Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonora

Zagadka

Polecane posty

Na którą z tych kar nie można być skazanym w Polsce: a) 10 lat pozbawienia wolności b) 20 lat pozbawienia wolności c) dożywotnie pozbawienie wolności Jestem ciekawa, ile osób na kafeterii to wie :P

Gość jego promyczek
zawsze daja 25 lat:)a nie 20

Nooo... tak! Mianuje Cię Królową Kafeterii! :D Co? Jakim prawem? Prawem leonory. :P

Nie, że \"zawsze dają 25\", tylko prawo w ogóle nie przewiduje kar wyższych od 15 lat i niższych od 25 lat. Najwyższą karą pozbawienia wolności jest 15 lat, wyższe kary są przewidziane tylko za najcięzsze zbrodnie - 25 lat pozbawienia wolności i dożywocie. Tak więc nie można kogoś skazać na np. 17 czy 23 lata pozbawienia wolności. Jeśli kary się sumują, np. 9 i 12 lat, to wyrokiem nie będzie 21 lat tylko 15. :) Rozumiecie coś z mojego wykładu?

paradajka , to moze chcesz zostać pierwszą w historii kafeterii Chonorową Moderatorką? (wszelkie błędy zamierzone :P )

Gość arcyciekawska dusza
a co ty leosia taka madra jestes, prawo studiujesz?

Gość arcyciekawska dusza
zaskakujesz mnie normalnie :F

Gość bjljfrt
ktory rok prawa i gdzie jesli mozna wiedziec,bo ja tez to studiuje wiec mozemy sie wymienic wrazeniami z uczelni,pogladami itp

Gość dla leonory kara śmierci
Wierzysz że ta idiotka studiuje prawo? W życiu!!! Całymi dniami siedzi na kafeterii i podnosi mi ciśnienie. Gdybym wiedziała że został mi dzień życia to bym ją zastrzeliła.