Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie właśnie uświadomiłem

To już trzy lata

Polecane posty

Wiem, że to was pewnie nie interesuje, ale uświadomiłem sobie, że za kilka dni miną trzy lata od momentu, kiedy próbowałem się zabić. Nie ma dnia, żebym nie myślał o tym, żeby to powtórzyć (tym razem skutecznie). Pocieszam się tym, że mam już o 3 lata bliżej do śmierci.

Gość ktosik555555555
ale dlaczego chcesz to zrobic, tak Ci zle ???

No niestety, nie było nic takiego. Chcę się zabić, bo nie widzę dla siebie miejsca na tym świecie.

EMMANUEL SCHMITT- KIEDY BYLEM DZIELEM SZTUKI ,PRZECZYTAJ USWIADOMISZ SOBIE WIECEJ,I MOZE PRZEZ NASTEPNE TRZY LATA NAWET NIE POMYSLISZ O PROBIE SAMOBOJSTWA ,POZDRAWIAM:)

Nie sądzę, żeby przeczytanie książki mogło coś zmienić. Psycholog polecał mi "Przebudzenie". Przeczytałem, ale stwierdziłem, że nie będę postępował tak jak było napisane w tej książce, bo nie jestem idiotą :-O

Gość os
mam pytanie-jesteś chory, niepełnosprawny w jakiś sposób?

A CO CHCIALBYS ZEBY SIE ZDARZYLO ,ABYS POCZUL ZE TO JEST WLASNIE TWOJE MIEJSCE?A MOZE PATRZYSZ NA SWIAT ZE ZLEJ PERSPEKTYWY? MOZE GLUPIE ALE JAK BYS TAK POPATRZYL NA SWIAT DOGORYNOGAMI? POMYSLAL ZE NA ZLOSC WSZYSTKIM ZNAJDZIESZ SWOJE MIEJSCE POROZPYCHAL SI TROCHE LOKCIAMI ZAMIAST REZYGNOWAC,MOZE ODCZYTASZ TO JAKO JAKIES PRZEMONDRZALE TEKSTY LAE JA WLASNIE TAK PROBOJE TLUMACZYC SOBIE SWIAT ZEBY GO ZNIESC

wszystko mija, nawet najdluzsza zmija :) a czego Ci brakuje? co rozumiesz przez \'miejsce dla siebie\' na swiecie? swiata nie zmienisz, mozemy zmieniac tylko siebie, swoje nastawienie, cieszyc sie z malych rzeczy... czemu to zakanczac, poddajac sie beznadzieji ?

Nie jestem chory ani niepełnosprawny. Po prostu niezbyt ładnie wyglądam (delikatnie mówiąc :-O )

Chciałbym po prostu, żeby ludzie nie patrzyli się na mnie jak na jakiegoś kosmitę, żeby nie obgadywali mnie za plecami itp. Ludzi nie dam rady zmienić, ale mogę uciec od tego wszystkiego.

SLUCHAJ \"TAK SOBIE\" JAKBYM MOGLA TO WRECZYLABYM CI TA POLECANA KSIAZKE NATYCHMIAST ,PRZECZYATAJ !,TO PO PIERWSZE,PO DRUGIE CZLOWIEKU CZY TY KIEDYKOLWIEK POMYSLALES ZE WIECEJ WARE JEST TO JAKA KTOS JEST OSOBA A NIE TO JAK KTOS WyGLADA????MATKO KOCHANA WIERZYC MI SIE NIE CHCE ZE PISZEZ ZE CHCIALES POPELNIC SAMOBOJSTWO BO NIE JESTES PIEKNY? MYSLISZ ZE JAKBYS BYL PIEKNYM CHAMEM TO ZNALAZL BYS SWOJE MIEJSCE W ZYCIU?NIC BARDZIEJ ZLUDNEGO LICZY SIE TO CO MASZ DO POWIEDZENIA ,ILE DOBRA MASZ W SOBIE I ILE OSOB TYM DOBREM MOZESZ OBDARZYC A NIE TO JAK WYGLADASZ JAK BYM BYLA BLISKO TO PROCZ KSIAZKI DALA BYM CI KOPA W D..... POZDRAWIAM I TRZYAM KCIUKI ZA WYJSCIE Z CIENIA,A PROPOS WIDZIALES JAK WYGLADAL ENDY WORCHOL? A WSZYSCY GO KOCHALI I ZNALI PRZEMYSL SOBIE :)

troche banalny powod by sie decydowac na tak desperacki krok. zobacz -ludzie sa kalecy, zzeraja ich nowotwory, haruja od rana do nocy w niewolniczych warunkach w niektorych krajach, traca rodziny...i wlasnie w tych ludziach najwiecej determinacji zeby sie utrzymac na powierzchni niejako... blado wypada przy tym Twoj pretekst :)

Gość os
wiesz, może to co powiem zabrzmi patetycznie, ale niech mi tam - życie jest wielkim darem i jeśli ty tego nie doceniasz i przez całe życie, każdego dnia masz myśleć o samobójstwie to taka egzystencja faktycznie nie ma sensu

ja wiem ze te komunaly o pieknie wewnetrznym sa juz meczace, bo to oczywiste ze na wyglad tez sie zwraca uwage...ale moze jest w nich jednak ziarno prawdy ? :)

tak sobie właśnie uświadomiłem --------> \"niezbyt ładnie wygladam\"- zbyt ogólne stwierdzenie, cokolwiek by to miało znaczyć(krzywy nos, duzy brzuch, blizny na twarzy po pożarze, łysina, pryszcze, nadwaga, piegi)- jeżeli to któras z tych rzeczy to moim zdaniem to trochę słaby powód do popełnienia samobójstwa, bo każdą z tych rzeczy mozna zmienić, tylko trzeba chcieć

