Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nareszcie

Zapuszczam brwi.

Polecane posty

Gość Nareszcie

Od niepamietnych czasow reguluje brwi, chociaz ogolnie mam nie za ciemne i delikatne bo jestem blondynka. Marze o ladnych, grubszych brwiach, takich naturalnych i postanowilam od dzisiaj nic nie wyrywac i smarowac na noc brwi olejkiem rycynowym. Czy ktoras z Was przechodzila juz taka przygode? ;)

Gość Nareszcie
Glownie to nie wyobrazam sobie chodzenia do pracy i po ulicy taka "zapuszczona" :)

Gość Nareszcie
Nikt nie przechodzil tego procesu? ;) :(

Gość karolina 33
ja jestem blondynka i wlasnie sie zastanawiam czy moje brwi sa ok-nie mam jasnych ale pomyslalam ze mam dosc wkolo tego wyrywania penseta-i ciagle cos widac-wy tez cigle regulujecie brwi czy do kosmetyczki chodzicie-ajak to jest z henna? to dalej trzeba regulowac?ja bym chciala miec ladne i ksztaltne moze henna pomoze?

Ja pare razy robilam henne u kosmetyczki, efekt jest swietny, bo moje naturalne brwi sa jasne. Tylko ostatnio cos mnie tknelo i sie zapytalam czy henna jest szkodliwa..no i babka powiedziala, ze nie jest, tylko ta uzyta woda utleniona jeszcze bardziej rozjasnia..jakbym wiedziala wczesniej to bym sie nie zdecydowala, bo teraz pewnie juz ciagle bede musiala chodzic.. Moze tez bede uzywac tego olejku rycynowego, podobno przyciemnia.

Gość Nareszcie
karolina 33 -> Jesli teraz nie masz ladnego ksztaltu, tzn jakbys przestala regulowac to henna jeszcze bardziej by to podkreslila, bo zwyczajnie masz po niej ciemne brwi. Wiec dalej bedziesz musiala wyrywac niepotrzebne wloski. U mnie tez widac, musze wyrywac codziennie bo ciagle widze ciemne odrastajace kropeczki :O Dlatego postanowilam zapuszczac.

Gość tak jest
ja jestem brunetka wiec mam czarne brwi. Jestem w trakcie zapuszczania. na poczatku była maskara, ale juz jest ok. Wyrywam tylko końcówkę, tak od 2/3 brwi. Brwi mam grube, ale w 1 miejscu nie odrastaja mi wlosy, zaczełam smarowac olejkiem, wydaje mi się, że cos sie ruszyło, ale dokładnie moge powiedziec za jakis czas. Jakbym miała jasne brwi nawet chwili nie zastanawiałabym sie. Ja to przetrzymałam z ciemnymi brawiami, to Wy juz w ogóle dacie rade:)

Gość Nareszcie
tak jest -> Dzieki za pociszenie :) Ja mam taki ciemny blond wiec je widac, zastanawialam sie czy nie zaczekac do urlopu z zapuszczaniem ale chyba im szybciej tym lepiej :) Ile czasu juz zapuszczasz? Nie wiem czy to prawda, ale gdzies czytalam ze modelki smaruja brwi jakims specyfikem przeciw lysieniu zeby miec gestsze ;)

Gość do autorki topik
Najlepiej zacznij zapuszczac brwi stopniowo - to odrosty nie będą rzucały sie w oczy.

ja sobie zapuszczalam jakis czas temu. po prostu depilowalam coraz bardziej az zrobily ni sie niteczki.Wiec przestalam depilowac, nawet olejku mi sie nie chcialo uzywac. po prostu zostawilam je jak sa. Jak mi odrastaly za daleko linii to wyrywalam, a zostawialam tylko te wloski co pasowaly mi do wymarzonego ksztaltu. Odrosly w ciagu kilku tygodni.

