Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosząca o pomoc

kto pomoże wyliczyc mi kilka zadań z matmy bede wdzieczna bo ich nie rozumiem

Polecane posty

Gość prosząca o pomoc

bede wdzieczna komus kto pomoze mi je rozwiazać nauczycielka dała mi do rozwiązania na świata 50 zadań i prawie wszystkie zrobiłam ale z tymi mam problem nie rozumiem ich a dopiero co zazełam w szkole ten dział i jeszcze tych zadsń nie liczyłam dlatego prosze was o pomoc jesli mozna to nie piszcie mi tylko gotowych wyników tylko co i jak obliczyc z jakiego wzoru skorzystać tak zebym poxniej juz to umiała bede naprawde wdzieczna oto zadania 1.Obwód podstawy walca ma 20 cm, przekątna zaś przekroju osiowego tworzy z podstawą kąt 30 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość walca. 2. Jaka długość ma promień podstawy walca, jeśli przekrój osiowy tego walca jest kwadratem o długości przekątnej 20cm. 3. Z prostokątnego arkusza blachy o wymiarach 30cm 40cm należy wykonać naczynie bez przykrycia o pojemności 1litra. Zaproponuj kształt i wymiary tego naczynia i oblicz ile blachy zostanie zużyte na to naczynie. 4. W stożku tworząca równa 9cm jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 60 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość stożka. 5. Oblicz wysokość stożka, jeśli pole powierzchni bocznej jest równe 50dm2 a promień jest połową tworzącej. 6.Z arkusza papieru w kształcie koła o promieniu 30cm zrobiono trzy jednakowe pojemniki na prażoną kukurydzę w kształcie stożków ( pomijamy straty materiały). Ile należy zapłacić za napełnienie ich kukurydzą po brzegi, jeśli porcja kukurydzy o objętości 1dm3 kosztuje 2 zł 7. Szklanka ma kształt walca o wysokości 10cm i promieniu podstawy 3cm., Do jakiej maksymalnie wysokości szklanki można wlać sok, aby można było jeszcze włożyć 3 kulki lodu ( całkowicie zanurzone) każdą o promieniu 1cm.

Gość Darek Wojcieszyk
Nie pomagajcie!!! Niech sama liczy, bo pozniej, za kilka lat, pojdziecie do banku, powiecie Pani, ze chcecie zalozyc lokate na 10 000 na rok, przy oprocentowaniu 10% p.a. a ona powie Wam, ze odsetek dostaniecie 100 zl.

Gość prosząca o pomoc
nie pojde pracowc do banku a po drugie jak nie chcesz pomagac to nie niemusiałes wchodzic tu i czytac bo szkoda twojego cennego czau ja prosze o pomoc osoby chetne do pomocy które zechca mi wytłumaczyc a tak w ogóle to jesli ktos nie potrafi obliczyc kilku zadan to co odrazu musi nie dac sobie rady w pracy banku jestem ciekawa jak tobie szło w szkole zaraz pewnie napiszesz ze nie miałes zadnych problemów w co napewno ci nie uwierze jeszcze raz prosze o soby które zechca mi pomóc o pomoc bede naprawde wdzieczna

Gość a ile jak nie sto
???

Gość nie dzisiaj jutro

Gość pizzowata....................
ja ci to mogę wyliczyć ale nie teraz zapisze se na kompie i ci jutro wyśle mejlem czy nagg to jak chcesz podaj meila albo gg

Gość prosząca o pomoc
pisownie znam i interpunkcje ale tu na komputerze nie stosuje tego bo wolniej szło by mi pisanie a zreszta to nie praca z polskiego zeby sprawdzac kazdy błąd wyzej ktos napisał ze nie dzisiaj tylko jutro oki dziekuje ci bardzo za chęć pomocy bede bardzo wdzieczna i czekam jutro pozdrawiam

Gość prosząca o pomoc
oki juz podaje meila magdat22@op.pl

Gość 50 zadań to dużo
?????????????

Gość prosząca o pomoc
nie wiem czy duzo ale prawie całe świata przy nich spędziłam i zostały mi jeszcze poza tymi 7 z którymi nie moge sobie poradzić jeszcze 10 ale te 10 dam rade zrobic jutro przynajmniej mam taka nadzieje bo czytając ich tresc nie wygladaja na bardzo trudne

Gość a ja a ja a ja
ja przed klasówką robiłam ok 300 w kilka godzin w nocy

Gość prosząca o pomoc
widze ze juz sie podszywaja zaden film nie leci a zreszta ja najpierw robie lekcje a dopiero poxniej przyjemności-film do a ja a ja a ja normalnie podziwiam cie nie dałabym rady z 300 zadaniami nie jestem na tyle dobra z matmy jako daje sobie rade z niektórych rzeczy uda mi sie dostac 5 ale jesli chodzi o takie zadania jak wyzej to normalnie noga jestem a najgorsze jest to ze nauczycielka dała mi takie zadania a ich jeszcze w ogóle w szkole nie liczylismy wiec z tad nie mam pojęcia jak je wyliczyc

Gość pizzowata.......
te masz już te zadania bo nie wiem czy się za nie zabierać ale stwierdzam że oszukujesz z tymi 50 zadaniami , bo te zad co podałaś to jest podstawa więc niewiem jakim cudem zrobiłaś pozostałe 43 chyba że są one z całkowicie innego tematu to są zadania z 3 klasy gim no nie?

Te zadania są banalne i nie wymagają żadnej skomplikowanej wiedzy. Pownnaś liczyć je wręcz mechanicznie! A jeśli ktoś zrobi je za CIebie to się nigdy nie nauczysz

Gość prosząca o pomoc
nie nie mam tych zadań jeszcze siedze nad nimi ale nie mam pojęcia jak je zrobić jeszcze raz podam meila magdat22@op.pl bede wdzieczna za pomoc a jesli chodzi o to ze niby oszukuje z tymi zadaniami to nie faktycznie dostałam 50 zadań do wyliczenia ale nie wszystkie są z tego tematu tamte są łatwiejsze a ja ogólnie jestem noga z takich zadan chyba ze mam dane podane i mam podstawic do wzoru ewentualnie jakies małe kombinacje a tych to naprawde nie potrafie bo gdyby było inaczej to nie prosilabym o pomoc tutaj

Gość i czekałaś te 2 dni
??????????????????

Gość prosząca o pomoc
czekam i usiłuje sama cos wyliczyc i nic nie daje rady teraz mecze sie z tym 6 ale tez mi nic nie wychodzi

Gość prosząca o pomoc
mozliwe ale nie kazdy umie wszystko zrobic ja z matmy jestem srednia a takie zadania to normalnie kula u nogi no nie potrafie ich zrobic i umiem sie do tego przyznac nie kazdy jest idealny