Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabaweczka mała

Od kiedy jestem zabezpieczona???

Polecane posty

Gość zabaweczka mała

Biore tabletki Rigevidon juz 4 opakowanie wczesniej jakies pół roku brałam inne tabletki wiec dosyc długo je biore ale mam pytanie.....biore je rano i tak np pierwsza tabletke z nowego opakowania po 7 dniowej przerwie biore w poniedziałek rano czyli juz jestem zabezpieczona?????czy moge sie swobodnie kochac???

Gość zabaweczka mała
a w czasie tej przerwy 7 dniowej tez???

No wlsnie jak to ladnie zostalo napisane jestes zabezpieczona przez caly czas. W ogole jestes zabiezpiczona od momentu kiedy wziels pierwsza tabletka (tzn po 4 godz od jej zazycia)

Gość zabaweczka mała
czyli jak biore regularnie i kochałam sie z facetem w pierszy dzien po 7 dniowej przerwie i wziełam rano tabletke a kochałam sie wieczorem to jest ok ????? ;)

jak ierzesz rano w poniedzialek to nawet w noc poprzedzajaca jestes zabiezpieczona, czyli 24 godz na dobe 7 dni w tyg , przez caly miesiac. :)

Tak spokojna głowa nie masz się czym martwić :) POZDRAWIAM

Gość zabaweczka mała
dzięki bo ja juz schizuje:)

Gość jesteś zabezpieczona STALE
jeśli bierzesz tabsy regularnie i tak jak trzeba - nie 4 godz po wzięciu pierwszej po przerwie, tylko stale - całe te 7 dni (7x24godz) ponieważ biorąc tabsy masz wstrzymane jajeczkowanie.. gdybyś nie wzięła 1 dnia po 7dniowej przewie to mogłabyś nie być, ale jak bierzesz zgodnie z zaleceniami to jesteś.. matko.. swoją drogą - bierzesz je już tyle czasu i nie wiesz??

Gość zabaweczka mała
zawsze jest jakies ryzyko

do jesteś zabezpieczona STALE --. no mi chodzilo o to ze tylko w przypaku pierwszej tabletki jest sie zabezpieczonym po 4 godzinach. Oczywiscie ze po wzieciu tabletki po przerwie jest sie zabezpieczonym od razu (calu czas)

Gość zabaweczka mała
kiedys brałam je wieczorem ale juz od jakis 6 opakowan biore rano wiec to nie ma jakiegos wpływu juz na zabezpieczenie???

teraz nie ma zadnego wplywu. No wlansie tyle bierzesz tabletki i nie wiesz? przeciez w ulotce wszystko napisne, a gina nie ypytywalas o takie sprawy? Przeciez to sa podstawwe pytania.

Gość zabaweczka mała
pytałam tylko nie byłam pewna jak po tej przerwie...ale byłam u 2 ginów i kazdy gadał co innego:( kiedys brałam novynette...potem jak poszłam do innego gina i przepisał mi regulon po którym czułam si etez bardzo zle...ale on mi powiedział ze skoro one są silniejsze to dają lepsze zabezpieczenie, potem przepisa mi rigevidon czy to co teraz biore a on ze mam jeszcze lepsze zabezpieczenie.....ale teraz chodze do fajnej babki i ona mi powiedziała ze to bzdura bo zabezpieczenie jest zasze takie samo i tak samo skuteczne wiec dlaczego tamten tak gadał??? i ufaj tu lekarzom:(

no to faktycznie zdziwilam sie na to co powiedzieli tamci lekarze. No to prawda ze zbezpieczenie jest takie samo. Rzeczywiscie plotli bzdury tamci. A o tmta przerwe nie masz sie co mrtwic.

Gość zabaweczka mała
widze ze ta gin jest kompetentna ale chciałam sie tylko o tą pierwsza tabletke dowiedziec z nowego opakowania bo nie dopytałam;)