Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kazzia5

IRLANDIa

Polecane posty

Gość a wiesz gdzie leży Irlandia
:O

Gość i gdzie należy...

Gość -O
i nie wylatując tylko wlatując...

Gość Dzizys ty pytasz poważnie

nie trzeba miec ;) jak przechodzisz przez bramki;) jesli o to pytasz wystraczy Ci dowod ,ale czasami bedzie Ci moze ,ale nie musi byc potrzebny do np.PPS czyli tak jak w polsce PESEL

Gość zcvbnyt
Boshe.... Irlandia należy do Unii Europejskiej, Ciemnogród (czyt. Polska też), więc żeby polecieć do Irlandii wystarczy tylko dowód... Niektórzy mówią że najlepiej mieć i dowód i paszport ale to się sprawdzi tylko wtedy jak byś z Irlandii chciała polecieć do Honolulu beż wracania si do Polski... :p

Coz, ja mam paszport, ale wazny jeszcze tylko przez rok. Jednak go biore, bo nieraz moga sie przydac 2 dokumenty, a prawa jazdy nie mam. Jesli ty rowniez prawka nie posiadasz, to moze lepiej wyrobic paszport, tak na wszelki wypadek? Tu podaje linka http://abc.onet.pl/1883,1395123,,paszport_koszty_wydania_i_zasady_biometrii,kontent.html Pozdrawiam :)

lecisz na stale czy na wakacje? tak w ogole - paszport jest pewniejsza opcja jesli chodzi o uzyskiwanie roznych formalnych papierow itd, PPS, bla bla bla...warto miec. Ale granice przekroczysz na dowodzie, nie musisz miec paszportu aby wyjechac.

chce poleciec na moze miesiac i zobaczyc jak jest... a moze ktos mi powiedziec jak wygladaja procedury na lotnisku, co pokolei sie robi ... pierwszy raz bede leciec(wyjezdzac) poza granice Polski