Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samo zlo

szlag by to wszystko, do cholery .. !

Polecane posty

Gość samo zlo

piaty dzien na diecie 700 kcal i ledwo jakies zasrane pol kilo! :(

Gość mariolciaaaahaha
a ile idiotko byś chciała? 20?? zastanów się trochę..

Gość nana 8965
taka dieta nie ma sensu bo tracisz wode gdyz organizm sie broni ewentualnie stracisz miesnie a nie tluszcz-dlatego glodowki i diety takie nie maja sensu

Gość samo zlo
ej mariolcia madralo 2 kg by starczylo skoro to prawie glodowka ;/

Gość samo zlo
nie wazne co trace - wazne zeby obwody sie zmniejszyly to i tak dopiero poczatek diety potrzebuje wzmacniajacego kopa na poczatek zeby sie zmobilizowac do dalszej diety.. i ten kop to 2 kg na minusie

Może pasowalo by się do tej dietki troszkę poruszac,co:) mysle,że jakbyś ćwiczyla to stracilabyś więcej..ale trzeba ćwiczyć systematycznie..coż ,chcąc być piekniejszą trzeba się troszkę namęczyć i niestety..poczekać:|

Gość paula 77
Najbardziej korzystne sposoby walki z otyłością polegają na zastosowaniu zrównoważonej , a więc zawierającej odpowiednią ilość tłuszczu, węglowodanów i białek, diety o zmniejszonej kaloryczności połączonej ze zwiększoną aktywnością fizyczną.

Gość nana 8965
Nieprawidłowo prowadzona kuracja odchudzająca grozi wystąpieniem tzw. efektu jojo. Polega on na tym, że u osoby odchudzającej się następuje przyrost masy ciała, a nie jej spadek. Dzieje się tak w przypadkach, gdy okresy diety są przeplatane okresami wysokiego spożycia. W czasie stosowania diety niskokalorycznej organizm reaguje obniżeniem podstawowej przemiany materii, natomiast po zaprzestaniu diety i powrocie do nadmiernego spożycia podstawowa przemiana materii nie wzrasta do poziomu sprzed odchudzania. Rezultat jest taki, że osoba odchudzająca się w ten sposób tyje, a kolejne diety niskokaloryczne są coraz mniej skuteczne.

Gość nana 8965
Diety niskokaloryczneprzede wszystkim musisz wiedzieć, iż diety niskokaloryczne nie pozwolą Ci schudnać na dłużej. Badania pokazują, iż niskokaloryczne diety skutkują głównie odwodnieniem ja utratą mięśni nie spaleniem tłuszczu. Tylko dobry plan treningowy ja odpowiednia dieta pozwolą Ci pozbyć się kilogramów na długi czas.

Gość nana 8965
Jak skutecznie schudnac?! Skoro znalazłe/aś się na tej stronie do Twoim celem żart prawdopodobnie zrzucenie paru kilogramów. Nie żart pewnie cel sam w sobie - zapewne chodzi Ci o polepszenie sylwetki czy po prostu chcesz zrobić cos dla zdrowia. Na tej stronie znajdziesz obcinam wskazówek ja rad jak zrobić do skutecznie ja zdrowo. Diety niskokaloryczneprzede wszystkim musisz wiedzieć, iż diety niskokaloryczne nie pozwolą Ci schudnać na dłużej. Badania pokazują, iż niskokaloryczne diety skutkują głównie odwodnieniem ja utratą mięśni nie spaleniem tłuszczu. Tylko dobry plan treningowy ja odpowiednia dieta pozwolą Ci pozbyć się kilogramów na długi czas. Ćwiczeniapodstawową zasadą, dzięki której będziesz mógł/schudnąć na dłużej żart do, aby palić wiecej kalorii, niż się spożywa. Aby zwiększyć ilość spalanych kalorii musisz oczywiście więcej czasu przeznaczać na zabawa. Do może być bieganie, aerobic, wioślarz - do zależy tylko od Ciebie - aby odpowiednio dobrać ilość ćwiczeń dobrze żart się skonsultować ze specjalistą. Dietadiety niskokaloryczne spowalniają metabolizm. Aby więc odchudzać się zdrowo musisz w diecie dostarczyć organizmowi wystarczająco kalorii robią poprawnego metabolizmu. Dieta musi być oczywiście zrównoważona ja oparta na piramidzie pokarmowej. Aby dobrać odpowiednią dla siebie dietę najlepiej skonsultować się ze specjalistą. Tu przedstawiam parę porad, które mogą Ci się przydać: * Jedz mniej, ale częściej * Jedz mnie cukru ja słodyczy * Spozywaj więcej sałatek, owoców ja warzyw * Pij dużo niegazowanej wody mineralnej * Pij mniej albo najlepiej wcale nie pij alkoholu * Jedz potrawy gotowane, albo przyrządzane na parze (ciepłe)

