale natusia, natuleńka ty bedziesz mogła zdrobniale wołać natalka :) kolezanki będą mówily natala i wszyscy bedą zadowoleni moja bratowa tak nazwala swoje dziecko i byla w klasie jako jedyna natalka w szkole moze byly ze 2 :) a te imie ma wszystkie zdrobnienia ladne i ogolnie jest ladne :)

magda fajne- bo sama mam tak na imie :) heheh i nie jest oklepane wcale, dla mnie oklepane imiona to kasia, ania, i dolicze tu te wsiurskie imiona (wg mnie) : weronika, klaudia, nikola, sandra, andzelika. dla mnie bleeee mi sie podoba Lena i Lila

Gość buy8t
A moja córcia nazywa sie Weronika i wg mnie to najoiekniejsze imie na świecie

Mnie podoba sie Agnieszka, zawsze mi się podobało to imię, może dlatego że miałam fajną sąsiadkę o tym imieniu. Pasuje i dla dużej i dla malutkiej... Maja też mi isę podoba ale już czytałam Twój komentarz do tego imienia Wsztystkiego najlepszego i \"szybciutkiego\" rozwiązania

Gość osole mio
Angelika ,Renia,Grazyna,Zaneta to fatycznie dosc wiejskie imiona

Gość moje typy to...
roza to naprawde nie ladne imie

Gość buy8t
A magda to ma na imie moja stara ciotka ze wsi

jak bylam w podstawowce, potem w liceum, to zawsze bylam jedną magdą pełno bylo Ań, kaś, a jestescie zwolenniczkami istniejacego trendu- dawanie takich starych imion? typu staś franek, zosia, itp ??

Gość osole mio
Proponuje jeszcze dac dziecku imie uniwersalne zeby w kazdym kraju jakim sie znajdzie miało swoj odpowiednik z nowszych to moje imie choc brzydkie-Sylwia (w skandynawii ma odpowiednik w europie prawej całej poza Albanią i Grecją,USAnie wiem jak jest w Afryce i Ame.Południowej),ale na pewno,Maria,Elzbieta itp

buy8t :) hehehe no to ta stara ciotka musiala miec wtedy naprawde egzotyczne imie :) i napewno sie wyrozniala ;P ty sie odgryzlas ta wypowiedzia, a ja tylko wyrazilam swoje zdanie, i to jescze przed twoim wpisem. ale mi to luz. :) grazyna, renia: to imiona \"starej daty\" no ale andzela- w portki strzela- to juz mlodszy kaliber :) heheh

Zdaj się na los, niechaj dziecko samo sobie przyniesie imię. Teraz w kalendarzach na karzdy dzień przypada bardzo wiele imion, tak dla dziewczynek jak i chłopców. Na pewno będziesz zadowolona. Uwaga wg mnie imie powinno współbrzmieć z nazwiskiem. Czy wyobrażacie sobie taki zestaw Ofelia BURAK???

Gość a mnie sie wydaje
ze do nazwiska Burak zadne imie nie pasuje :-P

Gość mama na dniach
No nie wiem, nie wiem...Taki wybór...

Gość mama na dniach
Natalia-ładne...Mam koleżankę o tym imieniu:) A Nadia?

Gość nadia - ładne
a Lena?

Gość mama na dniach
Lena też:)

Gość doudou
Natalia jest piękne, ja nie wykorzystam, bo moja kuzynka ma już córkę Natalię, zresztą wstrętną i rozpuszczoną :o Magdalena jest ładne ale zdrobnienie Madzia strasznie mi się nie podoba.

Gość moje typy to...
no to mamo nazwij Natalia zobaczysz dziecko ci same kiedys podziekuje ;)

Gość MARIKAAAa.
MARTA -MARTUSIA-MARTECZKA -MARTUNIA ....pasuje i jak sie jest dzieckiem i doroslym. uwielbiam swoje imie!! teraz gdy jestem juz ,,kobieta'' to brzmi ono tak dostojnie:)

Gość doudou
Jak tak dłużej myślę, to podobają mi się: Weronika Agata Martyna Maria Justyna Natalia i moje - Anna, ale straszliwie częste :( więc tego nie radzę PS. Miałam w klasie w podstawówce 4 Magdy :)

Gość a ja dam córce
na imię Jagoda, bo najfajniejsze są imiona które się niezmieniają w miarę jak przybywa nam lat. To samo dotyczy Roży, która wymieniała założycielka topiku. Ktoś z moich porzedników proponował Agnieszka, mała Agnieszka, duża Agniesza i babcia Agnieszka też fajnie. Przeciez nikt nikogo nie zmusza do zdrabniniania imion. A długie imiona typu Aleksandra czy Katarzyna są fajne tylko co z tego jak nikt tak nie mowi i funkcjonują jako Olki, Kaśki itd

mi się podoba Kamila i Katarzyna. ale nie stersuj się, po urodzeniu masz jeszcze pół roku na zmianę imienia jakby co:)

Gość doudou
Fajnie - Jagoda :) bardzo miłe imię Ola jest fajne, ale Aleksandra już mi się nie podoba. Można dać Olga, dużo ładniejsze. Katarzyna, Kasia, Kaśka - nie podoba mi się żadne.

Gość a ja dam córce
poza tym Jagoda obchodzi imieniny raz w roku - 2 lipca - nikt nie będzie mial problemu z ustaleniem kiedy świętuje :D:D:D W przeciwieństwie np. do Małgorzaty czy Marii itd - zatrzęsienie tego w kalendarzu