Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Biedak

Ósemki- jak bolało i ile kosztowało??

Polecane posty

Gość ja miałam dłutowane
krzywo (poziomo) rosły - bolało :( kosztowało 240zł za jedną..

Gość massiara
nic nie mow lepiej, ja mialam taka osemke ze korzenie byly splatane i robiono mi przeswietlenie tej osemki , bylam na antybiotykach ale i tak spuchnieta.... boze jak to przeswietlenie bolalo, wciskala mi babe tekturke w ropien prawie a potem wyrwanie ponad 100 zl jak mas zkorzenie ok to wyrwanie osemki to pikus

Gość miałam
ósemkę, ale to był pikuś w porównaniu z resekcją ziarniniaka nad jedynkami, gdzie łączą się wszystkie nerwy. Nie tydzień, nie dwa ale ponad miesiąc wyrwany z życiorysu. Znieczuleń było parę, przy ósemkach także, więc w trakcie babraniny nic nie bolało. Potem bolało, zastrzyki nie pomagały, nawet tramal nie dawał rady...100zł cała przyjemność dzięki fachowości pewnej super pani chirurg szczękowej w L.

8 mam z zarabistymi korzeniami :) takimi zajebiście długimi:) Co do 1 to dbam o nie :) Nie pozwole ich rwać, nie pozwole! Najlepsze jest to ze ja jeszcze 18 nie mam a juz wszystkie 4 ósemeczki sa :/

Gość aparatka z większym stażem
bolało - ja w sumie zapłaciłam mniej niż te 240zł jak napisałam wyżej chyba nie pod tym nickiem, w każdym razie - jedna - aha, obie dolne - to wazne, bo górne mniej bola - która "rosła" normalnie" ale sie nie przebiła to pikuś - rozcięcie, wypchniecie jej i szwy - nie bolało druga rosła poziomo w kierunku 7 - trzeba było ją opiłować i podważać - tak wykręcac z kości.. jezu jak to bolało.. tydzień chodziłąm spuchnięta i na ketonalu..

ja mam wszystkie 4 ósemeczkiP) lewa jest przechylona i ona powoduje spustoszenie:/ jej najbardziej sie obawiam! (co do rwania to chyba wolne na tydzien po rwaniu sobie zrobie)

Ósemki się wyrywa, bo są słabe i szybko się psują, a próchnica przełazi z nich na pozostałe zęby. Mnie to czeka - jeszcze nie wylazły. :P Mam 24 lata.

no mi te 8 wyrastały i krzywiły 1 i 2 - a to nie było fajne, i tak aparat ma na górze, nie chciałam miec na dole jeszcze przez 8 - więc usunęłam.. ja dostałam zwolnienie - jeszcze się pytał chirurg (cudowny zresztą:) ) czy tydz wystarczy :) górne podobno (tak mówił) lepiej i nieboleśnie wychodzą, i się nie puchnie tak, dolne gorzej - a jak jeszcze takie nietypowe - to boli trochę nie powiem..

Gość a po co te k**wa
Mnie denstystka powiedziala ze jak wyrosly to juz nic nie zrobisz (??) Ale jak na razie nie zawadzają mi zanadto

Gość ósemka poszła do lasu
120 zł ze znieczuleniem,zero bólu,ból lekki dopiero po kilku godzinach.

Gość a po co te k**wa
Anusia- jak ci nie wyszly do teraz to juz raczej sie nie wyrzną, ja w wieku 15-16 lat mialam juz pełny komplet;)

akurat nie wyjdą.. lekarze 30kilkulatkom usuwają bo dopiero zaczynają się wyżyanć i psują układ zębów w szczęce ogólnie jak nie przeszkadzają, nie krzywią zębów to się nie rusza, ale jesli co jest nie tak - to lepiej je usunąć, mi po usunięciu ich zeby wróciły do dawnego położenia - tzn znów są proste, a zachodizły juz na siebie, bo było w łuku za ciasno