Gość tak jest
ja zapuszczałam kilka razy, bo jak juz zapusciłam, to chciałam zeby kosmetyczka je delikatnie wyrównała, a ta znowu zrobiła cienkie:( Teraz juz zapuszczam dosc długo, ale obecnie mam ładny kształt tylko w 1 brwi w jednym miejscu nie rosna mi włoski wiec tam smaruje olejkiem.

Gość olla...
a mi jak odrastają to rosną na dół, bardzo mnie to denerwuje i nawet zaczesywanie w górę nic nie pomaga. Może macie na to jakąś radę?

Gość ło matulu
jestem w trakcie zapuszczania. brwi zupelnie niewyregulowane i wstretnie zarosniete, ale jak pomysle jakie beda piekne kiedy juz je wydepiluje to opinie otoczenia mam gdzies :P smaruje odzywka do rzes

Gość henna bardzo niszczy brwi
mowie tak bo wiem - moja mama zawsze robiła sobie henne bo miała jasne brwi ( ale miała geste)Teraz po tylu latach niedosc ze musi cały czas robic tą henne bo tak jej wyjasniały brwi( bardziej niz jej kolor naturalny ) to w dodatku strasznie przerzedziły jej sie brwi . Dziewczyny dajcie sobie spokoj z henną bo na stare lata wasze brwi bedą wygladac okropnie - bedą rzadkie i bedziecie załowac.

Gość a brwi najlepiej zapuszczac
stopniowo ( jak wczesniej sie je depilowało) to odrosty nie bedą od razu rzucac sie w oczy .

Help Me. ja to mam peszka . od kiedy poddalam sie zabiegowi mojej kolezance wygladam masakrycznie. mam zacieniutkie brwi ;/ smaruje tym olejkiem jak myslicie w ciagu 2 tyg odrosna mi brwi tak aby moc im mozna bylo nadac nowy ksztalt ? czy w ogole odrosna one na tyle duze, ze bd. mogla zmienic sobie ich ksztalt ? HELP !!

Gość MamAgata
Kochane, zapuszczam brwi - pomóżcie bo nie daje rady:( Rosną we wszystkie strony, nierównomiernie - wyglądam okropnie :0) Czy w ogóle jest szansa, że mi całkowicie odrosną? Będę wdzieczna za każdą wypowiedź.

Gość AgaTychyZet
Ja zapuszczam brwi od października 2008 roku czyli od 11 miesięcy. Postanowiłam je zapuścić bo zaczelam coraz bardziej wyrywać i zostaly mi takie brzydkie, cienkie niteczki, które mnie bardzo oszpecały. Przez pare miesięcy wogole nie wyrywalam choć ciężko było mi to znieść. Później poszlam do kosmetyczki, kosmetyczka nadała im kształt i zrobiła henne, henny nie polecam, wyglada sztucznie ale za to zakryła miejsca gdzie nie miałam jeszcze włosków. Po 11 miesiącach mam dośc ladny kształt ale wloski są bardzo cienkie, rzadkie, a w niektórych miejscach wogóle nie odrosły. To przykre ale brwi po zapuszczeniu nigdy nie będą tak ładne jak przed wyrywaniem. Pozdrawiam

Gość wege2000
mnie też udało sie zapuścić na wakacjach, bo chodząc do pracy raczej bym sie nie zdecydowała. Szybko urosły więc bez problemu, nie ma sie czego bac dziewczyny, mam ciemne brwi i da sie przetrzymać. Dawniej podobały mi sie takie uniesione w 2/3 łuku bo bardziej sexy no ale postanowiłam, że wrócę do naturalnego kształtu i wyszło bardzo fajnie, sa grubsze i młodziej moja buzia wygląda, nie tak dojrzale, fajna sprawa ;)

Gość dsdsdfdfdfdfdfdf
jak ktos wyzej napisal to juz raczej nie bedzie tego efektu jaki byl zanim sie zaczelo wyrywac brwi. U mnie np. jest tak ze rosną tylko wybrane wloski wiec i tak msuze wyrywac zeby dziwnie to nie wygladalo

