Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milagro

RYBA PO GRECKU - macie jakieś sprawdzone rady?

Polecane posty

Witam Wszystkich! Robię 2 raz w życiu rybę po grecku ale nie mam żadnego przepisu. Z grubsza wiem co i jak, pierwszy raz mi jakoś tam wyszła ale chciałabym zapytać Was czy macie jakieś swoje \"złote\" sposoby w tym temacie. Z góry dziekuję ;) Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nic specjalnego rybę solę i smażę jak zwykle Warzywa (oprócz pora_ tego kroję) trę na grubej tarce i duszę na maśle i odrobinie wody z zielem angielskim i listkiem laurowym, dodaję koncentrat i doprawiam do smaku solą pieprzem i ewent odrobinką cukru jakby koncentrat był za kwaśny Ryba do naczynia żaroodpornego pokrywam sosem io do piekarnika na ok 30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bardzo dziękuję ;) To trochę bardziej skomplikowane niż ja to robiłam ale już się domyślam, że lepiej smakuje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja natomiast rybke (filety) smaze w ciescie nalesnikowym do ktorego zamiast mleczka daje piwko :) nastepnie na tłuszczu ze smazenia dusze duze ilosci posiekanej cebuli..na koniec przekladam do półmiska warstwami rybka-cebula..mozna podawac na zimno i na ciepło..w obu wesjach smakuje...ja podaja ja na imprezki na zimno..wszyscy sie zajadaja..polecam i zycze smacznego oraz wesolych swiat 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Brzmi pysznie! Spróbuję, może mi się uda ;) Pozdrawiam i wesołych Świąt!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×