Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kloss

Do Anglikow

Polecane posty

Gość Kloss

Czy to prawda ze odziez w Angli ta znoszona jest poddawana recyklingowi a ta nadajaca sie jeszcze do uzywki jest stosowana do produkcji tkanin ,wełny i innych?

nie wydaje mi sie, tutaj sa takie sklepiki z urzywanymi rzeczami od ciuchow po plyty, widelce, zabawki czy meble. Ludzie w nocy podkladaja pod drzwi te rzeczy a pieniadze za nie ida na biednych. Najstraszniejsi sa Polacy grzebiacy w nich wieczorami... :(

ach zapomnialam, te ciuchy ktore juz sie do niczego nie nadaja pakowane sa do workow z normalnymi smieciami. na makulature sa specjalne, pomaranczowe worki ktore rzuca sie na chodzni i specjalny samochod je wozi. do nich mozna wlozych tylko papier, pojemniki plastikow, szklane (butelki) i puszki, nic wiecej!!

Gość nieprawda ze ciuchow nie
w londynie mozna oddac stare ubrania, wsadza sie je do kosza na segregowane smieci, ktory to kosz wywozony jest raz w tygodniu (kazdy dom powinien go miec). tylko trzeba zapakowac je osobno i podpisac, ze to ubrania. ale nie wiem co sie z nimi dalej dzieje.

Gość wiedzacy
wiem ze ciuchy dobre ida gdzies do caritasu albo do jakichs firm zwozacych a pozniej chyba do Poski