Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka..

dni płodne, niepłodne i cała reszta...

Polecane posty

Gość malutka..

podejrzewam, że zaraz posypie sie masa komentarzy w stylu "dziecko, idź do ksiązek" i takie tam, ale mam pytanie - kiedy przeypadają w cyklu dni płodne, kiedy niepłodne?? Może wyjde na niedouczoną idiotkę ale coż.. zapytać nie zaszkodzi

Gość zoranego zona
www.google.pl i wstydu sobie nie rob :P

Ja mam już dziecko 2 miesięczne a dalej nie wiem kiedy są te dni, czy przed okresem czy po...kto to wie na 100%....? heh :)

Gość malutka..
no ja nie wiem czy to taki wstyd.. nie kazy musi wiedziec, szeczolnie jak sie ma niewiele lat.. ale coz, sobie poradze

Gość zoranego zona
no oliwka nie dziwie sie ze masz w tak mlodym wieku dziecko skoro nie wiesz czy dni plodne sa przed okresem czy po buhahahaha normalnie twoje rady i porady sa rozbrajajace !!! idz moze sie przespij, moze to z nie wyspania ten metlik w glowie :P

Gość zoranego zona
jak sie ma niewiele lat to sie takimi tematami nie zajmuje :P

Gość zoranego zona
Kalendarzyk małżeński Metoda polega na wyznaczaniu okresów, w których ryzyko zajścia w ciążę jest duże, i powstrzymywaniu się w tym czasie od stosunków płciowych. Zakłada się, że jajeczkowanie występuje na 14 dni przed pierwszym dniem kolejnej miesiączki, plemniki są zdolne do zapłodnienia przez 3-4 dni po wytrysku, a jajeczko może być zapłodnione przez 2-3 dni. Uważa się, że "okres płodny" u kobiet regularnie miesiączkujących występuje od 9 do 16 dnia cyklu miesiączkowego, czyli że osoby korzystające z "kalendarzyka ciążowego" powinny powstrzymać się w tym okresie od niezabezpieczonych kontaktów seksualnych. Metoda jest zawodna ze względu na możliwość występowania nieprzewidywalnych zmian w przebiegu cyklu miesiączkowego.

Gość zoranego zona
mam nadzieje ze dacie rade sobie wyliczyc :D

Gość a najlepiej poczytajcie
cos o mierzeniu temperatury i obserwacji sluzu, bo to naprawde ma malo wspolnego z tzw. 'kalendarzykiem', dokladnie da sie sprawdzic kiedy sa dni plodne a kiedy nie i, w przeciwienstwie do kalendarzyka, sres i inne rzeczy, ktore moga zaburzyc cykl nie maja znaczenia dla obserwacji.

stres mialo byc...

Gość malutka..
"jak sie ma niewiele lat to sie takimi tematami nie zajmuje " dobre dobre.. chyba własnie trzeba troche wczesniej zacząc, a nie jak juz bedzie za pozno. Nie zebym uwazała takie przewidywanie dni płodnych za metode antykoncepcyjna, ale jakos wole wiedziec kiedy jest wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze..

no nie wiem, wedlug ostatnich badan (chyba amerykanskich) przy prawidlowo stosowanych metodach merzenia temp.+obserwacij sluzu jedna kobieta na 250 zachodzi w ciaze (przy tabletkach 1 na 100). badano duzoa grupe kobiet stosujacych, wiec wyniki sa pewne. tylko trzeba wiedziec co i jak...