Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sxsdcdscfdvfdvdfvfd

zapomnialm przedostaniej tabletki....

Polecane posty

Gość sxsdcdscfdvfdvdfvfd

Biore cilest i zapomnialam przedostaniej tabletki ( wzielam ja po 13,5 godziny) tego samego dnia rano kochalam sie ze swoim chlopakiem. Czytalam juz tutaj na ten temat i dziewczyny pisza zeby nie robic przerwy ale na ulotce jest tak napisane "Postępowanie w razie nieprzyjęcia tabletek we właściwym czasie W razie nieprzyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki (pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. Następną tabletkę należy przyjąć o zwykłej porze. Oznacza to, że w ciągu jednej doby można podać dwie tabletki." Dalej jest napisane o nie przyjeciu dwoch lub trzech tabletek. Czy to znaczy ze powinnam brac tak jak zawsze z przerwa?? Starsznie pankuje bo wszedzie pisza zeby nie robic przerwy no ale chyba powinnam sie zastosowac do tego co pisza w ulotce... Boje sie ze "moze byc cos nie tak" --> ciaża . Prosze pomozcie

Gość NIE MARTW SIĘ.....
ja kilka razy zapomniałam wziąc tabletke i wziełam ją np 12 godz pózniej lub wcale lub np wypiłam sporo alkoholu i wymiotowałam a potem kochałam się z partnerem i on nie wyszedł ze mnie na końcu ..... nie panikuj nie ma się co stresować bo jak raz nie wziełaś to fakt ryzyko się zwieksza anie niewiele..... pozdrawiam i trzym sie

Gość anusia anusia anusia
tez biore Cilest na szczescie nigdy nie zapolmnialam o tabletce ale wlasnie tez nie rozumiem tego co jest napsiane w ulotce o zapomnieciu Tabtletki chodzi mi o "pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny" :/ moze ktos wytlumaczy :]

Gość bezmyslan kobieta
nie za bardzo rozumiem wypowiedz.. powinnas wziac ta tabletke (zapomniana) a potem wziac o stalej porza ta druga..Lepiej zrob jak pisza..ja mialam taka sama sytuacje..zapomnialam 1 w srodku i 2 pod koniec...teraz obawiam sie ze moge byc w ciazy..:( robilam testy i wogole...nie doczytalam ulotki i zrobilam przerwe:/ lepiej naprawde zrob tak jak jest napisane..

Gość sjhdkjshkcjhsdkjhcskdhj
Nie bardzo wlasnie rozumiem o co chodzi w ulotce :/ mogłby mi to ktos wytlumaczyc bo przeciez tabletki sie bierze co 24 godziny wiec o jaki czas chodzi. i jak mam postapic?

Gość bezmyslan kobieta
powinnas od razuwiaz zapomniana pigulke jak sobie przyponnialas...a potem o zwyjlej porze tamta...i nie robic przerwy jesli zwiekszy sie czas, czyli nie wezmiesz wiecej niz 24 godziny a tojedna z ostatnich- nie robisz przerwy tak mi sie wydaje.

Gość bezmyslan kobieta
p.s ja biore yasmin wiec tam zoe troche inaczej jest ale ogolnie wszedzie powinno byc podobnie mniej wiecej

bierzesz tą zapomnianą jak sobie tylko o niej przypomnisz,a potem bierzesz tą z dnia dzisiejszego.....czyli jeśli zwykle jesz tabsy o 20 a zapomnialaś wczoraj tabletki to teraz ją weż a o 20 tą z dnia dzisiejszgo. a jeśli to była ostatnia z blisterka to jesli nie minęło 24 h to weź ją wtedy kiedy sobie o niej przypomnisz i 7 dni przerwy normalnie,ale zabezpieczaj się dodatkowo przez te 7 dni......może Ci sie okresik ciutke przesunąć o pare godzinek

Gość fkhjvkjrvfjrgkvjrkg
dziekuje Wam bardzo .. tylko dziwi mnie to ze wszedzie jest napisane zeby nie robic wtedy przerwy jesli roznica wyniosi wiecej niz 12 godzin a w ulotce cilestu nie. Dlatego tez moje watpliwosci