Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macarena

Zamiast kawy Guarana

Polecane posty

Gość macarena

Czy zażywaliście tabletki guarana?.Podobno mają takie samo działanie jak kawa a nie są szkodliwe bo są z jakiejś rośliny.Czy rzeczywiście działaja jak kawa?

Gość up bo ciekawe to jest
piszcie, proszę, mnie też to interesuje, ja szukam czegoś na pobudzenie, bo mam potwornie niskie ciśnienie - a kawy mi pić nie wolno :(

Gość timbim
Guarana także zawiera kofeinę. Dlaczego nie możesz pić kawy ? podrażnia Ci żołądek ? Jeśli tak pij ją pół na pół z mlekiem lub wybueraj taką specjalną mieloną Astry, zawiera mniejsze ilości drażniącej żołądek substancji lub zamiast kawy pij herbatę np zieloną. Krótko parzona pobudza, parzona dłużej uspokaja.... http://www.astra.com.pl/index.php?st=77&par=112

nie wiem dlaczego, ale jak wypiję kawę, to mam problemy z oddychaniem :( i głowa mnie bardzo boli :( dlatego reanimuję się colą, ale wpływa to tragicznie na moją sylwetkę :(

Gość timbim
Może pijesz tej kawy zbyt dużo. Mnie "telepie" gdy zbyt mało jem, śpię a potem przesadzę z ilością kawy. Tak działa duża dawka kofeiny, gwałtownie podnosi ciśnienie krwi i stąd może być efekt drżących rąk, ogólnego roztrzęsienia, rozbicia, ból głowy, drażliwość itp....Jakie masz ciśnienie krwi ? Jesli masz wysokie to nie powinnaś raczej pić kawy.

właśnie mam bardzo niskie ciśnienie :( a kawy nie piję dużo, jak mnie czasem ktoś poczęstuje to już po pierwszym łyku mam kłopoty z oddychaniem, tak jakbym zaczynała się dusić :( i właśnie zastanawiam się nad tą guaraną.....

Gość greentea1
jezeli masz takie objawy, to absolutnie nie pij kawy!! Po prostu Twoj organizm zle reaguje na kofeine w kawie. Sprobuj pic zielona herbate.

zieloną herbatę? spróbuję, dzięki :) myślałam o kupieniu guarany w tabletkach, bo to by zajmowało mniej czasu, tylko łyknąć ;) ale nie wiem, czy to działa, czy to tylko pic na wodę

Tez nie moge pic kawy (za duzo i za czesto)- za bardzo podnosi mi cisnienie. Niestety guarana dziala prawie tak samo - a nawet silniej -- bo po jednej tabletce czulam sie jak po 2 kawach... Nie podraznia jednak zoladka - wiec to jest duzy plus dla tych, ktorzy nie moga pic kawy z tego wzgledu...

hmmm, chyba spróbuję z tymi tabletkami :) najwyżej dam znać, że są do kitu ;)

Gość M_E_T_A_M_O_R_F_O_Z_A_
A ja mam po kawie rewolucje w żołądku...z mlekiem czy nie,bez znaczenia ...zawsze to samo. Ma mb niskie cśnienie więc kawka by mnie postawiła na nogi ale niestety...może faktycznie ta guarana...

Gość a ja kupiłam guaranę
ale mam po niej strasznie sucho w ustach.....i na tym efekt się kończy niestety jak dla mnie :( .....już wolę kawusię ;)

guarana działa łagodniej niż kawa, ale nie wiem czy ta wtabletkach jest dobrym wyjściem, bo jak każda tabletka obciąża żołądek i wątrobe, lepszy jest nowy plusssz up z guaraną i witaminami, w płynnej formie jest lepiej przyswajalny niż tabletki

Gość michaasia
ja zamiast guarany polecam picie yerba mate - ma również właściwości pobudzające, Na tej stronie yerba-mate.org/ możesz przeczytać czym jest yerba mate, jakie ma właściwości czy też jak należy ją przyrządzać

Gość A ja nie polecam
A ja polecam rooibos :)

kiedys byla kawa z guarana, nie pamietam nazwy. Na Orlenie sa takie tabletki "pobudzajace" z guarana, ale i tak jeden kij, bo wszystkie i tak zawieraja kofeine

Ja na pobudzenie piję białą herbatę :) albo kawałek czekolady. Choć najlepszy to sport. Aktywność od razu poprawia nastrój i aktywizuje do życia :)

Na pobudzenie nie ma lepszego sposobu niż aktywność fizyczna, wiadomo :) tylko, że ja na przykład nie zawsze mam na to czas...praca, uczelnia, jak wracam do domu to jestem padnięta;/ kumpel polecił mi picie większej ilości wody i zamianę na ustroniankę z magnezem (pije ją podczas treningu) i muszę Wam powiedzieć, że nie odczuwam aż takiego zmęczenia i nie czuję się ospała. Mam nadzieję, że picie wody wystarczy, bo nie chcę łykać żadnych suplementów :)

Gość Darwenka
Guarana to super naturalny środek z Ameryki Południowej, który rzeczywiście działa jak kawa. Lubie się edukować i trochę poczytałam: https://aniwus.com/natura/guarana