Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*aAa*

Urlop wychowawczy a 1/2 etatu??

Polecane posty

Za 2 tyg zaczyna mi sie urlp wychowawczy i wlasnie konczy mi sie umowa o prace Pracodawca przedluzy mi umowe ale tylko na 1/2 etatu :-( Dotychczas pracowalam na caly etat Ile bedzie wynosic zasilek?? i jesli ktos sie orientuje ile wyniosa mojego szefa slkadki do ZUSu

Gość
szefa slkadki do ZUSu wyniosa 0zł :)

Gość
a czemuz to poł etatu?

Sama chcialabym wiedziec:-( jeszcze dwa tyg temu z nim rozmawialam i mowil ze nie moze sie doczekac kiedy wroce do pracy bo chce zeby ktos pokierowal zakladem bo on juz nie bedzie tak czesto w pracy itd Rozmawialam z nim 3 dni temu i z laska przedluzyl mi umowe Na moje miejsce przyjal 2 dziewczyny i pewnie woli z nimi pracowac bo ja juz nie bede na kazde zawolanie Taki los:-( mamie z dzieckiem ciezko o prace:-(

Gość
pozdrów go ode mnie srodkowym palcem:P

Za urlop wychowawczy nie płaci ZUS. Jest to okres wliczjący się do stażu pracy jako nieskładkowy. Można dostać kasę z MOPs lub Urzędu Mista, zależnie od regionu. Wysokość świadczenia wynosi 400,00zł + 48 rodzinne. Konieczne kryterium dochodowe 504 na osobę w rodzinie. Pozdrawiam. Pół etatu nie ma nić dorzeczy, za wychowawczy i tak zapłacą po spełnieniu przesłanek. Pozdrawiam