Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mamuska88

dlaczego córka pyskuje?

Polecane posty

Gość smutna mamuska88

moja 9-cio letnia córka jest normalnym dzieciakiem. Jest bardzo zdolna, w szkole nie powie pani na nia złego słowa.Jednak w domu w obecności gosci brzydko sie do mnie odzywa.Jest arogancka.Juz wiele razy z nia o tym rozmawiałam, ale ani rozmowy ani kary nie pomagaja. Co zrobić?

Gość
pocieszyc cie ?to dopiero poczatek skoro ma 9 lat to tak sie własnie zaczyna nazywa sie to \"dojrzewanie\"

Gość nie mam pomysłu
Czytałam kiedyś o tym w książce. Gówniarz przyniósł "wyrazy" z podwórka i posługiwał się nimi w domu. Mama spytała go, czy chciałby, żeby w taki sam sposób ona zwracała się do niego, na co mały bezczel odparł, że tak. Więc wydarła się na niego "spierdalaj, gnoju, myć ręce, bo jak jebnę w dupę!" - młody dostał opadu szczęki, powiedział przepraszam i już więcej "wyrazów" w domu nie było. Może więc terapia szokowa mogłaby coś zmienić ;)

Gość Wang Xin Yu
W pysk

Gość smutna mamuska88
ale chyba cos da się z tym zrobić? będąc ze mna też potrafi pyskować - ale to w granicach normy. Natomiast przy obcych przekracza czasem wszelkie granice.

Gość
przy obcych pokazuje swa \"dorosłosc\" moze daj klapa w dupe przy obcych własnie

Gość smutna mamuska88
strasznie mi było dzis przykro i wstyd za nią to, że zwróciłam jej uwagę niuc nie pomogło

Gość nie mam pomysłu
Sprawdza, na ile może sobie z Tobą pozwolić. Wystaw za drzwi i ignoruj, niech się drze do zmęczenia. Ignoruj - bo chodzi jej o zwrócenie na siebie uwagi, jak zobaczy, że nie skutkuje to da sobie spokój.

Gość nancccy
moja w wieku 9 lat jeszcze nie pyskowała teraz ma 15 i jak zaczyna to absolutnie jej na to nie pozwalam Niech tylko zacznie to wie ze pożałuje...Kara musi byc

Gość smutna mamuska88
ani prośbą ani grośbą nie można do niej trafić

Gość nancccy
ignoruj to dobry sposób

Gość klaps przy obcych
moim zdaniem to córa wpadłaby jeszcze w histerie ..... ja zabroniłabym jej uczestniczyć w spotkaniach - a jak wejdzie wyprosić i pouczyć, że dopóki nie zacznie zachowywać się jak oni to wstęp będzie miała ..... ale tylko na imprezki dla maluchów do Mc Donalda ;)

Gość smutna mamuska88
kary za takie zachowała miała juz niejednokrotnie. teraz tez ma karę.Ale czy to poskutkuje

Gość
niedobry ten pomysł z ignorowaniem --moim zdaniem oczywiscie u mnie działa zasada \" kij-marchewka\"

Gość dokładnie--
albo w przysłowiowy "RYJ" -bez bicia oczywiscie

Gość klaps przy obcych
hmmmmm a jakbyś tak autorko zastosowała "podstęp"? niech zaprosi koleżanki ...... a ty ją potraktuj jak maluszka, szczyp w policzki - itp takie tam do obrzydzenia - będzie jej wstyd niesamowicie ...... a potem powiedz po wszystkim że tak samo czujesz sie ty jak ona odwala numery przy obcych

Gość smutna mamuska88
oj ciężko, ciężko. Dziwne tylko bo wszkole jest oczkiem w głowie swojej wychowawczyni. Jest wzorowa uczennicą.

Gość nie mam pomysłu
Kara skutkuje w dwóch przypadkach - gdy ktoś się jej boi na przyszłosć (ale skutek jest tak długo, jak długo istnieje zagrożenie), albo gdy sam uważa, że kara była zasłużona. Obawiam się, że żaden z tych przypadków nie ma tu miejsca. Skup się więc na zapewnieniu sobie spokoju i szacunku. Obraża Cię? Wynocha z pokoju, ale nie na zasadzie kary, ale tak jak się odstawia przeszkadzający sprzęt. "Nie mam ochoty Cię tu widzieć i wysłuchiwać takich rzeczy, bo jest mi bardzo przykro" - i wystawiasz juniorkę w miejsce odosobnione.

Gość wkurzona na maxxa
ja swojej powiedziałam raz -jeszcze raz taki numer odwalisz a jak cie strzele to sie nogami nakryjesz, i chyba ja to zastanowiło ze nie tylko ona na świecie sie liczy.

Gość smutna mamuska88
kij-marchewka? o co chodzi? no własnie tez podobnie ja potraktuje jak koleżanka do niej przyjdzie

Gość
uderz\" Przeciwnika \" jego własna bronią:P moze pomoze

Gość smutna mamuska88
rozmowa typu jest mi przykro i smutno, ze mnie tak potraktowałaś skutkuje ale nie na długo.potem jest kolejna wpadka....dzis przegieła zdecydowanie. Moja grzeczna prośba przy gosciach wcale jej nie uspokoiła.Była na maxa bezczelna

Gość smutna mamuska88
teraz ma kare zakaz jazdy na rowerze do końca mies. Następna bedzie obcieęcie włosów - a komunia w maju. Zrobie to - zbólem serca jesli sobie "zasłuży"

Gość nie mam pomysłu
To nie ma być prośba, tylko informacja, że nie tolerujesz! Wystawiasz za kark za drzwi i tyle!

Gość smutna mamuska88
robiłam tak. i ja i mąż. Były łzy, przeprosiny, obiecanki....cacacnki....do kolejnego razu

Gość włosy niczemu winne
nie obcinaj bo ci tego nie zapomni do konca zycia..... jasno postaw sprawe i bądz konsekwentna powiedz jej wyraznie ze sobie tego nie zyczysz. Głosno i prosto w oczy

Gość nie mam pomysłu
To też ignoruj. To ma być prosty, czytelny, jednoznaczny sygnał, nie interesuje Cię, czy zostaniesz przeproszona po raz n-ty: BLUZGI -> ZA DRZWI. Bez odwołania.

Gość NO NIE MOGE------------
jak juz w wieku 9 lat tak sie zachowuje to co będzie pózniej??????