Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaulina

Dłuuugi welon do sukni bez trenu?

Polecane posty

Gość paaulina

Witam! Moja suknia ślubna jest już zamówiona i niedlugo bedę ją odbierać z salonu, ale od wczoraj mam mętlik w głowie. Cały czas myślałam o welonie do niej o długości 95 cm (za pupę) a wczoraj zobaczyłam welon mojej kuzynki przywieziony z Hiszpanii i się w nim zakochałam. :) Jest dłuuugi, i pięknie wykończony (gruba koronka ale w moim krótkim też taką planuję). No i mój dylemat- czy do sukni bez trenu pasuje taki długi welon?(ciągnący się po ziemi) Zaczynam trochę żałować, że w miom modelu sukni kazałam ściąć tren bo wtedy nie miałabym tego problemu. Do jakiego typu sukni zakłada się taki welon? (gdyby nie to, że moja sukienka jest ecru a welon kuzynki biały to już bym go pewnie porwała ;) Czy któraś takie planuje? Pozdrawiam wciaż świątecznie. :)

Ja miałam długi tren, taki 2 metrowy, dopinany w pasie, po pierwszym tańcu go odczepiłam bo tańczenie i trzymanie trenu jest uciążliwe. Ale w kościele efekt był cudowny. Co do welonu to moja znajoma miała właśnie taki długi, jak szła przez kościól to welon ciągnął się po podłodze no i niestety aż do północy musiała go cały czas trzymać zawiniętego na ręce a to już nie wyglądało tak ciekawie. Przemyśl sprawę bo welonu nie odczepisz, poza tym tren jest zwykle z tego materiału co suknia jest cięższy i się ładnie układa a welon to cieńki tiul i takiego efektu nie ma. Pozdrawiam

Gość paaulina
Dzięki. Z tego co wiem, te długi welony składa się i upina w jakiś sposób, żeby nie przeszkadzały w tańcu (mierzyłam taki welon do innego modelu sukni w Cymbeline i sprzedawczyni o tym wspominała). Ale przyznam szczerze, że nie wiem jak to się robi i czy jest to wygodne...

nie rozumiem? przeciez welon mozesz potem zdjac na weselu, wiec moze sie ciagnac nawet na cala dlugosc nawy jesli masz ochote:D nie ma obowiazku noszenia welonu podczas calej imprezy, przeciez zawsze jest moment kiedy sie nim rzuca:D

poza tym nie jest upiety na stale, chyba ze stanowi staly lelemnt calej fryzury???

Gość rfrae
mi sie wydaje ze taki długasny welon bardzije pasuje do sukni bez trenu niz z trenem. Co za duzo to nie zdrowo :) jaesli ci sie podoba, to kupuj i czuj sie wyjątkowo :)

Gość barcelonka1
Dziewczyny najlepszym rozwiazaniem jest miec 2 welony - ja tak mialam krotki taki do pasa dwuwarstwowy i drugi jednowarstwowy 3 metrowy do Koscioła. Po zyczeniach dlugi welon odpielam i wzielam go potem jeszcze na zdjecia. Efektt z dlugim welonem byl swietny a do tego niosly mi go 2 dziewczynki

ja mam sukienkę bez trenu i welon do ziemi :) wygląda to ślicznie :) więc bierz ! ale wcześniej po prostu przymierz taką długość do swojej sukienki i oceń :)

Gość JustynaKrk
Mam taki sam dylemat długi welon zamiast trenu ... Przymierzę i wszystko się wyjasni :)

Ja zamówiłam długi welon taki do łydek, ale Pani która mi go szyła zrobiła go w ten sposób że do kościoła będzie dłuuuugi a na weselu będzie odczepiana jego część i zostanie krótki. Fajne rozwiązanie. :)

ja mialam suknie bez trenu bo mi sie one nie podobaja a welony byly dwa krotki i dlugi ktory sie dopinalo do krotkiego i na sali go odpielam a czemu ma nie pasowac? mi sie wlasnie dlugi welon z suknia z trenem nie podoba bo nie dosc ze tren to i welon dlugi za duzo jakos jak dla mnie

Też mam sukienkę bez trenu, ponieważ mi osobiście nie podoba się podpięty tren... Za to kupiłam dwa welony (wczoraj przyszły ) :) długi do kościoła i krótki zaraz po wyjściu z niego :) też dzieci będą niosły w kościele :)

Gość gfrhyhygujgug
dokładnie długi welon do sukni bez trenu tylko i wyłącznie

Gość na co wam tyle welonów,
szkoda kasy na códawianki.

Gość tren
suknia z trenen bez wekonu