Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cellu

czy używałyście czegos na cellulit w ciązy?

Polecane posty

Gość cellu

Dziewczyny czy używałyście czegos na cellulit w ciązy? czy to jest bezpieczne? słyszałam ze takie kosmetyki moga zaskodzic

Gość njdkcjd
nie ma sensu, nic to nie pomoze

Gość bziczek
ja poczytywałam troszke na ten temat i tak naprawde do końca nie udowodniono, czy zele na celulit szkodzą - zawierają kofeinę i dlatego zalecana jest ostrożność. Co do skutecznosci - podobnie jak z rozstępami - jest duze prawdopodobieństwo, ze kobiety które nie mają mogą mieć, albo mogą sie nasilić. Wiec po prostu warto coś z celulitem robić by był mniejszy (nawet jeśli całkiem nie zniknie), zalecane są masaże ekawicą sizalową, prysznice chłodne i ciepłe - to też dobre na pobudzenie krązenia by niwelować puchniecie nóg. Ja dorzucam od czau do czasu zel na celulit - myśle na troche na nogi i posladki nikomu nie zaszkodzi.

Gość uda
ja mysle ze kosmetyki bez kofeiny nie zaszkodza a tym bardziej jesli stosuje sie je na uda

Poczekaj aż urodzisz,cellulut w ciąży jest raczej wodny i 80% zejdzie Ci po porodzie.A póżniej śmiało weż krem i do dzieła.Ja obawiałam się bo właśnie kremy mają kofeine i nie ryzykowałam a po porodzie więkrzość zeszło.

Gość a mi lekarz
poradził sie smarować spirytusem na rozstepy

Gość cossma
ja polecam bio oil --> nie wiem czy jest dostepny na polskim rynku ale wydaje mi sie ze bedzie na eBay- ju lub allegro jest to olej przeznaczony dla kobiet w ciazy (choc nie tylko) i przeciwdziala w pierwszej kolejnosci wlasnie rozstepom (rewelacja) poza tym starzeniu, wysuszeniu skory, wyrownuje koloryt :) polecany do stosowania przez cale 9-mcy i dluzej, w uzyciu przyjemny, cos jak oliwka dla dzieci ladnie pachnie i fajnie sie wchlania, starcza na dlugo ale nie nalezy do najtanszych (ok.35$)

Gość cossma
o kurcze :) wlasnie sie zorientowalam ze ja o rozstepach a wy o cellulicie he he ale tak czy inaczej moze, ktoras zainteresuje kwestia rozstepow i suchej skory (aporopo oleju) :)

Gość na rozstepy za to stosuj
jeden z b.nielicznych okresow w zyciu kobiety gdzie naturalnie moze pozbyc sie celulitisu to karmienie piersia- ustawisz sobie wtedy odpowiednia dite i produkty , i bedzie..dobrze

Gość lenka-p1
Z tego co sama przechodziłam, cellulit nasilił mi w 2 trymestrze, a potem sie zmniejszył. Wynika to najprawdopodobniej ze silnych zmian hormonalnych w czasie ciąży. Po ciąży wrócił do stanu pierwotnego tj. siedzi sobie pod skórą i naszczęście go nie widać. Co do kremów w czasie ciąży , nie tylko kofeina jest niebezpieczna, ale kwasy owocowe i retinol. Lepiej masować się oliwką zwykłą lub do masażu. A po ciąży zacząć właściwą kurację. :)))