Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupiutka mama

w co ubieracie na spacer jak jest ciepło? ja dalej nie wiem...Pomocy

Polecane posty

Gość głupiutka mama

wczoraj było 20 stopni na zewnatrz i było dosyć gorąco w co ubrać 6 mies dziecko na spacer? czy to nie za ciepło na rajstopki? ja go ubrałam w bluzke z długim rękawkiem, polar, rtajstopy i spodnie. Był przykryty kocykiem. Czy tro nie za ciepło. Wróciliśmy i był spocony.

Gość zrezygnuj
z koca, ubierz w rajstopki, spodnie, body bluzeczka (ale nie gruba) i jakaś bluza no i jeszcze jakas czapeczka....mysle ze tak ubrany sie nie spoci

Gość zrezygnuj
a jak przysnie na spacerze to przykryj kocykiem

Gość głupiutka mama
dzięki wielkie :)

a czy nie zaciepło ubieracie swoje dizeci ja małemu zakładam skarpetki spodnie body z krótkim rękawem i na to cieniutka bluzke oczywiście cienka kórteczka cały czas rozpieta i czapka kocykiem przykrywam jak śpi

dziewczyny-pomyślcie logoicznie: skoro wam jest ciepło, to dziecku też... po co te rajstopki? skarpetki w zupełności wystarczą... ubierz dziecko tak jak siebie (tzn. warswtowo) + czapeczka i weź w razie czego kocyk :) oto moja propozycja ;)

Gość głupiutka mama
w moim miescie wczoraj dzieci były wsadzane w wózkach w kombinezony wełniane :) nie wiem co ci ludzie robia tym dzieciom

chyba lepiej ubrac dziecko lżej, niż przegrzac:P bo nie ma nic gorszego niż przegrzanie, wtedy łatwiej o przeziębienie,

Gość głupiutka mama
dzisiaj juz zrezygnujemy z rajstop- faktycznie troche przesadziłam wczoraj :)

agilka :D urodziłaś synka, w moją pierwszą rocznicę ślubu :) już za parę dni ma pierwsze urodzinki 🌻 wszystkiego najlepszego dla kacperka :) (wcale nie) głupiutka mamo ;) nie martw sie, każda z nas się kiedyś uczyła, poza tym lepiej zapytać i uzyskać kilka odpowiedzi dla \"porównania\" :D pozdrawiam słonecznie :)

Ale ludzie niektórzy to mają nasrane !!! Wink Temp.powietrza jakieś 16 C a tu idzie kobieta ubrana w kurtkę zimową ( rozpiętą - wow ! ) - dziecko w wózku mniej wiecej w wieku naszych szkrabów - w zimowym kombizezonie !!! i jeszcze kocykiem nózki okryte Exclamation Exclamation czerwone , zgrzane i zapewne nieszczesliwe :( ja na krótki rękaw - Julka w bluzie i cienkiej kurteczce z polarku w spodniach i rajstopkach - na głowie bawełniana czapeczka ( jeszcze wiązana- bo ściąga inne Wink ) Babka spojrzała się na mnie jak na walniętą i pokręciła głową:D Tylko ja się zastanawiam która z nas naprawdę jest walnięta ;)

a,propop ubierania - to własnie powyższą wypowiedz wczoraj kierowałam do moich koleżanek - mam 10 miesięcznych dzieci:)

agatha christie 🌼- dzieki za życzonka a i Tobie wszystkiego naj..naj ...najlepszego z okazji Pierwszej rocznicy ślubu🌼 pozdrowionka

słyszałam o zasadzie że dziecko powinno się ubierzać o jedną warstę więcej niż nosi dorosły- u mnie się sprawdza (dzidzia 15 -miesięcy) ale też często ją modyfikuję do potrzeb otocznia najwygodniej -na cebulkę -zawsze można coś zciągnąć :D

