Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolyna2

Jak szybko ściera się białe złoto?

Polecane posty

Gość karolyna2

Chodzi mi rzecz jasna o obrączki. Mam takie pół na pół żółte i białe złoto. Chciałabym sie dowiedzieć, jak szybko to białe mi się zetrze - czy to kwestia roku, dwóch, czy może dziesięciu lat?

Gość biale zloto
wcale sie nie sciera

Gość swiadkowa pomaga i tyle
białe złoto sie nie sciera tylko rod, którym jest pokryta obraczka. Ale jest to kwestia kilku lat

Gość karolyna2
no własnie o ten rod mi chodzi....trochę nie precyzyjnie zadałam pytanie. Chciałabym jeszcze wiedzieć jaki kolor ukaże sie po ty starciu rodu i czy da się to naprawic????

Gość swiadkowa pomaga i tyle
to nie jest bardzo widoczne, ale ukaze sie taki leciutenki kolor zólci. Ale naprawde trzeba sie bardzo przygladac zeby to zobaczyc. bez problemu sie naprawia. Oddajesz jubilerowi i ci pokryje nową warstwą rodu

Ja mam obrączkę z białego złota. Wybrałam najprostszy, głądki model bez żadnych ozdób czy matowień. Niestety obrączka zarówno moja, jak i męża bardzi szybko się \"obiła\". Jest na niej mnóstwo rys i zadrapań. Mimo to nadal wygląda dobrze i zadrapań nie widać z daleka. Ale wiem, ze za kilka lat będę ją przetapiać, zeby odświerzyć jej wyglą.

Gość karolyna2
U mnie to nie takie prosta bo obrączka jest połączeniem białego i żółtego złota, a w mojej dodatkowo jest jeszcze brylancik.

Gość z z z z
Z tego co słyszałam to pokrycie obrączek nową warstwą rodu kosztuje tyle ile nowe obrączki i poprostu się nie opłaca. Obrączka która ma starty rod już się tak nie błyszczy. Takie info mam od jubilera.

Gość moja mama jest jubilerem
i wcale nie jest to tak drogie

Gość JA mam z białego nierodowanego
w związku z czym nic się nie ściera bo nie ma co :P Moje złoto jest bardzo jasne, ale jednak z żółtym połyskiem, nie przeszkadza mi to jednak, gdyż nie ścierpiąłabym obłażącej obrączki - JARMARK po prostu