Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenka 17

Dziennik -20 kg w 5 miesięcy

Polecane posty

Gość Olenka 17

Witam wszystkich :) Od jutra rozpoczynam 5-miesięczną walkę ze zbędnymi kilogramami... mam 17 lat...i przy wzroście 173 ważę teraz 73/74 kg. Jestem po prostu załamana jeszcze 3 miesiące temu ważyłam 69 a tu "jo-jo" i moja waga znowu wraca do starego poziomu 76 :|:| mam już dosyć patrzenia się na siebie i na moje ubrania w rozmiarze XL :( 10 kwietnia zaczynam moją dietę... w 1 tygodniu dieta 1000kcal. żeby oczyścić organizm, a następnie myślę o warzywno-owocowej. Dodatkowo zaczynam poważnie brać do siebie treningi... basen, kosz i lekka powinny mi pomóc :P muszę zrzucić zbędny tłuszczyk z bioder, brzucha i ramion :P:P Moja znajoma poleciła mi "Therm Line II " i "S-line Vita" ale nie jestem przekonana co do ich działania... jak myślicie, powinnam je kupić? Znajdzie sie ktoś o podobnym problemie? Pozdrawiam :*:*:*

Gość nana 8965
cwiczenia fizyczne jak najbardziej -ale tych specyfikow therm line itp nie kupuj,naprawde szkoda kasy

Gość sweetescape
a czy mogłabym sie przyłączyc? :)

Gość nana 8965
Jak skutecznie schudnac?! Skoro znalazłe/aś się na tej stronie do Twoim celem żart prawdopodobnie zrzucenie paru kilogramów. Nie żart pewnie cel sam w sobie - zapewne chodzi Ci o polepszenie sylwetki czy po prostu chcesz zrobić cos dla zdrowia. Na tej stronie znajdziesz obcinam wskazówek ja rad jak zrobić do skutecznie ja zdrowo. Diety niskokaloryczneprzede wszystkim musisz wiedzieć, iż diety niskokaloryczne nie pozwolą Ci schudnać na dłużej. Badania pokazują, iż niskokaloryczne diety skutkują głównie odwodnieniem ja utratą mięśni nie spaleniem tłuszczu. Tylko dobry plan treningowy ja odpowiednia dieta pozwolą Ci pozbyć się kilogramów na długi czas. Ćwiczeniapodstawową zasadą, dzięki której będziesz mógł/schudnąć na dłużej żart do, aby palić wiecej kalorii, niż się spożywa. Aby zwiększyć ilość spalanych kalorii musisz oczywiście więcej czasu przeznaczać na zabawa. Do może być bieganie, aerobic, wioślarz - do zależy tylko od Ciebie - aby odpowiednio dobrać ilość ćwiczeń dobrze żart się skonsultować ze specjalistą. Dietadiety niskokaloryczne spowalniają metabolizm. Aby więc odchudzać się zdrowo musisz w diecie dostarczyć organizmowi wystarczająco kalorii robią poprawnego metabolizmu. Dieta musi być oczywiście zrównoważona ja oparta na piramidzie pokarmowej. Aby dobrać odpowiednią dla siebie dietę najlepiej skonsultować się ze specjalistą. Tu przedstawiam parę porad, które mogą Ci się przydać: * Jedz mniej, ale częściej * Jedz mnie cukru ja słodyczy * Spozywaj więcej sałatek, owoców ja warzyw * Pij dużo niegazowanej wody mineralnej * Pij mniej albo najlepiej wcale nie pij alkoholu * Jedz potrawy gotowane, albo przyrządzane na parze (ciepłe)

Gość grazka 34
hej-ja mysle ze masz troche do stracenia i eksperymentowanie z dietami w twoim wypadku nie ma sensu bo bedzie jo jo-przylacz sie do topiku-Dieta south beach-wezsza w pasie-ja stosuje te diete i schudlam 5 kg-cwicze tez a u ciebie waga zleci predzej bo masz wiecej do zgubienia-tam sie nie glodzisz i naprawde fajnie sie odzywiasz-pozdrawiam

Gość Olenka 17
"south beach" muszę coś o tym poczytać, może być ciekawie :P dzięki

Gość Olenka 17
Sweetescape czemu nie :P zapraszam :P

Gość grazka 34
to wpadnijcie dziewczyny na south beach bo naprawde warto-wiem z doswiadczenia

Gość Olenka 17
hehe chyba nie dam rady na south beach jak to teraz czytam :P

Gość grazka 34
dlaczego? ta dieta jest ok-zeby schudnac trzeba cukier i weglowodany eliminowac-nie ma sily-a na tej diecie sie nie gloduje-2 tygodnie sa ciezkie bo nie je sie owocow i ulubionych produktow ,ale sie nie gloduje a potem sie jada normalnie

Gość Olenka 17
muszę spróbować:)

Gość sweetescape
Olenka17 dziękuję za pozwolenie w grupie zawsze raźniej :) ja waże 62,5 kg przy wzroście 158.Chcę schudnąc jeszcze jakieś 5-7 kg.Udało mi się już schudnąc 12,5 bez żednej konkretnej diety tzn.sama sobie wymyśliłam i tak jakos się udało.Razem na pewno uda nam się schudnąc :)

Gość Olenka 17
normalnie załamałam się..jedyną rzeczą którą znalazłam w kuchni jest sernik :|:| i jak ja mam się odchudzać?

Gość Olenka 17
sweetescape :O:O dobra jesteś :)

Gość Olenka 17
kurde zła buźka wyszła:)

Gość nana 8965
Olenka-powinnas przejsc na diete ale z takim podejsciem to ci nie wroze sukcesow bo ja tez mam slodkosci w domu i dzieci jedza ale jesli chce byc szczupla to nie moge no nie?

sama sobie odpowiedzialas :) te specyfiki i magiczne drinki na odchudzanie nic nie pomoga, stracisz tylko pieniadze na to (moze i zdrowie). najleprzym wyjsciem jest to co juz wymienilas - dieta 1000 kcal (jedz sporo bialka) oraz regularny trening. z tym na 100% pojawia sie efekty. musisz wykazac sie oczywiscie duza sila woli oraz dyscyplina, ale efekty sa tego warte. cieszy mnie twoje podejscie do tego, nie bagatelizujesz otylosci w mlodym wieku i jestem pewny, ze jesli bedziesz konsekwenta to staniesz sie ponetna 20latka :) tak wiec powodzenia i oby bylo wiecej tak myslacych kobiet!

Gość Olenka 17
w sumie tak ogólnie to ja słodyczy nie lubię :P dobrze że jutro jest normalny dzień. Przez to że siedzę w szkole i na treningach nie myślę o jedzeniu. Rano jakieś zdrowe śniadanko, wieczorem lekki obiad i jest lux... tylko gorzej jest wieczorem jak się trzeba uczyć do 23 :O ale dam radę :)

Gość Olenka 17
no proszę.... zdrowe zdrowe odżywianie trochę treningu i już na wadze "71" :P:P coraz lepiej :P

Gość sweetescape
U mnie na wadze dzisiaj już 62

Gość bek912
Ja 20kg zrzuciłam w 4 miesiące ;) wszystko dzięki mojej silnej woli;) plus suplementacja African Mango http://szczupla-kobieta.pl zmiany nawyków żywieniowych plus ćwiczenia;)