Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

odchudzanie - brak wytrwałości

Polecane posty

Gość

hej! mam taki problem: od wielu lat (coś około 14 ;) - dzieciak który utył przez zaburzenia hormonalne) mam problemy z ochudzaniem. Zależy mi na tym, żeby schudnąć do 7 kg, niestety brakuje mi wytrwałości... :( wytrzymuję może tydzień-dwa niejedzenia słodyczy, ćwiczeń i zdrowego odżywiania, a potem znowu to samo. Maksymalnie chudnę 2kg, pocieszeniem jest to, że od 8 lat mam mniej więcej stałą wagę (58-60kg). co do zdrowego odżywiania, to rodzice kupują produkty i niektórych rzeczy nie mogę na nich wymóc :( a jeśli chodzi o ćwiczenia, to albo zbyt zmęczona jestem, albo brak czasu, wiecie - zawsze się znajdzie jakiś pretekst ;) co mam zrobić, żeby nie tracić zapału? :(((

proponuje dolaczyc sie do nas :) zaraz ci wysle link ... sama przecyztasz i ocenisz czy warto ... po takiej diecie (zalezy od organizmu) chudnie sie od 2kg do nawet 10 ... ale powtarzam zalezy to od indywidualnego organizmu ... mzoe jak bedziemy na diecie w pare kobitek, bedize ci lepiej :) ja juz stosowalam ta diete pare razu i jestem bardzo zadowolona :)

Gość
nioo niech ktoś coś napisze :(

najlepsza i najprostrza metoda na odchudzenie to NŻ 1) nie zrec po 18 plus raz w tygodniu jednodniowa glodowka, lub po prostu postny dzien kiedy jemy produkt jednego rodzaju np tylko owoce, tylko warzywa, tylko kasza... wazne by te produkty byly bez tluszczow i cukrow 2) male wyrzeczenia ruchowe -- zamiast jechac gdzies autobusem to wyjsc 10 min wczesniej z domu i przejsc piechota, zamiast windy - schody, zamiast sklepiku na rogu, ten dwie ulice dalej - ja w ten sposob nauczylam sie duzo chodzic... 3) pic szkalanke wody przed kazdym posilkiem - szybciej jestes syta 4) unikac tluszczow zwierzecych i mocno przetworzonych roslinnych - zadnych hamburgerow, frytek, jajek na bekonie itp 5) zamienic herbate czarna na zielona lub czerwona 6) unikac slodkich napojow gazowanych coca-cola itp... 7) spac na twardym (zle ulozony kregosob w czasie snu moze nam dodawac nawet do 5 kilo, ktore stracimy w ciagu miesiaca spiac na podlodze lub twardzym materacu!!!!) ale nie robic tego jako dieta - czasowe wyrzeczenie - tylko starac sie zmienic zwyczaje zywieniowe - w ten sposob uchronisz sie przed efektem jo-jo stosujac je nic sie nie stanie jesli czasem wszamiesz talbliczke czekolady lub paczke ciastek, lub zjesz ze znajomymi kolacje po 20....

Gość
dzięki :) a jak się zmusić do ćwiczeń?