Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana swoimi stopami

Paskudne ślady po butach nad piętami... Pomóżcie bo wyglada koszmarnie!!!

Polecane posty

Gość załamana swoimi stopami

Przyjrzałąm się wczoraj swoim stopom,a głównie ich tylnej częsci tuż nad piętami i jestem załamana:( Mam ohydne ślady po obtarciach przez zimowe i jesienne buty - takie sine i czerwone blizny,a wręcz wypukłe guzy:( Wygląda to wstrętnie a ja nie wiem co z tym można jeszcze zrobić ale na myśl o wyjściu w moich japonkach jestem przerażona:O Dodam,że bardzo dbam o stopy,wcieram kremy,używam tarki,ale co z tego jak skóra nad piętami wyglada strasznie... Co z tym zrobić?:(

Gość jak to ...
diopiero teraz zauwazyłas? trzeba bylo zmienic buty kiedy to zaczeło sie robic (to nie robie sie w ciągu 3 dni) zaczerwnienienie zejdzie z czasem (o ile zmienisz buty) a guziołek pewnie zostanie na dłużej.

Trudno wyobrazić sobie Twój problem nie widząc jego. Może da sie usunąć tą nieładna skórę przyrządem Omega, jest to ścinak do stóp. wcześniej musisz je namoczyć, ściąć następnie tarką zrównać nierówności. nie wiem jak wysoko masz te ślady i czy na tej wysokosci możesz ściąć naskórek aby sobie krzywdy nie zrobić. radzę wybrać sie do kosmetyczki na profesjonalny pedicure...pokażesz stópki ona powie czy potrafi zmienić ich stan.

ja sobie z tym paskudstwem poradzilam zwyklym sokiem z cytryny. mam takie stopy ze kazde buty mnie obcieraja. nie da sie tego uniknac niestety wiec walcze ze skutkami, bo zapobiegac sie nie da niestety... codziennie przecieraj sobie to miejsce sokiem z cytryny a zobaczysz ze szybko zrobi sie jasniejsze :)