Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość + + + +

k0per wloski - kiedy? ile?

Polecane posty

Gość + + + +

moj synek ma 10 dni, ma problemy z gazami, zauwazylam, ze trudnoscia dla niego jest zrobienie kupki, chce dac mu koper wloski, podobno pomaga ale nie wiem, czy nie jest jeszcze za malutki i ile tego kopru moge mu dawac dziennie?, a moze sa jakies inne sposoby na to? pomozcie:)

Gość alaaaaaa77
mozesz podawac codzinnie, ja mialam Hippa maly mial wtedy 2 tygodnie

Gość + + + +
no tak ale ile? np. 100 m dziennie, po jedzeniu, przed? ile na jeden raz? prosze , na pewno ktos wie...

Ja też podaję mojej córci Koper Włoski z HiPPa. Robię to od 3 tygodnia jej życia :) Ja robię w ten sposób że do 100ml wody wsypuję i łyżeczkę (tylko ja robię to taką miarkż z mleka) herbatki a mała wypija ile chce :) Ja tą herbatkę podaję między karmieniami mlekiem :)

Moj synek tez mial problemy z gazami Ciagle bolal go brzuszek ,gdy skonczyl miesiac zaczelam mu podawac wode koperkowa Od tego czasu mamy spokoj:-)

Gość lenka-p1
Moja mała miała gazy też po tygodniu. Nie były to kolki tylko wzdęcia. Pediatra nie kazała dawać kopru, bo to powoduje jeszcze większą pracę jelit i potęguje gazy. Można dawać espumisan, albo infacol. W mniejszych dawkach niz dla dzieci po pierwszym miesiącu. Nam to pomogło chwilowo. Jak skońvczyła miesiąc dawałam jej debridat przez cztery tyg. i od tej chwili nie wiem co to wzdęcia. A ma juz 5 m--cy. Trzeba wypróbować kilka rzeczy, bo na każde dziecko co innego działa. Na kolki bardzo dobre jest niemieckie lekarstwo SAAB.

Gość lenka-p1
Jak dzicia ma wzdęcia to delokatnie przyginaj jej nóżki do brzuszka, ułatwi to odejście gazów i jej ulży.

Gość kimi25
ja polecam herbatkę PLANTEX lub kroelki Espumisan/ bardziej dzialały/.

Infakolu nie mozna podawac dzieciom ktore nie moga zrobic kupki Naprawde dziala pomogl na gazy ale znowu mialam problem z kupkami:-)

Gość + + + +
dzieki dziewczyny na razie podaje mu ten koperek, zobaczymy, wydaje mi sie ze mniej go boli, bo tak nie placze, ale ciagle widze, ze ma problem, zeby zrobic kupke, bo prezy sie wtedy strasznie i steka, ale nie placze(wydziera sie), zobaczymy co bedzie, nie chce go faszerowac roznymi kropelkami bo chyba jest jeszcze za malutki a ten koperek to tylko ziola...

moze jednak zastosuj espumisan jest delikatny i wele dzieci go przyjmuje. koperek moze nie pomoc, zreszta nie mozna go stosowac dluzej niz 3 tyg

Gość lelija
zioła wbrew pozorom też nie są obojetne i mogą uczulać, a także posiadać skutki uboczne.