Gość sandriska
Ja zapuszczam brwi od ponad tygidnia wyrastaja maja juz okolo pol cm mam dosc ciemne brwi ale nieprzesadnie rzucaja sie w oczy mysle ze jestesmy przewrazliwione a dlatego bo my wiemy ze stercza nam wloski, ale tak naprawde ludzie o tym nie wiedza. dalam sobie 5 tygodni na ich zapuszczanie chce osiagnac ksztalt taki calkowicie nie zrobionych i od podstaw oddam je w rece kosmetyczki mieszkam w angli i tu najpopularniejsza depilacja to nitkowanie potem dam lekka henne. I juz nigdy nie wyrwe ani pol wloska bo widze ze to bd trudny czas dla mnie. Nie mam przesadnie wyrwanych wloskow ale sa nie zarowne. SMARUJE ZWYKLYM KREMEM DLA DZIECI NAWILZAJACYM I PODCZAS MYCIA TWARy masuje brwi raz bardzo ciepla woda z naprEmian zimna co pobudza krazwnie krwi skora robi sii bardzie elastycznn. Ze wzgledu na to ze studiuje medycyne kosmetyczna tak to sie tu nazywa olejek rycynowy jednym pomoga jednym szkodzi wiec zwykly krwm dla dzieci i jazda ;))

Gość sandriska
Ja zapuszczam brwi od ponad tygidnia wyrastaja maja juz okolo pol cm mam dosc ciemne brwi ale nieprzesadnie rzucaja sie w oczy mysle ze jestesmy przewrazliwione a dlatego bo my wiemy ze stercza nam wloski, ale tak naprawde ludzie o tym nie wiedza. dalam sobie 5 tygodni na ich zapuszczanie chce osiagnac ksztalt taki calkowicie nie zrobionych i od podstaw oddam je w rece kosmetyczki mieszkam w angli i tu najpopularniejsza depilacja to nitkowanie potem dam lekka henne. I juz nigdy nie wyrwe ani pol wloska bo widze ze to bd trudny czas dla mnie. Nie mam przesadnie wyrwanych wloskow ale sa nie zarowne. SMARUJE ZWYKLYM KREMEM DLA DZIECI NAWILZAJACYM I PODCZAS MYCIA TWARy masuje brwi raz bardzo ciepla woda z naprEmian zimna co pobudza krazwnie krwi skora robi sii bardzie elastycznn. Ze wzgledu na to ze studiuje medycyne kosmetyczna tak to sie tu nazywa olejek rycynowy jednym pomoga jednym szkodzi wiec zwykly krwm dla dzieci i jazda ;))

Gość gość
ja mam sposób na zapuszczanie brwi.. właśnie sobie zapuszcam już tydzień :D haha wiem długo ;) i zrobiłam sobie prostą grzywkę i mi zakrywa te brzydkie odrastające brwi, będę ją trzymała dopóki nie odrosną takie jak chce :)

Gość gość
no mi olejek rycynowy i te wszystkie inne specyfiki też nic nie dały. I też wybrałam opcję z makijażem permanentnym. Ja wybrałam salon Jest Pięknie na Wilczej w Warszawie. Tam pracuje pani Dominika - jedna z najlepszych specjalistek od brwi, serio :) wystarczy sobie zobaczyć jej prace. Mi zrobiła brwi idealne!

Gość gość
ja pamiętam ileś lat temu wszystkie wyskubywały, a teraz zapuszczają, ale sie moda zmieniła

Gość gość
Ja za to próbuję poprawić sobie swoje rzęsy - brwi mam niestety jak facet i muszę o nie cały czas dbać, za to rzęsy są straszne ;/ Zaczynam właśnie z Renovital v-lash i mam nadzieję, że już niedługo będą piękne! Zamawiałam z Melissy i olejek który stosujesz też tam jest ,może zobacz, czy nie ma go taniej? https://www.apteka-melissa.pl/produkt/renovital-v-lash-revitaliser-odzywka-do-rzes-3-ml,16799.html