Gość nana 8965
Dlaczego nie można wygrać z efektem jo-jo? Oczywiście , zdarzają się nieliczni , którym po długotrwałej diecie udaje się utrzymać stałą wagę przez długi okres , ale niestety aż 97% spośród ludzi badanych przybiera na wadze w ciągu lat 5 i to więcej niż udało im się schudnąć. Otóż diety niskokaloryczne mają to do siebie , że przyzwyczajają organizm do mniejszej ilości dostarczanej energii. Im dłużej trwa dieta , tym nasz organizm mniej potrzebuje. W dodatku , nastawiony jest na robienie zapasów. Jeśli na przykład w środku diety zostaniemy zaproszeni na kolację i zjemy trochę więcej niż pozwala dieta , natychmiast zostaje to odłożone na zapas . Organizm można porównać do kraju , w którym wystąpiła klęska żywiołowa. Kraj podczas klęski skupia całą swoja uwagę na tym , jakby tu zabezpieczyć żywność dla swoich obywateli. Tak samo dzieje się z organizmem. Im mniejszą ilość kalorii spożywasz podczas diety , tym gorzej ma się twoja przemiana materii. Niestety , dzieje się tak , że po skończonej diecie , niestety metabolizm nie powraca już do dawnej szybkości - zmniejsza się twoja tkanka mięśniowa.

Gość samo zlo
jej... no niby spowalniaja metabolizm.. ale jak tu wiecej cwiczyc jak sie tak malo spozywa kcal? nie ma sily.. a mi nie trudno byc na tej diecie 700-800.. tyle ze spieszno mi okropnie.. a ja sporo spaceruje.. ale nie dzis np wiec za to nie jem po 15 w tym dniu..

Gość samo zlo
czas sie przyznac.. jestem zdesperowana.. za pare dni mam sesje zdjeciowa i rozbiore troche ciala.. musze jeszcze 1,5 kg zgubic.. moze sie po tych 5 dniach zacznie szybciej spalac? pozniej wroce do normalego odzywiania = 1200 kcal dziennie..

Gość Asta Vi Lasta
Normalne odzywianie to 2000kcal a nie 1200. 1200 to dieta niskokaloryczna. Skoro dla Ciebie 1200 to norma, to pewnie tyle tez wcinalas do tej pory. Spowolnilas metabolizm, przez co zrzucilas tylko 0,5kg. Jeszcze troche na tak glupim planie zywieniowym i diety 500kcal nie spowoduja u Ciebie chudniecia. A wartosci 1200-1300 kcal beda powodowaly tycie, nie mowiac o OGROMNYCH problemach zdrowotnych. O ile dozyjesz.

Gość nana 8965
samo zlo-nie popadaj w paranoje te 1,5 kg to nie zmienia az tak wiele w wygladzie przeciez-jedz normalnie,co 3 godziny tylko nie slodycze i cwicz i bedzie ok

Gość samo zlo
u mnie 2 kg widac naprawde.. ja ostatnio wcale nie jadlam 1200 tylko 4000 kcal! musze dlatego w pare dni schudnac..powiedzcie czy po 5 dniach tej diety w koncu zaczne szybciej chudnac..

Gość sgsetst
hehe, 700 kcal to prawie glodowka?? glodowka to 100, gora 200 kalorii... jedzac 700 mozna sie naprawde niezle najesc

Gość nana 8965
slyszalam ze na poczatku organizm traci wode a dopiero po 5-7 dniach tluszcz

heh. ja mysle, ze autorka po prostu raz jest na diecie a raz je jak kroliczek. pewnie przed jedzeniem tych 4000 kcal byla na diecie niskokalorycznej i potem organizm odlozyl wszytko. a teraz przy zwolnionym metabolizmie broni sie przed utrata kazdego grama. cierpliwosci. najwiecej i najtrwalej chudnie sie na dietach ok. 1500 kca bo tyle wynosi srednie zapotrzebowanie na kalorie. dodajac cwiczenia mozna schudnac ladnie i trwale.