Gość no to czemu tego nie zrobisz
??? wiadomo nie od dziś ze jak ktoś publicznie mówi o planach samobójczych to tylkopo to, aby zwrócic na siebie uwagę, ktoś komu naprawdę jest źle po prostu to robi. nie popisuj się chłopcze, pogoda jest ądna, na spacer się przejdź a nie wkręcasz ludzi w sieci:o

Powiem wam, że nic nie rozumiecie. Ja wiem, że to tak łatwo się mówi, że wygląd się nie liczy i liczy się tylko to, co ma ktoś w środku, ale nie znacie mnie, nie wiecie jak wyglądam. Faktem jest, że gdy idę ulicą 99 osób na 100 ogląda się za mną i mówi coś za moimi plecami. Naprawdę mam już tego dość. Kilka razy zostałem już nawet pobity (i wylądowałem w szpitalu). Dlaczego? Tylko dlatego, że jestem inny i nie spodobałem się jakimś "blokersom", gdy wchodziłem do klatki, w której mieszka moja koleżanka. Więc nie mówcie mi, że wygląd się nie liczy, bo liczy się i to bardzo! Możliwe też, że dlatego nie mogę znaleźć pracy. Gdziekolwiek składam CV, to mówią, że rozważą moją ofertę i oddzwonią, ale jakoś jeszcze nigdy nie oddzwonili (nawet ze skutkiem negatywnym).

Gość os
faktem jest też to, że ogląda się za Tobą 99 osób/100, czyli nie wszyscy, czyli aż tak źle nie jest :) a skoro nikt Cie nie rozumie to po co piszesz?

Gość Margolaaa
Do autora.Mam mytanie, jesteś wierzący ? Skoro BÓG ofiarował Ci tak piękny dar, jakim jest życie, oznacza, to że mam sens ! Rozumiem, że jet Ci bardzo ciężko, myślę, że powinieneś spróbować nie zwracać na to uwagi.Ja wiem, że łatwo powiedzieć, ale inni mają gorzej i naprawdę można.Ilu ludzi na wózkach normalnie funkcjonuje, mimo zainteresowania ludzmi.Wiem,że w życiu może być ciężko, sama miałam mysli samobójcze, ale trzeba walczyć, zawsze warto. Jeśli tamten psycholog nie pomógł, idź do innego.Zaryzykój i nie zwracaj uwagi na innych, nie masz nic do stracenia, a możesz wiele zyskać! Pozdrawiam i życzę powodzenia !

Jestem wierzący, ale nie praktykujący. Co tak naprawdę mogę zyskać? Chyba tylko codzienną męczarnię przez kolejne 50 lat :-O

ja wierze ze Bog stworzyl kazda osobe bo am w tym jakis cel.To jakie kto prowadzi zycie to tez kilka scen z jego scenariusza.kazdy czlowiek popznij bedzie ibdywidualnie oceniany.mozesz pomyslec ze pierdole glupoty ale tak wlasnie uwarzam.to ile wycierpisz za zycia da ci tyle szczescia w niebie.po 2 Bog dal ci zycie i Bog ci je moze odebrac.zastanawiam sie jak mozna prze wyglad sie zabic?malo jest na swiecie ludzi ktorzy maja problemy przez wyglad i dostalo sie im za to?po za tym mowisz ze brzydki jestes i dostales wpierdol.teraz pomysl ze nawet piekni faceci dostaja wpierdol i co oni tez maja sie zabic?pomysl troche.

Gość Krysia Tuchałowa
skoro źle ci ze sobą i nie chcesz żyć dla siębie zacznij żyć dla innych, zapomnij o sobie, byłeś kiedyś dla kogoś ważny? potrzebny? pamiętasz jak wtedy się czułeś?

Gość a jeśli nie masz bliskich
możesz się gdzieś zgłosić, żeby pomagać i nie myśli więcej o zabiciu się. Naprawdę, warto żyć, zawsze.

Gość skoro aninimowe
osoby, bezinteresownie piszą, że warto żyć, że wiedzą to z doświadczenia, to naprawdę warto żyć ! Dużo szczęsci a siły życzę ! :)

Był taki okres w moim życiu, że starałem się pomagać ludziom bezinteresownie. I co z tego miałem? Nic! Byłem tylko wykorzystywany. Ja robiłem coś innym ludziom tak jak bym robił to dla siebie i nie chciałem nic w zamian. Nigdy nie proszę o nic ludzi, bo jeśli mam coś do zrobienia, to wolę sam to zrobić. Inni albo zrobią coś na odwal, albo wcale. Nie mam zamiaru już nikomu pomagać. Ludzie piszą, że warto żyć, bo widocznie oni lubią swoje życie. Skoro tak - to w porządku. Ja nikomu nie bronię mieć swojego zdania, ale ja naprawdę nie mam po co żyć.

Gość Margolaaa
Musisz zmienić nastawienie i zacząć doceniać życie, poprostu żyć i nie myśleć o żadnym samobójstwie.Ludzie nie piszą tego tylko dlatego, że lubią swoje życie, piszą przecież, że różnie u nich bywało. Porostu warto żyć, chodźby Ci się teraz wydawało, że nic nie ma sensu.Obyś to zrozumiał.Jeśli nic do Ciebie nie przemawia, szukaj cały czas pomocy, do skutku, opłaci się.Pozdrawiam i trzymaj się !

Gość Margolaaa
A no i nigdy nie słuchaj ludzi, którzy są za samobójstwem, nie mają racji lub źle Ci życzą :(

Naprawdę nie rozumiem po co mam żyć. W zasadzie to już postanowiłem, że kiedyś się zabiję. Muszę tylko znaleźć sposób żeby zrobić to szybko i skutecznie.