Mojego 2-miesiecznego malucha ubieram w body z krotkim rekawkiem, bawelniany T-shirt, cienka kurtke, spodenki, skarpetki i tyle. Czapki juz od dawna juz nie zakladam, bo moim zdaniem nie jest konieczna, ale jesli ktos chce to mozna, ale nie zimowa tylko cienka, bawelniana.

ja zakladam synkowi rajstopki pod spodnie ale go niczym nie przykrywam.Tylko ze on w wozku jest malo ruchliwy i zwykle spi:)mam za to kolezanke ktora zima zakladala dziecku (a same wiecie jaka w tym roku zima byla..) 2 pary rajstop, spioszki, na to gruby kombinezon zimowy i gruby koc, 2 czapki..:Oniedawno jak bylo cieplo nosil ten sam kombinezon i tez byl przykryty kocem...maly na spacerach zawsze marudzi a do tego ciagle choruje, nie am sie co dziwic skoro jest tak grubo ubierany. mysle ze najwazniejsze zeby dziecku nie zmarzly stopki raczki o glowka. I warto sprawdzac karczek-jesli jest cieply i suchy to wszystko ok, jesli spocony to znaczy ze dziecku jest za gorąco. I najlepiej ubierac na cebulke zeby w razie czego malucha rozebrac

hmm czytalam ze dziecko do 1 go roku zycia zawsze powinno miec jakies nakrycie glowki.Jesli nie czapeczka to jakis kalepusik, chustka itp

Myślicia że mały zmarznie (3 mc) - jak go tak ubiore - body zktótkim rękawkiem+ pajacyk cienka bawełna, na to dresik z bawełny +chustka pod szyję + czapka + kocyk ( tylko nie wiem czy cienki polarowy czy grubsz) Poradzcie bo też głupieje :)

Cienki kocyk z polaru wystarczy...z chustki pod szyje tez bym zrezygnowala :D

Gość moj maly
kiedy sie urodzil bylo cieplo - sierpien - wiec ubieralam mu tylko body bez rekawkow - tesciowa oczywiscie wyskoczyla ze przeciez dziecku zimno ;) ale zawsze mialam przy sobie zwykla pieluche tetrowa do okrycia albo kocyk no a w chlodniejsze dni tak jak teraz to nie ubieralam mu rajstop a skarpety, spodnie i jakas bluzke z dlugim rekawem - oczywiście czapeczka na glowke i kocyk na wszelki wypadek :)

Dzięki dziewczyny:) Witaj Daff :) szkoda że cię nie ma na topiku Katowickim :( Mi się udało urodzić szczęśliie - więc miałaś racje szpital siemianowicki nie jst aż taki zły. Pozdrawiam

Body z krótkim rękawem, skarpetki, dres, czapeczka- tak ubieram moją córeczkę. W wózku siedzi przykryta cienkim, polarowym kocykiem. Kiedy teściowa zauważyła, jak ubieram dziecko na spacer, to chciała dzwonić do męża, żeby przyjechał i zobaczył, co ja dziecku robię.:( Jej zdaniem dziecko powinno się ubierać w gruby kombinezon, także w taką pogodę. Powinnaś zrezygnować z rajstop i ewentualnie kocyka.

hej dziewczyny niedajcie sie zwariowac,ja mojemu synkowi a skonczyl 4 kwietnia 3-miesiace nieubieram zadnej czapki juz miesiac jest zdrowy jak ryba nie nalezy przegrzewac dziecka bo to najgorsze jest.Dzidzius moze miec zimne nwet lodowate lapki to oznaka zdrowi i letnia szyjke tak sprawdza sie czy nie jest za cieplo,lub za zimno naszym szkrabom,jesli ma goraca szyjke to mu zacieplo.nieprzegrzewajcie dzieci.Trzeba je ubierac tak samo jak my sie ubieramy,czy chodzicie w czapkach?lub kurtkach zimowych z szalikami? pozdrawiam