Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytaajkaa

Czy oryginalna płyta Windows jest wystarczającym dowodem legalności?

Polecane posty

Gość Pytaajkaa

Nie mam ani naklejki na komputer ani dowodu zakupu ani pudełka - mam tylko oryginalną płytę CD z Windowsem 2000. Czy w razie kontroli policji będzie to dowód legalności Windowsa? Do tej pory spałam spokojnie z myślą, że mam legalny Windows ale wyczytałam w Internecie, że potrzebna jest jeszcze naklejka naklejona na komputerze, dowód zakupu Windowsa a może nawet sprzęt, z któym był kupiony Windows. Chyba jest różnica między moją sytuacją a posiadaniem całkowicie pirackiego Windowsa? Czy nie ma różnicy?

Gość Pytaajkaa
Nikt z was nie wie?

Gość szpecjalista komputerowy
To zależy od wersji systemu. Jeśli jest to wersja pełna, to nie ma problemu. Jeśli natomiast to OEM to legalna jest jedynie na sprzęcie, z którym go kupiłaś, czyli wymagana jest naklejka.

Gość Pytaajkaa
Ta płyta pochodzi z firmy, w której kiedyś pracowałam, gdzie wymieniano oprogramowanie na nowsze. Dostałam ją, że tak powiem, w prezencie. Pewnie już ten fakt powoduje, że nie jestem legalną właścicielką ale policji planuję powiedzieć, że kupiłam Windows dawno temu i wyrzuciłam do smieci wszystko poza płytą CD. Windows 2000 nie wymaga rejestracji online, więc nie był rejestrowany w tamtej firmie i chyba nie ma dowodów na to, że nie był kupiony przeze mnie. Można sprawdzić czy to wersja OEM czy nie?

Gość Pytaajkaa
szpecjalisto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Pytaajkaa
szpecjalisto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hłe hłe hłe
szpecjalista onanista i się na niczym nie zna :P

Gość sertyujasdk
A czego się boisz ? Co, nie wolno dawać komuś swoich programów ? Przecież płyta jest legalna, a nie piracka. A glupie naklejki to niech sobie w dupę wsadzą

Gość ert
wlasnie, myrevin dobrze gada potrzebna licencja jest czy co to tam jest.

Gość lllllllX
pytajka jakbys miała kontrole legalnosci oprogramowania to lezysz i kwiczysz :), trzeba było wziaśc z firmy faktóre że ci sprzedali :P do gostka który wczesniej pisal jako ekspert komputerowy - chyba cie pogieło , wersje OEM mozesz sobie kupic oddzielnie w sklepie , nawet w sklepie komputerowym i przysla ci w paczce więc nie pitol bo raczej nie kumasz czym sie rózni wersja BOX od OEM