Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

babka pisaskowa, maka ziemniaczana !!!!!!!!!!!!!!!!! pomocy!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość babaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wszedzie w przepisach trzeba dac okolo 1 szkl maki ziemniaczanej, aby zrobic babke piaskowa. Ja wlasnie zabieram sie do robienia owej babki, ale takiej maki nie posiadam. Sklepy juz pozamykane i nie mam gdzie jej kupic. Można ja czyms zastapic? Prosze, odpowiedzcie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ponawiam, dziewczyny, prosze, pomozcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wydaje mi się że możesz o tej
babce zapomnieć dodasz mąkę zwykła czy tortową to i tak nie będzie już to samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a moze jakbym dodala budyn to byloby dobrze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
prosze, pomozcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
! co z tym budyniem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie wiem ale
jak to skepy pozamykane?! niekoniecznie a moze warto pojsc do sasiadki?!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wcale nie musisz dawać ziemniaczanej ja mam przepis gdzie nie ma tej mąki: Składniki: - 5 całych jajek, - 1 szklanka cukru, - 1 szklanka mąki ziemniaczanej, - 1 szklanka maki tortowej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 1 margaryna (Kasia). Jak przyrządzić? Jajka całe ubić z cukrem ,dodać make i proszek do pieczenia(proszek rozmieszac z mąka),oraz roztopiona i trochę przestudzona margarynę. Wszystko wymieszać i połowę masy wylać na blaszkę. Do drugiej połowy dodać łyżeczkę kakao(babka będzie w środku dwukolorowa). Piec około godziny (aż ciasto sie zarumieni) w temperaturze do 200 stopni. Piekarnik powinien być nagrzany. babkę po upieczeniu odstawić do ostygnięcia. lekko przestudzona wyciąć z blaszki i pozostawić do całkowitego przestygnięcia. Ostudzona posypać cukrem pudrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hihihi***
wcale w tym przepisie nie ma mąki ziemniaczanej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:) a bo kopiowałam z notatnika i nie ten przepis co trzeba skopiowałam dopiero teraz to zauważyłam że to jest ten z mąką ziemniaczaną to miał być ten przepis 4 jajka 250 g masła roślinnego 500g mąki pszennej szklanka mleka lub śmietanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 200 g cukru 3 łyżki kakao żółtka oddzielić od białek. z białek ubić pianę, żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i masłem na białą masę, dodawać po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia i mleko małymi porcjami. połączyć z pianą, rozdzielić na dwie części do jednej dodać kakao i wymieszać, do białej 3 łyżki mąki. wykładać na wysmarowaną masłem blachę w kolejności najpierw białe potem ciemne ciasto. piec 1- 1,5 h w temp 180 stopni Celsjusza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×