Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Neuropatka

Jest tu ktos cierpiący na trądzik neuropatyczny?

Polecane posty

Gość Neuropatka

Dla tych co nie wiedzą o jaki rodzaj trądziku chodzi polecam: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/p5.htm Ja po lekturze tego stwierdzam, że na 100% cierpię właśnie na tę odmiane trądziku :( Zgadza się wszystko, co do słowa!!!!!! Jak sobie z tym radzić??

Mam ten sam problem... niestety nie bardzo wiem jak sie zabrac za leczenie, wiec na razie lagodze skutki Rezultaty daje systematyczne lykanie uspokajaczy - nawet tych ziolowych bez reepty --- ale ja nie mam cierpliwosci i nie widze potrzeby by patrzec na swiat po uspokajaczach - jednak wtedy gdy lykalam buzia wygladala o niebo lepiej. W zimie lykanie dziurawca - naprawde dziala - niestety jest swiatlouczulajacy, wiec nie polecany na lato. Podobno silne antydepresanty moglyby pomoc -- nie prubowalam wiec nie wiem. Z powodu powtarzajacych sie co kilka lat depresji mam ochote wybrac sie na terapie i mysle ze to moglo by byc najlepszym pomyslem, bo wszystko co stosowalam do tej pory bylo tylko dorazne i pomagalo jedynie w trakcie stosowania.... Jesli jeszcze w jakis sposob moglabym Ci pomoc to pisz na maila Powodzenia

Gość Neuropatka
Problem w tym, że ja nie chcę się faszerować jakimiś prochami. Nie da się tego inaczej pokonać? Czasami mam wrażenie, że to kwestia cery. Bo przecież gdybym nie miała zaskórników, to bym ich nie wyciskała...

Gość kerrrrra
moja siostra tez to miala zdiagnozowane bo chodzila do dobrego lekarza we wroclawiu i nie dostala od razu jakis tabletek tylko miala zrobione badania hormonalne i dopiero po tym miala kuracje antybiotykowa masciami i plynami robionymi na zamowienie w aptece ale weszystko zewnetrzne i nawet sie pozbyla tego

Gość kerrrrra
aha i jeszcze dodatkowo chodzial na kuracje naswietlania cery do dermatologa pod specjalna lampe,jakis rok to trwalo ale bylo warto bo teraz juz nie ma sladu

:) neuropatka ten rodzaj tradziku jest takim samym uzaleznieniem jak np. papierosy. Sa dwa sposoby leczenie - prochy albo terapia. Idz do dobrego psychologa to powinien Ci pomoc. Nie wierze, ze komus na tradzik neuropatyczny pomogl dermatolog. Czy zaburzenia psychiki mozna wyleczyc jakimikolwiek masciami??