Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paula xs

poradzcie tarczyca?

Polecane posty

Witam. pisze bo jestem zaniepokojona moim chlopakiem. Niedawno powiedzial mi ze jest chory na terczyce. Niechodzi do lekarza i nie robi badan. WOGOLE SIE TYM NIE PRZEJMUJE!! A ja sie strasznie denerwuje i martwie o niego Powiedzial mi tylko ze byl kiedys u lekarza i dal mu centrum do lykania bo tam jest duzo jodu. i bral przez rok czasu. i z malego mizernego 18 stal sie facetem .I od tego czasu robil innych badan i juz potem nie byl u zadnego lekarza. A zaznacze ze ma 25 lat teraz!!! i byl ostani raz u lekarza 7lat temu!!! Zauwazylam u niego objawy, ale nie wiem czy to ma cos wspolnego z tarczyca: czesto jest zmeczony, ooslabiony, ma bole glowy, i ma tendencje do tycia. kazdy mu mowi ze tyje a on tak sporo nie je. Ja sie strasznie zdenerwowalam i kazalam mu isc do lekarza. Niewiem czy on ma nadczynnosc czy niedoczynnosc? Powiedzcie mi jakie badania powinien zrobic , do jakiego lekarza powinien sie zglosic , jakie sa skutki nie leczenia tarczycy. Niewiem czy ma isc do lekarza pierwszego kontaktu i wziasc skierowanie do endokrynologa czy isc odrazu do niego? Czy moze prywatnie ? bo sporosie slyszy o lekarzach i olewaniu. Poradzcie mi cos bo sie denerwuje

Gość wwwwiola
Objawy wskazuja na niedoczynność. Wyślij go do lekarza po skierowanie do endokrynologa. Należy się z funduszu więc nie ma co płacić u prywatnego. A pozatym już lekarz 1 kontaktu powinien dać mu skierowanie na badanie poziomu TSH i już to wszystko wyjaśni

najważniejsza jest wizyta u lekarza pierwszego kontaktu i zrobienie badania krwi na poziom hormonów.Póżniej mozna ewentualnie dostać skierowanie do endokrynologa ,pomocne jest też badanie USG. Choruje na niedoczynność tarczycy już od dawna i nie biorę żadnych lekarstw,ważne sa jednak badania krwi pare razy w roku.

Gość moj maz ma nadczynnosc
u twojego chlopaka wskazuje to na niedoczynnosc musi pojsc do lekarza nieleczone jest grozne dla zycia wytlumacz mu ze po prostu musi pojsc to nic strasznego zrobia mu badania krew na hormony i wtedy jakies ewentualnie tabletki to nic strasznego ale tzreba to leczyc bo to zaburzenia hormonalne nie wolno zaniedbac