Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rockstar 1985

PYTANIE O CHLEB NA DIECIE SOUTH BEACH !!!!!!!!

Polecane posty

Gość Rockstar 1985

Mam przepis na "chleb" - PRZEPIS NA CIASTO SB, którego możecie używać jako: spodu do pizzy, zamiast chleba do kanapek, a nawet zrobić z niego makaron do spaghetti czy kluski do rosołu. Kostkę sera białego(350 g) oczywiście o% tł. - lepiej żeby był taki twardy, suchy, nie śmietanowy ucieram wałkiem z 3 surowymi żółtkami; w miseczce obok ubijam na sztywno pianę z 3 białek z solą. Potem ser i białka delikatnie mieszam i wykładam na zwykłą blachę do ciasta - właściwie rozsmarowuję, bo powinna wyjść cienka wartswa. Blacha musi być wyłożona papierem do pieczenia - nie folią aluminiową i na pewno nie natłuszczona. Ciasto piekę ok 25 min. I teraz mam pytanie - czy ktoś to robił kiedyś? ile dni mozna to przechowywac?

Gość hoppppppppppppppppppppppppp
w góre

też mnie to interesuje, skopiowałam to pyt na forum gazety.pl. Może tam ktoś wie!

Kiedyś,gdy byłam jeszcze na diecie SB robiłam taki chleb.Jest o wiele smaczniejszy niż zwykły pszenny a przechowywać można go około 1 tygodnia:)

Gość lalala 36
calkiem fajny pomysl-zaba czemu nie jestes na diecie sb juz?

Gość lalala 36
ja jestem na 2 fazie i chudne niewiele ale zawsze -jak skonczylas nie przytylas? jesz teraz wszystko?

Gość laralalilalanala
a to sie nie przyklei do tego papieru???????

Gość rockstar85
właśnie zrobiłam ten chlebek,jest tak leciutki ze go praktycznie nie czuc,ale stanowi dobra baze do kanapek,zeby je zabierac ze soba do pracy,albo szkoły, naprawde polecam:)

Gość betta
fajny pomysl, a co z mąką w ogóle nie trzeba?

Gość asasasasasa
hmm zaba w 1szej fazie przeciez nie mozna jesc chleba?? to jak to jest?? i nie mozna pic herbaty?? nie pilyscie??

Gość rockstar85
bez maki, tylko to co w przepisie,aha i dawajcie naprawde malutko soli.... tak,chleba nie mozna na pierwszej fazie,ale to nie jest prawdziwy chleb:)

Gość ładna 28
a dajesz twarogu 350 g-bo kostka ma 250 nie? takie proporcje dalas jak pisalas? bo to calkiem fajny przepisa i mozna by taka ala pizze robic dietetyczna

Gość rockstar85
masz racje,zapomnialam napisac, dałam 200g bo kuilam bez spojrzenia na wagę :)

Gość ladna 28
to napisz jakie dalas proporcje-200 g twarogu i ile jajek-proszek do pieczenia tez ? i to na taka mala blache jest-korytko? ile czasu pieczesz? z czym to jesz?

Gość rockstar85
jest napisane wszystko w moim pierwszym poscie, jak nie chces kupowac wiecej twarogu, to daj mniej,ja dałam 200 g i sie upieklo, 3 jajka - białka ubijasz na sztywno a twaróg mieszasz z żółtkami (naprawde mało soli,ja dałam szczypte zeby sie dobrze piana ubiła, a i tak uważam ze ża słone) potem łączysz wszystko razem i wylewasz na papier do pieczenia, ja po prostu wylozylam blache taka wielką,która jest w kazym piekarniku i na to wylałam tą mase, wyszlo mniej niz pół blachy,piekłam 25 minut w okolo 180, na koniec zwiekszylam zeby sie skorupka z góry zrobiła..i wsio,a jem jak chleb normalnie,do kanapek,jajecznicy

Gość TAK RAK TAK
a ile ten caly chleb moze miec kalorii??

Gość rockstar85
na oko policzyłam na dieta,pl i wyszlo ze prawie pół blachy ma 550 kalorii, podzieliłam to na 10 kawałkow około, to wychodzi koło 55 kcal na kromke

Gość ladna 28
dzieki-a na ktorej fazie jestes sb? i jak ci idzie

Gość rockstar85
jestem na 1 fazie,koncze ja w pon, idzie mi niezle chociaz jestem chora, przeziebiłam sie,ale jak wyzdrowieje to zaczynam cwiczyuc 6 weidera, w pon sie zważe i obacze ile schudłam :)

Gość zuza nna
ile taki chleb moze miec kcal wiem ze na sb nie liczy sie kalorii ale chetnie bym wykorzystala przepis w innej diecie

Gość khgcx
oblicz sobie na ile wazy

Gość kabanos79
jak nie wcinałem chleba, tylko kasze gryczaną oraz ryż brązowy, jest to lepsze według mnie niż dzisiejszy chleb, prawie bez wartościowy, który tworzy jedną wielką papkę w żołądku http://odchudzaniezpasja.miejcel.pl/prezent-video/ - kto to oglądał ?

Gość khgcx
chleb na sb sie piecze z fasoli